Στην αίθουσα Δίας του ξενοδοχείου Holliday Inn, η ΟΜΕ παρουσίασε τα προγράμματα αγώνων της για το 2006, ανέλυσε καίρια σημεία που αφορούν την Ομοσπονδία και τέλος απάντησε ερωτήσεις από παρευρισκόμενους αγωνιζόμενους, εκπρόσωπους σωματείων και δημοσιογράφων. Εκτός από την ομιλία του προέδρου της ΟΜΕ, Κου Νίκου Δαμουλάκη τον λόγο πήραν επιφανή στελέχη της ΟΜΕ και ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας σε θέματα αγώνων.

O Κος Δαμουλάκης είπε πως η ομοσπονδία το 2006 θα περάσει στην αντεπίθεση προσπαθώντας αυτή να βρει το δίκιο της, κυνηγώντας με όποιον νόμιμο τρόπο ακόμα και τους αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούν, κατά τον Κο Δαμουλάκη, να σταματήσουν τους αγώνες της ομοσπονδίας στηριζόμενοι στο άρθρο 49 του ΚΟΚ.

Ιστορική κατά τα άλλα η συνάντηση καθώς σε αυτήν βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΜ (ΕΛΠΑ) Κος Άγγελος Μπαβέλλας κατόπιν πρόσκλησης της ΟΜΕ. Ο σύντομος διάλογος που είχαν δεν ήταν αρκετός να λύσει τα χρόνια προβλήματα των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Έγινε ιδιαίτερη μνεία στον αγώνα Supercross καθώς ο Κος Δαμουλάκης φαίνεται να έχει ζητήσει από τον Κο Κώστα Λάμαρη (Lamarco) να δεχθεί license μιας ημέρας από αγωνιζόμενους της ομοσπονδίας κάτι που μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Κος Λάμαρης ήταν καλεσμένος του Κου Δαμουλάκη αλλά δεν παρευρέθηκε. Για τον αγώνα Supercross εκκρεμή η συμμετοχή Βούλγαρου αναβάτη ο οποίος καλέστηκε να συμμετάσχει στον αγώνα.

Σχεδόν πλήρης ήταν η απουσία των περιοδικών μοτοσυκλέτας με μόνη εξαίρεση το νεοσύστατο Crossaction. Ούτε κάποιο άλλο μέσο ενημέρωσης βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου πλην του enduro.gr.

Κατόπιν οι ανακοινώσεις για το 2006 του Κου Δαμουλάκη, του Κου Πολύζου και του Κου Αραμπατζή ήταν σαρωτικές. Μερικές που μπορέσαμε να συγκρατήσουμε είναι οι εξής:

Το πρωτάθλημα Supermoto OME θα γίνει σε τέσσερις πίστες (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Άρτα). Θα γίνουν οκτώ αγώνες ενώ οι αγώνες στην Αθήνα θα είναι διήμεροι. Για το πρωτάθλημα θα ισχύσουν οι κατηγορίες S1, S2 (όπως παγκόσμιο πρωτάθλημα) και mini-junior. Οι αγώνες των κατηγοριών S1/S2 θα έχουν διάρκεια 20 έως 25 χλμ. Όλες οι κατηγορίες θα έχουν δυο σκέλη, ενώ θα γίνει προσπάθεια να μειωθεί το κόστος.
Θα διοργανωθεί διεθνείς αγώνας Sandcross στη Ρόδο 11 Ιουνίου με την στήριξη τριών τοπικών δήμων.

Οι αγωνιζόμενοι θα μπορούν να εκδίδουν προσωρινή License (κόκκινη) με διάρκεια ένα μήνα.

H ομοσπονδία θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει το αγώνισμα του trial διοργανώνοντας indoor αγώνες και αγώνες επίδειξης.
Θα γίνουν αγώνες Snowcross υπο την αιγίδα της ομοσπονδίας.
Η ομοσπονδία θα διοργανώσει διεθνείς αγώνες στην Ελλάδα: α) Βαλκανικός αγώνας motocross 24 Σεπτεμβρίου, β) αγώνας sandcross Ρόδος 11 Ιουνίου και γ) Βαλκανικός αγώνας enduro (σε συνεργασία με την Ρουμανία).
Η ομοσπονδία θα στηρίξει εθνικές ομάδες 65cc, 85cc και 125cc (έως 18 ετών). Τρεις Έλληνες αναβάτες θα συμμετάσχουν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στην κατηγορία 65cc – 85cc και τρεις Έλληνες αναβάτες στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα στην κατηγορία 125cc έως 18 ετών.
Η κατηγορία Open του Πανελληνίου πρωταθλήματος motocross θα έχει δυο σκέλη ανά αγώνα.
Μια ομάδα αναβατών θα μπορεί να δηλώσει δεύτερη μοτοσυκλέτα (motocross) την οποία θα χρησιμοποιήσει όποιος από την ομάδα έχει την ανάγκη.
Θα ισχύσει η βαθμολογία του Παγκοσμίου σε όλα τα αθλήματα, θα βαθμολογούνται 20 αναβάτες.