Το παρασκήνιο του αγώνα της Πρέβεζας συνεχίστηκε και την εβδομάδα που ακολούθησε. Παραπληροφόρηση, αμοιβαίες διευκρινήσεις πολλά τηλέφωνα και δηλώσεις από τις δύο μεριές των εμπλεκομένων αγωνιζομένων έβαλαν στην θέση τους πολλά πράγματα..

Το κλίμα στα paddocks έδειχνε να χαλάει στην Πρέβεζα, μετά τον ‘έντονο διάλογο’ στην γραμματεία του αγώνα, οι δύο πλευρές όπως φαίνεται βρήκαν μόνες τους λύση στις διαφορές τους, αλλά ήδη είχαν κινητοποιήσει τους οργανωτές, που συνέχισαν τους λάθος χειρισμούς στην προσπάθεια τους να καλύψουν τους προηγούμενους.

Εδώ ένσταση, εκεί ένσταση, ποια ένσταση;
Η πληροφόρηση μας την Δεύτερα το πρωί από την οργάνωση, ήταν ότι ο Αλέξης Παπανικολάκης αποκλείστηκε από το δεύτερο σκέλος των 125 λόγο της ένστασης που έγινε από την ομάδα του Π.Κουζή, όταν δέχτηκε εξωτερική βοήθεια στον αγώνα. Την Παρασκευή μιλήσαμε με τον Δημήτρη Κουζή πατέρα του Παναγίωτη, που μας διαβεβαίωσε ότι απέσυρε την ένσταση λίγο μετά αφού την είχε υποβάλει, και κανένας από την ομάδα του και γενικότερα από τον χώρο των αγωνιζομένων δεν υπόβαλε καμία ένσταση από όσο γνώριζε. ‘ήταν λάθος μου να κάνω ένσταση στον Αλέξη’ δήλωσε και συνέχισε ‘οι αγώνες και τα πρωταθλήματα κερδίζονται μέσα στις πίστες και όχι έξω από αυτές. Ο Αλέξης έχει δίκιο, τάσσομαι στο πλευρό του στο θέμα της οργάνωσης. Δεν υπήρχε σήμανση στα pits και δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί. Θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθ’ ένα αυτό, πρέπει να πάρει τους βαθμούς του πίσω’. Η πλευρά του Α.Παπανικολάκη αγωνίζεται γι’ αυτό ακριβώς το πράγμα, δηλαδή να πάρει μέσω ενστάσεως τους βαθμούς του πίσω, στην ποινή που τελικώς του επέβαλαν οι άρχοντες του αγώνα στην Πρέβεζα.

Το λάθος μας
Στην σύγκρουση Παπανικολάκη-Κουζή στο πρώτο σκέλος, γράψαμε ή καλύτερα έγραψα ότι ο Π.Κουζής έφυγε λίγο στραβά στο άλμα της σύγκρουσης ενώ δεν είναι έτσι. Η γωνία που είδα το συμβάν δεν με βοήθησε και ίσως δημιουργούνται τώρα λάθος εντυπώσεις. Προς αποκατάστασης της αλήθειας σε μία στροφή 180 μοιρών όπου ακολουθούσε ένα μικρό τραπέζι, ο Κουζής που είχε την πρωτοπορία διάλεξε την εξωτερική γραμμή ενώ ο Παπανικολάκης την εσωτερική που τον έφερε μπροστά από τον Κουζή. Στο άλμα που ακολουθούσε ο Παπανικολάκης έφυγε από την μέση της ράμπας με κατεύθυνση ελαφρώς προς τα δεξιά ενώ ο Κουζής έφυγε από την δεξιά μεριά πίσω από τον Παπανικολάκη με περισσότερη φόρα κινούμενος ευθεία Στην προσγείωση οι δύο οδηγοί είχαν επαφή με αποτέλεσμα την πτώση του Κουζή. Γεγονός είναι ότι οι δύο οδηγοί αναγνώρισαν πως δεν υπήρχε σκοπιμότητα.