Ο πρώτος αγώνας του Ευρωπαικού πρωταθλήματος Enduro διοργανώθηκε στην Ιταλία και ειδικότερα στην γαλάζια Σικελία, προσφέροντας φιλικές και οικίες συνθήκες στους έξη Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν βοηθώντας να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Η καλή πορεία των Ελλήνων (με την ανάπτυξη του εγχώριου πρωταθλήματος) έδειξε αποτελέσματα καθώς το Σάββατο ο Γιάννης Τρίκγκας, γρηγορότερος όλων ανέβηκε στην 47η θέση της γενικής μεταξύ 127 αθλητών. Τα νερά τάραξε όμως η 7η θέση στην κατηγορία Ε2 του Δημήτρη Τσακατσώνη ολοκληρώνοντας την καλή εικόνα των Ελλήνων στον πρώτο αγώνα του Ευρωπαικού πρωταθλήματος. Όμως στον αγώνα θετικά αποτελέσματα συγκέντρωσαν και οι Γιώργος Κοινωνάς με τον Γιώργο Μανωλίδη με την πρώτη συμμετοχή τους σε Ιταλικό έδαφος. Άτυχοι της αποστολής ο Παναγιώτης Θερριός και ο Γιάννης Σεβαστόλοπουλος που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμό ο πρώτος και από μηχανικές βλάβες ο δεύτερος. Στην βαθμολογία χωρών η Ελλάδα κατέλαβε την ένατη θέση και τις δυο ημέρες.

Η Ιταλική πόλη Letojianni είναι ένα παραλιακό θέρετρο των Ιταλών λίγα χλμ αφ’ ότου περάσει κανείς το φέρυ από την ηπειρωτική Ιταλία προς την Σικελία. Το parc ferme ήταν σωστά στημένο ενώ και οι ειδικές βρίσκονταν κοντά στην πόλη, μια από αυτές ακυρώθηκε καθώς η θάλασσα φούντωσε σκεπάζοντας μεγάλο κομμάτι της.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών :

ΓΕΝΙΚΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΑΒ

ΚΥΡ

ΣΑΒ

ΚΥΡ

Τσακατσώνης Δημήτρης

61

56

9

7

Τρίγκας Γιάννης

47

63

12

14

Κοινωνάς Γιώργος

71

59

15

12

Μανωλίδης Γιώργος

78

78

12

11

Θερριός Παναγιώτης

95

12

Σεβαστόπουλος Γιάννης

95

14

Εκμετάλλευση και μόνο εκμετάλλευση
Έτσι απλά σηκώνεις το τηλέφωνο και εξηγείς σε manager μεγάλης Ελληνικής εταιρίας την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αυτός κατανοώντας την διαφήμιση και την προβολή που θα κερδίσει η εταιρεία του (αν και εκτός χώρου μοτοσυκλέτας) ανταποκρίνεται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό. Έτσι απλά! Από την άλλη έχεις την ΕΛΠΑ (ΠΟΜ) που τους χρεώνει και την αγωνιστική άδεια για να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παρότι γνωρίζουν το όφελος που κερδίζουν σε μεγάλο βαθμό αφού ακούγεται και γράφεται η ομοσπονδία τους.

Περισσότερες φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Marlene Saclier, Παναγιώτης Θερριός, Τσακατσώνης Δημήτρης

[download id=”91,92″]