Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της ΕΛΠΑ συνάντηση της ΕΘΕΑΜ με τους ενδιαφερομένους του πρωταθλήματος Supermoto. Οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αρμόδιους της ΕΛΠΑ για τα προβλήματά του πρωταθλήματος ενώ έγιναν και κάποιες προγραμματικές δηλώσεις εν’ όψη του πρωταθλήματος.

Στην συνάντηση μας ανακοινώθηκε πως:

H ΕΛΠΑ θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει την Ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί στο Supermoto των Εθνών. Δεν αναφέρθηκε όμως ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί ούτε αν θα σταλεί μια ομάδα 3 αναβατών ή 6 αναβατών. (από το 2006 μπορεί να συμμετάσχει και oμάδα junior 3 αναβατών).
Θα βοηθηθούν οικονομικά όσοι θελήσουν να αγωνιστούν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, η οικονομική βοήθεια θα καλύψει 3 αγώνες. Ούτε πάλι ξεκαθαρίστηκε αν αυτή η βοήθεια δοθεί σε έναν αναβάτη ή σε περισσότερους.
Promoter και διοργανωτής του δεύτερου και του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος θα είναι ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος (Off Road Team), αγώνες οι οποίοι θα είναι διήμεροι.
Από φέτος μειώνεται το κόστος απόκτησης license σε 55 ευρώ όπως και στα υπόλοιπα αθλήματα. Junior και Γυναίκες δεν πληρώνουν για την license.
Νέες κατηγορίες S1 (Racing 450), S2 (Racing 250), S3 (Racing Open), Junior, Νέων και Γυναικών. Στην κατηγορία Νέων αγωνιζομένων θα συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει από το 15ο έως το 23ο έτος της ηλικίας τους ή έχουν εκδώσει αγωνιστική license το 2006 – 2007. Στην κατηγορία Junior συμμετέχουν αναβάτες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έως το 18ο έτος ηλικίας. Στην κατηγορία Γυναικών συμμετέχουν γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Εάν δεν συμπληρωθούν οκτώ συμμετοχές η κατηγορία θα συμμετέχει μαζί με την κατηγορία Νέων αγωνιζομένων.
Οι κατηγορίες Junior και Γυναικών δεν θα πληρώνουν παράβολο συμμετοχής.
Επίσης έγιναν γνωστά και τα παρακάτω (εκτός θέματος Supermoto).

Promoter του πρωταθλήματος enduro θα είναι ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος (Off Road Team).
Η ΕΛΠΑ δεν θα αρνηθεί να εκδόσει license για αγώνες του εξωτερικού σε αναβάτες που το ζητήσουν. Όσοι όμως δεν αγωνίζονται σε πρωταθλήματά της θα αναγκαστούν να πληρώσουν το κόστος απόκτησής της. Δεν διευκρινίστηκε αν συμμετοχή θεωρείται ένας αγώνας ή περισσότεροι.
Στην συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε ακούστηκαν πάγια αιτήματα αναβατών και χορηγών για την ανάδειξη των αγώνων και προβολής του πρωταθλήματος από την ΕΛΠΑ.