Αποστολή Taupo, Νέα Ζηλανδία: Δημήτρης Γιουβρής

Στα πλαίσια του 81ου International Six Days Enduro, που διοργανώνεται φέτος στην μακρινή Νέα Ζηλανδία, έξι Έλληνες αναβάτες Enduro αναχώρησαν την Δευτέρα 06 Νοεμβρίου με σκοπό να συμμετάσχουν σε αυτόν το διεθνή αγώνα. Μαζί τους και το enduro.gr θα σας μεταφέρει καθημερινά τον παλμό των εξελίξεων από αυτόν το σπουδαίο αγώνα.

Η Ελληνική ομάδα από αριστερά: Ορφανός Βασίλης, Πράσσος Αδάμος, Μανιάτης Τάκης, Κόκκινος Δημήτρης, Μαντάς Σταμάτης


Το International Six Days Enduro συμβαίνει κάθε χρόνο και είναι ο μοναδικός αγώνας Enduro της χρονιάς όπου ο αναβάτης αγωνίζεται έξη συνεχόμενες ημέρες. Συμμετέχουν εθνικές ομάδες των έξη αναβατών, ομάδες νέων (juniors) των τεσσάρων και ομάδες club των τριών αναβατών. Φέτος περισσότεροι από 600 αναβάτες θα συμμετέχουν στο θεσμό θέτοντας ρεκόρ συμμετοχών των τελευταίων ετών.

Σε έναν τέτοιο μακρινό αγώνα οι Έλληνες αναβάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με τις δικές τους μοτοσυκλέτες, αλλά ενοικιάζουν απευθείας από τις εταιρίες που διαθέτουν καινούργιες μοτοσυκλέτες για τον αγώνα. Στην αποστολή της Ελληνικής ομάδας συμμετέχουν οι Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ), Βασίλης Ορφανός (Aprilia), Δημήτρης Κόκκινος (KTM), Τάκης Μανιάτης (Husqvarna), Σταμάτης Μαντάς (KTM) και Δημήτρης Αθανασουλόπουλος (Yamaha).

Η Ελληνική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία των μοτοσυκλετών με σκοπό να είναι έτοιμες για τον εξαήμερο αγώνα. Χθες (Πέμπτη) όλοι οι αναβάτες μας ολοκλήρωσαν τον διοικητικό έλεγχο και συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τον τεχνικό έλεγχο της Παρασκευής. Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους, με υψηλό ηθικό περιμένοντας την έναρξη του αγώνα.

Την Κυριακή πραγματοποιείται η μεγάλη παρέλαση των Εθνών σε κεντρικό δρόμο της πόλης Taupo, μια πόλη η οποία μας έχει καταπλήξει από την ομορφιά της. Όλα όσα διαβάζαμε για την Νέα Ζηλανδία και το Taupo (με την λίμνη της) είναι πραγματικά και απλά όμορφα από κοντά. Ένας μικρός παράδεισος στο νότιο ημισφαίριο!

Καθημερινή ενημέρωση θα μπορείτε να έχετε από την ιστοσελίδα μας αναλυτικά κάθε ημέρα του αγώνα (Τρίτη 14 Νοεμβρίου μέχρι και Κυριακή 19 Νοεμβρίου). Το πρόγραμμα είναι γεμάτο σε ένα τέτοιο αγώνα και θα έχουμε καθημερινά ανανεωμένο ρεπορτάζ από τα paddocks με νέα των αναβατών αλλά και όλων των ομάδων που συμμετέχουν.