3ος αγώνας Πανελληνίου πρωταθλήματος scramble AMOTOE 2007
Ημερομηνία: Κυριακή 06 Μαίου
Τοποθεσία: Σπήλαιο Κισσάβου, Λάρισα
Συμμετοχές: 72 αθλητές (S1:12, S2:22, S3:8, SB:30)
Θεατές: 500 έφυγαν όμως πριν ξεκινήσουν οι αγώνες
Καιρός: Αίθριος, 25oC

Λίγο η διαδρομή που θύμιζε scramble, λίγο η αποχή αναβατών από το motocross που συμμετείχαν στο κοντινό Λιτόχωρο και ο αγώνας στο Σπήλαιο Κισσάβου θύμιζε συγκέντρωση αναβατών enduro. Τραγική η οργάνωση του αγώνα σχεδίασε ξανά την διαδρομή την Κυριακή με αποτέλεσμα τα σκέλη και η απονομή να καθυστερήσουν σε βαθμό που δεν έχει ξαναγίνει.

Η διαδρομή σχεδιάστηκε και περιείχε αρκετά σημεία, όμορφα για τους αθλητές και τους θεατές, χωρίς να αποφύγει την σκόνη λόγω ξηρασίας. Το λασπωμένο φαράγγι και η απότομη ανηφόρα στο τέλος του πρόσφεραν το αλατοπίπερο του αγώνα.

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας συνέχισε για τρίτο αγώνα την κυριαρχία του στην γενική κατηγορία αν και σε αυτό τον αγώνα πιέστηκε περισσότερο από τον Τσακατσώνη Δημήτριο και τον Γιώργο Κοινωνά. Οι δυο τους τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Η κυριαρχία πάντως του Σιαφαρίκα φάνηκε από τους πρώτους γύρους όταν και ξέφυγε των αντιπάλων του, κατεβάζοντας ταχύτητα προς το τέλος του αγώνα.

Ο τοπικός Κώστας Κασκάνης κέρδισε την τέταρτη θέση χωρίς να απειληθεί, ο Σίμος Σαλτσίδης, έφερε το Gas Gas στην πέμπτη θέση μένοντας και αυτός στους 16 γύρους που συμπλήρωσαν οι πρωτοπόροι. Ο Θοδωρής Παπαβασιλείου έκλεισε την εξάδα της γενικής.

Ένα γύρο πίσω από τον Βασίλη Σιαφαρίκα που διαλύει τον συναγωνισμό σε όποια κατηγορία συμμετέχει βρέθηκαν οι Θοδωρής Παπαβασιλείου και ο Γιώργος Μυλούκας, ταχύτατοι αναβάτες και οι δυο με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Οι δυο τους απ’ ότι φαίνεται θα κυνηγήσουν στους υπόλοιπους αγώνες την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Οι συμμετοχές του Δημήτρη Τσακατσώνη και του Γιώργου Κοινωνά στη Λάρισα σήμανε την μάχη των δυο αναβατών για άλλο ένα αγώνα, μιας και όπου συναντιούνται φέτος (πρωτάθλημα enduro) μάχονται για την καλύτερη θέση. Η σταδιακή ανάρρωση του Τσακατσώνη φαίνεται πως του δίνει ένα επιπλέον βαθμό σ’ αυτήν τη μάχη αλλά ο Κοινωνάς είναι απρόβλεπτος και μαθαίνει γρήγορα. Σε αυτόν τον αγώνα όμως δεν μπόρεσε να τον απειλήσει σοβαρά και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Νερατζόγλου που επωφελείται το περισσότερο μιας και από τον αγώνα έλειπε ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Αδάμος Πράσσος.

Η κατηγορία S3 παρά τις λιγότερες συμμετοχές από κάθε άλλη στον αγώνα παραμένει άκρως ανταγωνιστική και ο Κώστας Κασκάνης πήρε σπίτι του το κύπελλο της πρώτης θέσης. Πίσω του με μικρή διαφορά ο Σίμος Σαλτσίδης ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Στέλιος Χριστοδούλου προερχόμενος από το motocross.

Στον αγώνα συμμετείχε, για πρώτη φορά φέτος και μια γυναίκα, η Μαρία Τσεσμέλη όμως μια ατυχία στον αναγνωριστικό γύρο την ανάγκασε να εγκαταλείψει. Δεν έχουμε παρά να την συγχαίρουμε για την προσπάθειά της και ελπίζουμε να την ξαναδούμε στους επόμενους αγώνες.

Ο εντουράς Θανάσης Γκαγκανάτσιος κέρδισε τον αγώνα της Β κατηγορίας που πλημμύρισε με 30 συμμετοχές. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Νίκος Μαργαρίτης κέρδισε στο νήμα τον Γιώργο Κεντέρη τερματίζοντας δεύτερος και πλησιάζει τον Κεντέρη ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

Δυστυχώς η προσπάθεια του σωματείου “Μοτοκίνηση Λάρισα” δεν στέφθηκε με επιτυχία φέτος. Η διαδρομή που είχε σχεδιάσει το σωματείο δεν ήταν σωστή και δεν άρεσε στους παρατηρητές της ΑΜΟΤΟΕ, οι οποίοι όμως δεν φρόντισαν να την αλλάξουν εγκαίρως όπως όφειλαν (το Σάββατο). Κάθε σωματείο πρέπει να ελέγχεται από τον παρατηρητή της Ομοσπονδίας, όταν αυτό δεν είναι εφικτό τότε δυο πράγματα συμβαίνουν. Ή φταίει το σωματείο που δεν ακούει τον παρατηρητή ή φταίει ο παρατηρητής που δεν φροντίζει να τον ακούσει το σωματείο. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία; Αν με ρωτήσετε έχω να πω πως η Ομοσπονδία προβάρει την χαλαρότητα ως το κατάλληλο ένδυμα για όλες τις ώρες. Και δεν πιστεύω πως το σωματείο της Λάρισας έφταιξε στον συγκεκριμένο αγώνα. Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι!

Αποτέλεσμα αυτών των παρενεργειών ήταν σχεδόν όλοι οι θεατές να φύγουν μετά από αναμονή τεσσάρων και πλέον ωρών, σε μια τοποθεσία στην οποία δεν είχε ξαναγίνει αγώνας στο παρελθόν. Επίσης κανένας από τους 72 αθλητές δεν αποχώρησε από τον αγώνα ακόμα και αν μερικοί είχαν φτάσει στο σημείο αρκετά νωρίς.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 27 Μαίου, στα Καμμένα Βούρλα, στα πλαίσια της Πανελλήνιας συγκέντρωσης μοτοσυκλέτας.

Περισσότερες φωτογραφίες