Την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΛΠΑ ανακοίνωσε με δελτίο τύπου γιατί πιστεύει πως είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει το κύρος των αγώνων στην Ελλάδα. Διαβάζοντας το δελτίο τύπου μένεις με την απορία πως ένας νόμος δίνει την δυνατότητα σε ένα σωματείο να μονοπωλεί τους αγώνες μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, ενώ η καλύτερη απάντηση έρχεται από την πρόεδρο του σωματείου ΜΟΘ, Λευτέρη Αγαθαγγελίδη.

Συννημένα μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο για τα εξώδικα της ΕΛΠΑ προς τις ομοσπονδίες ΑΜΟΤΟΕ και ΟΜΕ, αλλά και την διατύπωση του προέδρου εφετείου ΗΡΑΚΛΗ ΜΠΟΥΝΙΑ που έχει στείλει το Ελληνικό κράτος στο Ευρωπαικό δικαστήριο για την παραβατική συμπεριφορά του τόσα χρόνια, να μην αναγνωρίζει μια αθλητική ομοσπονδία.


 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΠΑ

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!

Διαβάζοντας κανείς το δελτίο τύπου της ΕΛΠΑ (27/01/2007) βλέπει πόσο δίκιο είχε αυτός που είπε: σε αυτό τον τόπο ότι δηλώσεις είσαι !

Αθλητική λοιπόν ομοσπονδία είναι πράγματι αυτή που με βάση τον αθλητικό νόμο 2725 συγκεντρώνει 20 και πλέον αθλητικά σωματεία – αναγνωρισμένα από την Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού – παίρνει νομική υπόσταση από πρωτοδικείο και τέλος αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α.

Η ΕΛΠΑ μπορεί βεβαίως να τροποποίηση το καταστατικό της και να γίνει αθλητικό σωματείο – γιατί δεν είναι – και κατόπιν να συζητήσουμε για τις αρμοδιότητες που θα έχει στους κλάδους άθλησης της Μοτοσυκλέτας. (Με χαρά θα δεχόμασταν στην Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. ένα τόσο έμπειρο αθλητικό σωματείο…)

Όσο για την διεθνή ομοσπονδία έχει και – σωστά – Ομοσπονδίες μέλη ως εκπροσώπους των μελών Χωρών της. Μπορεί βεβαία και νομίζω -συμβαίνει- να έχει κάποιο βασίλειο η εμιράτο που είναι ωσάν το έως τώρα δικό μας καθεστώς ,αλλά αν καλά θυμάμαι εδώ έχουμε Δημοκρατία !!! Και ευτυχώς οι δικαστές μας που κατάλαβαν τι γίνεται και στέλνουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Βέβαια όλα θα ήταν πιο απλά αν αναγνωρίζονταν από την Γ.Γ.Α η Αθλητική Ομοσπονδία. Όμως … (το σύστημα καλά κρατεί!)

Μέχρι τότε όλα εμείς τα καθ’ όλα νόμιμα αθλητικά σωματεία μοτοσυκλέτας θα κάνουμε όσο πιο καλούς και ποιοτικούς αγώνες γίνεται γιατί: αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους αθλητές μας και στον εαυτό μας τελικά.

Αγαθαγγελίδης Λευτέρης
Πρόεδρος του Μ.Ο.Θ. Α.Σ.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΠΑ

Σχετικά με τις εξαγγελίες για την προκήρυξη πρωταθλημάτων και άλλων τίτλων αγώνων μοτοσικλέτας, από διάφορους φορείς, η ΕΘΕΑ ενημερώνει ότι:

1. Αθλητική Ομοσπονδία είναι η ανώτατη οργάνωση αθλητικών σωματείων ή αθλητικών ενώσεων (Ν.Π.Ι.Δ.) που καλλιεργούν το ίδιο άθλημα, ή κλάδο άθλησης, έχει δε σκοπό την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του σε όλη τη χώρα και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 κ.επ. του Α.Κ.

2. Για κάθε άθλημα ή κλάδο άθλησης, επιτρέπεται η σύσταση μιας (1) ομοσπονδίας για όλη τη χώρα. Η ομοσπονδία εκπροσωπεί το άθλημα διεθνώς, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της οικείας διεθνούς αθλητικής ομοσπονδίας.

Το άρθρο 11.1.2 του Καταστατικού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας προβλέπει ότι: «Κάθε χώρα (Εθνική Ομοσπονδία) που έχει γίνει δεκτή, ως συνεργαζόμενη ομοσπονδίατης ΔΟΜ, θα είναι ο αποκλειστικός οργανισμός στην χώρα του, με το δικαίωμα να ασκεί τις δικαιοδοσίες της ΔΟΜ, όπως αυτές καθορίζονται από το Καταστατικό, τις Κανονιστικές Διατάξεις, τον Αγωνιστικό Κώδικα και τους Κανονισμούς της ΔΟΜ».

Ο συνδυασμός των παραπάνω, οδηγεί με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που νομιμοποιείται να προκηρύσσει Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Τρόπαια και Έπαθλα αγώνων μοτοσικλέτας είναι η ΕΛΠΑ.

Ως εκ τούτου η ΕΛΠΑ είναι υποχρεωμένη, να διαφυλάξει το κύρος των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, όσο και των Πρωταθλητών, διότι δεν είναι επιτρεπτό να προκηρύσσονται πολλαπλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα του ιδίου τίτλου και αγωνίσματος.