ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
OFF ROAD TEAM

2ος Αγώνας Κυπέλλου Trail Ride ΕΛΠΑ 2006
Ελευσίνια μυστήρια!

Στις 30 Απριλίου θα γίνει το 2o Trail Ride για το Κύπελλο Trail Ride που διοργανώνει για το 2006 το Off-Road Team με το www.off-road.gr. Η εκκίνηση αυτή τη φορά θα γίνει από τις εγκαταστάσεις της Hellinmoto στην Ελευσίνα στις 9:30 π.μ. Οι άνθρωποι της Hellinmoto θα μας φιλοξενήσουν, θα φροντίσουν για τον πρωινό καφέ μας, το μεσημεριανό μας catering, αλλά πάνω από όλα και για την ζωντανή μετάδοση σε γιγαντοοθόνη του Moto GP της Κωνσταντινούπολης! διαδρομή θα περιτριγυρίσει τις περιοχές της Μάνδρας, της Αγ. Σωτήρας, του Αγ. Μελετίου και του οικισμού ΤΙΤΑΝ, σε ένα σκηνικό τελείως διαφορετικό από αυτό του 1ου T.R., αφού οι λάσπες και τα νερά θα δώσουν την θέση τους στην πέτρα του Πατέρα. Πέτρα φυτευτή, κυλιόμενη, ποταμίσια ή νταμαρίσια… Η ιδιομορφία όμως της διαδρομής, που θα είναι πολύ αργή, δεν την καθιστά καθόλου επικίνδυνη και ζημιογόνα για τα λάστιχα. Τα περισσότερα από τα 69 χιλιόμετρα της διαδρομής είναι αργά, πανέμορφα θαμνώδη μονοπάτια, μαγευτικά περάσματα από ξεροχείμαρρους, λαγκάδια, ράχες, κορυφογραμμές, μια επιλογή από την καλύτερη ποικιλία της περιοχής.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτού του Trail Ride θα είναι οι ιδιαίτερες απαιτήσεις στην πλοήγηση και στον προσανατολισμό, καθώς δεν θα υπάρχει η παραμικρή σήμανση, παρά μόνο οι πλήρεις και ακριβείς –όπως πάντα- οδηγίες και πληροφορίες του Road Book. Γιατί εκτός από τα χαραγμένα μονοπάτια και τα καταγεγραμμένα δρομάκια, θα υπάρχουν πολλά off-road περάσματα σε πλαγιές με θάμνους, όπου μόνος οδηγός θα είναι το… κοντέρ!

Το παιχνίδι μας θα είναι εντοπισμένο σε ελεγχόμενες περιοχές, όπου θα είναι δυνατή κι εύκολη η θέαση από τους φίλους του αθλήματος, ενώ σε κάποια ιδιαίτερα σημεία θα υπάρχει βοήθεια και ο… φωτογραφικός φακός! Παράλληλα, θα υπάρχουν κι εναλλακτικές διαδρομές για τα μεγαλύτερα on-off που πιθανόν να προτιμήσουν μια ευκολότερη διαδρομή σε ορισμένα σημεία, με την σχετική επιβάρυνση ποινής χρόνου. Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες όπως πάντα: Enduro, On-Off και Βετεράνοι, και υπολογίζουμε ότι η διαδρομή θα έχει διάρκεια από 3 έως 5 ώρες.

Σκοπός όλων μας είναι απολαύσουμε τα λαβυρινθώδη πέτρινα περάσματα του Πατέρα και του Μαύρου Βουνού, να παίξουμε στις όχθες του Κουλουριώτικου ρέματος, και να επιστρέψουμε όλοι στην ώρα μας για την εκκίνηση του Moto GP πίσω στην Hellinmoto, για να απολαύσουμε τον αγώνα, να καλύψουν τις αυξημένες μας γαστριμαργικές –λόγω «εξάντλησης» ορέξεις, και να ξεκουραστούμε, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την απονομή των επάθλων.

Πληροφορίες – συμμετοχές: www.off-road.gr, 6936660300

Για το Off-Road Team
Δημήτρης Αθανασουλόπουλος