ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

22η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ENDURO

Ο Μοτοσικλετιστικός Σύλλογος Προσοτσάνης (ΜΟ.Σ.Π) σε συνεργασία με τη Μοτολέσχη Καβάλας διοργάνωσαν επιτυχώς την 22η Συγκέντρωση Enduro, στις 31 Αυγούστου, 1-2 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο χώρος φιλοξενίας αυτής της γιορτής ανήκει στο νομό Δράμας και βρίσκεται λίγο έξω από την κωμόπολη Προσοτσάνη, στις όχθες του ποταμού Αγγίτη. Μηχανές όλων των ειδών έκαναν την εμφάνιση τους… άλλες έτοιμες για περιπλάνηση στα βουνά και άλλες έτοιμες να ξεδιπλώσουν τα κυβικά τους πάνω στην άσφαλτο. Οδηγοί που δε δίστασαν να αψηφήσουν τα πολλά χιλιόμετρα, παρευρέθησαν, προκειμένου να γευτούν ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων.

Το καλωσόρισμα έγινε το βράδυ της Παρασκευής με παρέα, ζωντανή μουσική. Το πρωί του Σαββάτου βρήκε του αναβάτες των enduro να χάνονται μέσα σε μονοπάτια και ρέματα απολαμβάνοντας το φυσικό πλούτο ενώ εκείνους που είχαν για συντροφιά τους «μηχανή του δρόμου» το Φράγμα του Θησαυρού αποτέλεσε τον ιδανικό προορισμό.

To απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στο χώρο του camping ένας αγώνας scramble, σε μια πίστα ειδικά διαμορφωμένη και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Άλματα υψώνονταν σε όλη την έκταση του αγωνιστικού χώρου χαρίζοντας αδρεναλίνη στους συμμετέχοντες και απολαυστικό θέαμα στο κοινό που παρακολουθούσε με αγωνία.

Η απονομή κυπέλλων σε όσους κατάφεραν να διακριθούν ήταν η επισφράγιση αυτής της όμορφης εμπειρίας. Η μέρα ολοκληρώθηκε με μια live Rock συναυλία.

Η Κυριακή επιφύλασσε για τους τολμηρούς ’’χωμάτινους οδηγούς’’ μια ανηφορική extreme enduro διαδρομή 30 χιλιομέτρων, δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές τους…

Για τους ’’ταξιδιάρηδες’’ και λάτρεις της ταχύτητας το πρόγραμμα περιλάμβανε μια διαδρομή ξενάγησης στο ιερό Ναό του Διονύσου, στο σπήλαιο Μααρά, καθώς και μια αποκαλυπτική βόλτα στο καταπράσινο όρος Φαλακρό…

Τέλος για όσους αποφάσισαν να περάσουν την Κυριακή τους χαλαρώνοντας μέσα στο camping, γοητευτικά άλογα περίμεναν θαρραλέους αναβάτες να τα ιππεύσουν…

Ήταν μια συγκέντρωση που τελειώνοντας άφησε μια γεύση… τρέλας!