Μετά το νικηφόρο πέρασμα του Stefan Everts στο Loket της Τσεχίας, η φιέστα του τίτλου στον επόμενο αγώνα στο Namur είναι πλέον πολύ εφικτή. Πραγματοποιώντας ένα ώριμο αγώνα, ο Davi Phillipaerts πήρε τελικά την νίκη για την ΜΧ2.

Πρώτο σκέλος ΜΧ2
Άλλο ένα εντυπωσιακό σκέλος είχαμε σε αυτήν την κατηγορία. Την εκκίνηση πήρε ο Mark deReuver με τους Carl Nunn, Alessio Chiodi, Tyla Rattray και David Philippaerts να τον ακολουθούν. Οι διεκδικητές του πρωταθλήματος Christophe Pourcel και Antonio Cairoli, είχανε μια πτώση στην εκκίνηση, με τον ιταλό να καθυστερεί αρκετά να σηκωθεί. Η μάχη μπροστά δεν άργησε να ανάψει, ο Rattray αποφάσισε να πιέσει τον deReuver πέρασε τους ενδιάμεσους και στον τρίτο γύρο βρέθηκε στην πίσω ρόδα του ολλανδού. Για δώδεκα γύρους ο Rattray έψαχνε απεγνωσμένα για ένα λάθος του πρωτοπόρου ή τουλάχιστον μια ανοιχτή γραμμή, που θα τον έφερνε μπροστά. Στον δέκατο πέμπτο γύρο η υπομονή του δικαιώθηκε όταν ο deReuver άρχισε να κουράζεται με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση και λίγο μετά να έχει και μια πτώση. Ακόμα πιο δυναμικές μάχες είχαμε για την δεύτερη θέση, ο Nunn ο Chiodi και ο Philippaerts πάλεψαν σχεδόν μέχρι και τον τελευταίο γύρο για να την κατακτήσουν. Ο Rattray μπροστά πήρε το σκέλος με ένα αρκετά πειστικό τρόπο, δηλώνοντας ότι είναι ακόμα ζωντανός στο πρωτάθλημα.  Την δεύτερη θέση κατέλαβε τελικά ο Philippaerts, αντέχοντας την μεγάλη πίεση του τρίτου Nunn. Ο Chiodi γυρίζει από τραυματισμό και η τέταρτη θέση ήταν αρκετά ικανοποιητική για αυτόν . Ο Tommy Searle που πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με την KTM, έκανε ένα σταθερό αγώνα στην πέμπτη θέση. Από την εικοστή θέση όπου ξεκίνησε ο C.Pourcel κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση, δείχνοντας πόσο έτοιμος είναι για τον φετινό τίτλο. Όσο για τον Cairoli, η πτώση του είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει το πίσω φρένο του και να τερματίσει ενδέκατος.

Αποτελέσματα Loket MX2 πρώτο σκέλος
1   16 Rattray Tyla KTM
2   19 Philippaerts David KTM
3     8 Nunn Carl KTM
4     5 Chiodi Alessio Yamaha
5 101 Searle Tommy Kawasaki
6 377 Pourcel Christophe Kawasaki
7   21 Swanepoel Garreth Kawasaki
8    4 Caps Patrick Honda
9  14 de Reuver Marc KTM
10 23 Seistola Matti Honda

Πρώτο σκέλος ΜΧ1
Ο Stefan Everts δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει αυτό το σκέλος. Πέρασε γρήγορα τον Joshua Coppins που πήρε την εκκίνηση, και παρά το γεγονός ότι οι διώκτες του Coppins και Barragan, κατάφεραν να κινηθούν στους ρυθμούς του, δεν του δημιούργησαν κανένα πρόβλημα. Στο τέλος του αγώνα ο Coppins τερμάτισε και αυτός άνετα δεύτερος, καθώς ο Barragan κουράστηκε στο τέλος και αρκέστηκε στην τρίτη θέση. Η μέτρια εκκίνηση του Steve Ramon τον έφερε νωρίς να παλεύει με τον πεισματάρη Ken deDycker, για την τέταρτη θέση όπου και κατέλαβε τελικά. Ο deDycker τερμάτισε πέμπτος μπροστά από τον έκτο και pole man το Σάββατο Kevin Stijbos, που είχε προβλήματα με τον συμπλέκτη.

Αποτελέσματα Loket MX1 πρώτο σκέλος
1  72 Everts Stefan Yamaha
2    2 Coppins Joshua Honda
3    7 Barragan Jonathan KTM
4  11 Ramon Steve Suzuki
5    9 de Dycker Ken Honda
6  24 Strijbos Kevin Suzuki
7  10 Noble James Honda
8  12 Leok Tanel Kawasaki
9    6 Leuret Pascal Honda
10 16 Avis Wyatt KTM

