ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
VESPA CLUB ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

EUROVESPA 2006 – TORINO

1946 – 2006 … Πέρασαν ήδη 60 χρόνια από την εμφάνιση της 1ης VESPA και η επέτειος γιορτάστηκε στις 16-18 Ιουνίου με την διοργάνωση της πιο μεγάλης ίσως από πλευράς συμμετοχών Eurovespa που έγινε ποτέ.

Το vespa club Torino μας άφησε άφωνους με την οργάνωση και με την ακρίβεια στα ωράρια του προγράμματος, την πολύ καλή οργάνωση της παρέλασης στους δρόμους της πόλης (είναι δύσκολο να κουμαντάρεις 5000 vespa), με την ολυμπιακή αίθουσα όπου έγινε το δείπνο όλων των συμμετεχόντων αλλά και γενικότερα με την άψογη εξυπηρέτηση σε όλους τους τομείς.

Από Ελληνικής πλευράς οι συμμετοχές άγγιξαν τις 50 από τα vespa club Πειραιά, (είχε τις περισσότερες συμμετοχές), vespa club Λάρισας, vespa club Τρικάλων, vespa club Kαβάλας (συνέχισε για Ισπανία) , vespa club Αχαΐας, vespa club Αθηνών και τέλος το vespa club Θεσσαλονίκης.

Πριν από την eurovespa πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο μουσείο της Piaggio, ενώ κάθε club ακολούθησε διαφορετικούς τουριστικούς προορισμούς μετά την εκδήλωση. Το ρεκόρ χιλιoμέτρων ήρθε από την Θεσσαλονίκη καθώς διανύθηκαν 1.930 χλμ μέχρι το Torino μέσω πρώην Γιουγκοσλαβίας σε μόλις 23 ώρες non stop οδήγησης χωρίς ύπνο (με vespa px 200e – malossi – 13 lit ντεπόζιτο) !!!

Επόμενο ραντεβού των ανά την Ελλάδα vespisti η 20η πανελλήνια συνάντηση vespa στον Αγιόκαμπο απο το vespa club Λάρισας, 25-27 Αυγούστου.

Φωτογραφίες: Vespa Club Θεσσαλονίκης