Και ενώ απέχουμε 3 μήνες από την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro 2012, οι μεταγραφές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro και οι ανακοινώσεις των εταιριών αυξάνουν ρυθμό στην προσπάθειά τους να προετοιμαστούν εν’ όψη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Την έκπληξη έκανε η TM Racing συμφωνώντας με τον νεαρό Antti Hellsten (22 χρονών) για ένα χρόνο στέλνοντάς τον να αγωνιστεί στην κατηγορία Ε1 κόντρα στους Antoine Meo, Eero Remes, Matti Seistola και Rodrig Thain. Η Ιταλική εταιρεία προσπάθησε να φέρει στην ομάδα τον Thomas Oldrati (κατέληξε στην Bordone Ferrari) ή τον Jeremy Joly (συνεχίζει με HM Honda), αλλά η άρνησή τους ανάγκασε την TM Racing να στραφεί στον νεαρό ταλαντούχο Φινλανδό για να οδηγήσει το νέο τετράχρονο 250. Αν και ο Antti Hellsten έχει δικαίωμα να αγωνιστεί άλλη μια χρονιά στην κατηγορία Junior, θα μετακομίσει στην κατηγορία Ε1.

Ο Εσθονός Aigar Leok θα συνεχίσει για ακόμη μια χρονιά αλλάζοντας κατηγορία από την Ε2 θα αγωνιστεί στην Ε3, κόντρα στους David Knight, Christophe Nambotin και Joakim Ljunggren. Ο νεαρός Ιταλός Nicolo Mori, έχοντας κατακτήσει το Ιταλικό πρωτάθλημα Junior 125cc (2009) βρήκε την θέση του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με την TM Racing όπου θα αγωνιστεί στην κατηγορία Junior.

Διαβάστε περισσότερα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro 2012, την μεταγραφή του Ricky Dietrich στην Husqvarna, την απόφαση του Mika Ahola να σταματήσει τους αγώνες.

Antti Hellsten