Δεύτερο σκέλος ΜΧ2
Όταν ο Cairoli φέρνει κακό αποτέλεσμα σα πρώτα σκέλη, σημαίνει ότι θα είναι φωτιά στα δεύτερα. Έτσι και έγινε, παρά την κακή του εκκίνηση, κατάφερε σχετικά γρήγορα να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση, πίσω από τον μεγάλο αντίπαλο του τον C.Pourcel. Εντωμεταξύ ο deReuver είχε πάρει την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για οχτώ γύρους, πριν τον περάσει ο C.Pourcel. Αφού πέρασε δύσκολες ώρες με τον φίλο και συμπατριώτη του Phillipaerts, ο Cairoli ήθελε και πάλεψε πολύ για τους πέντε επί πλέον βαθμούς της πρώτης θέσης και στον 13ο γύρο δικαιώθηκε περνώντας μπροστά. Κανένας δεν μπόρεσε από εκεί και μετά να τον απειλήσει κερδίζοντας έτσι το σκέλος. Από την μεριά του ο C.Pourcel δεν μπήκε στην διαδικασία να επιβληθεί του αντιπάλου του για τον τίτλο, οι βαθμοί της δεύτερης θέσης όπου τερμάτισε ήταν αρκετά καλοί για αυτόν, και μάλιστα ανέβηκε και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ακόμα πιο συντηρητικό αγώνα έκανε ο Philippaerts, προσπάθησε στην αρχή να βρεθεί μπροστά, δεν του βγήκε και έκατσε τρίτος για να πάρει τον αγώνα. Τέταρτος τερμάτισε ο deReuver που αν και οδήγησε πρώτος για 22 γύρους στα δύο σκέλη, δεν κατάφερε να πάρει κανένα. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο Nunn τερμάτισε πέμπτος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο σύνολο. Την εξάδα έκλεισε ο Billy Mackenzie, κάναμε πολύ καιρό να τον δούμε εδώ. Την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου σκέλους δεν μπόρεσε να επαναλάβει ο Rattray, στον έβδομο ΄γυρο και ενώ βρισκόταν πίσω από τον Cairoli είχε μια πτώση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Αποτελέσματα Loket MX2 δεύτερο σκέλος
1     1 Cairoli Antonio Yamaha
2 377 Pourcel Christophe Kawasaki
3   19 Philippaerts David KTM
4   14 de Reuver Marc KTM
5     8 Nunn Carl KTM
6 211 Mackenzie Billy Yamaha
7 101 Searle Tommy Kawasaki
8   90 Pourcel Sebastien Kawasaki
9   21 Swanepoel Garreth Kawasaki
10 20 Monni Manuel KTM

Δεύτερο σκέλος ΜΧ1
Έχει γίνει είδηση ο Everts να μην παίρνει την εκκίνηση και ακόμα περισσότερο να μην οδηγεί τον αγώνα από τους πρώτους γύρους. Ο Barragan πήρε δυναμικά την εκκίνηση με τον Strijbos και τον Everts να τον ακολουθούν. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Strijbos έδειχνε αποφασισμένος για την νίκη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Everts και πίεζε ολοένα και πιο δυνατά τον ισπανό πρωτοπόρο. Στον πέμπτο γύρο, κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα περνώντας τον Barragan, αλλά ο Everts τον ακολούθησε και σταδιακά του ασκούσε πίεση. Στον όγδοο γύρο η πίεση έφερε αποτέλεσμα και ο Everts μπήκε μπροστά για να πάρει άλλο ένα σκέλος, άλλον ένα αγώνα (τον ενδέκατο στην σειρά) ανεβάζοντας το κοντέρ στις 98 νίκες. Καλή η προσπάθεια αλλά λίγη για τον Strijbos που τερμάτισε δεύτερος στο σκέλος μπροστά από τον τρίτο Coppins που δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά το πάλεψε και κατέλαβε την δεύτερη θέση του βάθρου. Η τέταρτη θέση του Barragan τον έφερε στην τρίτη θέση του αγώνα, κάτι που έκανε πολύ χαρούμενους το αποδεκατισμένο team της ΚΤΜ. Ο Ramon δεν είχε και πάλι καλή εκκίνηση τερματίζοντας πέμπτος, ενώ ακόμα χειρότερη εκκίνηση είχε ο deDycker που τερμάτισε τελικά έκτος.

Αποτελέσματα Loket MX1 δεύτερο σκέλος
1  72 Everts Stefan Yamaha
2  24 Strijbos Kevin Suzuki
3    2 Coppins Joshua Honda
4    7 Barragan Jonathan KTM
5  11 Ramon Steve Suzuki
6    9 de Dycker Ken Honda
7  13 Crockard Gordon Honda
8    4 Melotte Cedric Yamaha
9  12 Leok Tanel Kawasaki
10 36 Priem Manuel Yamaha

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1  72 Everts Stefan 542
2  24 Strijbos K. 393
3  11 Ramon Steve 368
4  12 Leok Tanel 355
5    9 de Dycker Ken 353
6    7 Barragan J. 273
7    6 Leuret Pascal 202
8    4 Melotte C. 190
9  36 Priem Manuel 189
10 27 Garcia Vico F. 172

ΜΧ2
1 Pourcel C. 416
2 Cairoli A. 382
3 Philippaerts D. 371
4 Rattray Tyla 330
5 de Reuver M. 314
6 Nunn Carl 277
7 Searle Tommy 254
8 Mackenzie B. 246
9 Swanepoel G. 236
10 Pourcel S. 225

Επόμενος αγώνας Βέλγιο, Namur 5 – 6  Αυγούστου.
Φωτογραφίες: Massimo Zanzani