ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ

Το τέλος του Φεβρουαρίου διάλεξε η ομάδα του Αλεξόπουλου για να πραγματοποιήσει την ετήσια επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της ABUS. Την ομάδα πλαισίωναν δυο από τους διακεκριμένου πελάτες της εταιρείας στον τομέα της αντικλεπτικής κλειδαριάς μοτοσυκλέτας.

Ξεκινώντας από το εργοστάσιο παραγωγής στο Rehe/ Westerwald, είχε κανείς την δυνατότητα να περιηγηθεί ανάμεσα στα πραγματικά μηχανήματα και τους εργάτες τους οποίους κατασκευάζουν το θρυλικό αυτό προϊόν. Απλοί άνθρωποι με χαρούμενα πρόσωπα που σου έδιναν την αίσθηση της οικειότητας αλλά και της υψηλής τεχνικής τους κατάρτισης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα μηχανήματα τα οποία οι τεχνίτες και οι εργάτες χρησιμοποιούν κατασκευάζονται και αυτά από ανθρώπους της ABUS στις ίδιες εγκαταστάσεις! Στη συνέχεια ακολούθησε το εργαστήριο δοκιμών των προϊόντων το οποίο είχε μία πληθώρα από τεστ τα οποία συνέβαιναν εκείνη την στιγμή αλλά και μακροπρόθεσμα όπως το τεστ διάβρωσης. Χτυπήματα πολλών Kn , στριψίματα, τραβήγματα και γενικότερα βίαιες επιθέσεις που σε έκαναν να αισθάνεσαι οίκτο για το πέταλο που χρησιμοποιήθηκε για την επίδειξη. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι κάθε προϊόν σχεδιάζεται με CAD και υπολογίζονται έτσι οι ανοχές του στους διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, στην διαφοροποίηση μεγέθους των αναρτώμενων κομματιών και πολλών άλλων διαφορετικών παραμέτρων.

Το δεύτερο μέρος της ημέρας περιείχε επίσκεψη στο Wetter/ Volmarstein όπου βρίσκονται τα Διοικητικά γραφεία και οι αποθήκες. Στοκ προϊόντων για 8 μήνες, αποθήκες εξαρτημάτων, αποθήκες εργαλείων και barcode. Ένας πλήρως αυτοματοποιημένος χώρος ο οποίος ανάμεσα στους ανθρώπους είχε και ρομπότ που συμπλήρωναν τα ράφια διαθέτοντας φωτοκύτταρα που τα σταματούσαν όταν περνούσε κάποιος από κοντά τους. Έξω από ‘όλα αυτά και κοιτάζοντας από το παράθυρο, ο χώρος εκδηλώσεων – εστιατόριο και το χιονισμένο 5 x 5 γήπεδο με το logo της ABUS στην σέντρα.

Μια τεράστια επένδυση και μια ζωντανή πραγματικότητα με κέντρο των άνθρωπο και την ανάγκη του να αισθάνεται ασφαλής

abus-factory-550