ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride ΠΟΜ 2008
2ος Αγώνας Κερατέα 30 Μαρτίου

Εξερευνώντας την Λαυρεωτική Γη!

Το Κύπελλο Trail Ride 2008 συνεχίστηκε με τον καλύτερο τρόπο στην Κερατέα! Μετά την επιτυχημένη αρχή στην Ελευσίνα, το Attart Off Road Park και ο Δήμος της Κερατέας φιλοξένησαν σε μια ακόμα διαδρομή στην Ανατολική Αττική κοντά στους 100 συμμετέχοντες!

Υπήρχαν δύο διαδρομές, αφού εκτός από τους «σκληροπυρηνικούς» λάτρεις του Enduro, υπάρχουν και οι λάτρεις των απλών χωμάτινων εκδρομών με μεγαλύτερες και βαρύτερες μοτοσυκλέτες. Αμφότερες χαρακτηρίστηκαν από όλους ευχάριστες και πανέμορφες, παρόλη την δυσκολία της περιοχής!

Έτσι, στην δύσκολη διαδρομή υπήρχαν 91 χιλιόμετρα με πολλά απαιτητικά περάσματα, μονοπάτια, ανηφόρες, ξεροχείμαρρους και αρκετές δυσκολίες που έδωσαν ενδιαφέρον στους συμμετέχοντες που προτιμούν μια οργανωμένη εντουρόβολτα με την αγαπημένη παρέα τους, αλλά και θέαμα στους φωτογράφους! Νικητής όλων ήταν ο Αλέξανδρος Ψωφάκης με Suzuki DRZ 400, 2ος ο Δημήτρης Μαρκάτος με Kawasaki KLX 300 και 3ος ο Θοδωρής Σαμπατζιώτης με ΚΤΜ 400 EXC, που ήταν και οι πρώτοι στην κατηγορία Pro. Στους Βετεράνους, νικητής αναδείχτηκε ο Σταύρος Κανελλέας με Husqvarna TE 250, με τον Άκη Κατσίβελα 2ο (ΚΤΜ 300) και τον Σωτήρη Παπαϊωάννου 3ο (ΚΤΜ 450 EXC). Στην κατηγορία Enduro ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος με Honda CRF250X κέρδισε οριακά τον γρηγορότερο Γιάννη Καλογήρου με ΚΤΜ 250 λόγω προπορείας. 3ος ο διαρκώς ανερχόμενος Ζήκος Μπαφέτης με Husaberg FΕ 550.

Στην εύκολη διαδρομή, για Big On-Off, Light και Quad, 85 πιο χαλαρά χωμάτινα χιλιόμετρα χωρίς δυσκολίες ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στα όμορφα μέρη της Λαυρεωτικής Γης από την Κερατέα έως το Διονυσοβούνι, και από το Λαύριο μέχρι το Κουβαρά. Νικητής στην κατηγορία Light ήταν ο Χρήστος Βασιλακόπουλος με ΚΤΜ 250, μπροστά από τον Αριστοτέλη Καΐρη με ΚΤΜ 400 και τον Κυριάκο Λαλίδη με ΚΤΜ 400 επίσης. Στα μεγάλα On-Off, ο Εlvis Drini κέρδισε πάνω σε ένα ΚΤΜ 640 Adventure, με 2ο τον Κωνσταντίνο Χατζημιχάλη με ίδια μοτοσυκλέτα και 3ο τον Θανάση Σταμόπουλο με ΚΤΜ 950 LC8. Στα Quad κέρδισε ο Τάκης Ιωνάς με Kawasaki KFX 400.

Κατά τον τερματισμό στο Attart Off Road Park, υπήρχε φαγητό για όλους τους παρευρισκόμενους, προσφορά του Δήμου Κερατέας που μας υποστήριξε με τον καλύτερο τρόπο! Παράλληλα, η Super Ειδική μέσα στις λάσπες έδωσε πλούσιο θέαμα στους πολλούς θεατές. Έτσι κι αλλιώς, τα πλυστικά μηχανήματα της Petaco περίμεναν για να «καθαρίσουν» τις λερωμένες μοτοσυκλέτες μας!

Στον αγώνα υπήρχε διαρκής υποστήριξη από την Go Explore και τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού σε όλο το μήκος των διαδρομών με μοτοσυκλέτες και οχήματα 4Χ4, που ευτυχώς δεν χρειάστηκαν… Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα δύσκολο – πέτρινο κατηφορικό μονοπάτι, όπου ένα λάθος πάτημα οδήγησε σε περιπέτεια μια ομάδα σκληροπυρηνικών μέχρι να ξεμπλέξουμε!!

Υπομονή τώρα μέχρι το επόμενο! Στις 20 Απρίλη στην Παλλήνη, για να ανακαλύψουμε την Πεντέλη!

Φωτογραφίες: Off Road Team

[download id=”86″]