Η σκόνη και η ξηρασία του αγώνα στην Χιλή στοίχισαν σε πολλούς αθλητές, ενώ οι συμμετοχές έφτασαν τις 150. Για την άτυπη γενική ο Antoine Meo (KTM) ξεκίνησε εντυπωσιακά την χρονιά με νίκη γοήτρου το Σάββατο ενώ την Κυριακή ήταν η σειρά του Pela Renet (Husaberg) να ανέβει στην πρώτη θέση μετά τις ατυχίες του Σαββάτου.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα διαφέρει από τις προηγούμενες χρονιές καθώς το ταξίδι στην Λατινική Αμερική δίνει έναν άλλο ρυθμό. Οι ομάδες και οι αθλητές ταξίδεψαν για τους πρώτους δυο αγώνες στην Χιλή και Αργεντινή πριν επιστρέψουν στην Ευρώπη για την συνέχεις του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε αρκετά ζεστό καιρό στην Χιλή με τις ειδικές να σκεπάζονται από σκόνη δυσκολεύοντας την προσπάθεια των αθλητών.

Κατηγορία Ε1

Ο Antoine Meo φρόντισε να ξεκαθαρίσει από την αρχή την θέλησή του για έναν τρίτο παγκόσμιο τίτλο. Η νέα του μοτοσυκλέτα και ομάδα φέτος θα του δώσει όλα τα εφόδια για να το πετύχει. Στον αγώνα της Χιλής ήταν σοβαρός και γρήγορος, γράφοντας διαφορά από τους διώκτες του. Καμία εντύπωση για τον Rodrig Thain (Honda HM) που τερμάτισε δεύτερος, έχοντας κερδίσει την KTM Super Test της Παρασκευής. Η δεύτερη του χρονιά στην κατηγορία του δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να παλέψει στο πρωτάθλημα. Στην τρίτη θέση το Σάββατο, μια έκπληξη από την αγωνιστική ομάδα του Γαλλικού Στρατού ο Marc Bourgeois (Husqavrna). Την Κυριακή πίσω από τον Meo οι δυο αθλητές της Honda HM, ο αναγεννημένος Simone Albergoni (Honda HM) και ο Rodrig Thain συμπλήρωσαν την τριάδα.

Antoine Meo

Rodrig Thain

Κατηγορία Ε2

Μεγάλη μάχη στην κατηγορία και τις δυο ημέρες, το Σάββατο ο Juha Salminen (Husqvarna) ξεκίνησε με το δεξί κερδίζοντας την καυτή κατηγορία, μπροστά από τον Ivan Cervantes (Gas Gas) και την έκπληξη τον Oscar Balletti (Beta) που επέστρεψε φέτος δυνατός μετά τον περσινό τραυματισμό του. Την Κυριακή ο Pela Renet ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος κερδίζοντας τον αγώνα, ενώ δεύτερος ήταν ξανά ο Ivan Cervantes. H Husqvarna έδωσε το παρόν για άλλη μια φορά στο βάθρο αυτήν την φορά με τον Alex Salvini.

Juha Salminen

Pella Renet

Κατηγορία Ε3

Τα προγνωστικά ήθελαν τον Christophe Nambotin να έχει τον πρώτο λόγο στην κατηγορία φέτος και αυτός φρόντισε να ικανοποιήσει τους θεατές και την νέα ομάδα του (ΚΤΜ).  Κέρδισε άνετα την πρώτη ημέρα του αγώνα και ολοκλήρωσε ένα θεαματικό Σαββατοκύριακο με νίκη και την Κυριακή μπροστά από τον μεγάλο αντίπαλό του David Knight (KTM). To Σάββατο ο πρώην αθλητής από το motocross Aigar Leok (ΤΜ) φρόντισε να ταρακουνήσει την κατηγορία κάνοντας την έκπληξη τερματίζοντας δεύτερος. Στην τρίτη θέση ο Ισπανός Oriol Mena (Husaberg). Την Κυριακή πίσω από τον Nambotin ο David Knight ανέβασε ρυθμό τερματίζοντας δεύτερος ενώ ο Aigar Leok συμπλήρωσε το βάθρο.