Η ολοκαίνουργια πίστα του Μώλου φιλοξένησε τον 4ο αγώνα motocross του πανελληνίου πρωταθλήματος της ΑΜΟΤΟΕ. Το παραθαλάσσιο έδαφος προσέφερε άφθονη πρόσφυση και έτσι οι στροφές έπαιξαν χαρακτηριστικό ρόλο στον αγώνα. Η καινούργια αυτή πίστα απέσπασε θετικές γενικά εντυπώσεις στην πρεμιέρα της, παρά την αποπνικτική σκόνη που ταλαιπώρησε οδηγούς και θεατές. Ένα τεχνικό πρόβλημα με την μπάρα εκκίνησης καθυστέρησε την έναρξη του αγώνα για μία ώρα, κάτι που άγχωσε λίγο τους αθλητές που έπρεπε να προλάβουν κάποιο πλοίο για την επιστροφή τους.

Αγωνιστικά ο Ν.Ανδρέου συνέχισε με νίκες στην κατηγορία open, ενώ ο Χ.Φωτόπουλος ήταν με διαφορά ο γρηγορότερος στην Mx1. Ο συναθλητής του Σ.Γαλατιανός πέτυχε την πρώτη του νίκη κερδίζοντας το πρώτο σκέλος για την Mx2.

MX1
Μόλις 14 ήταν οι συμμετοχές στην ΜX1 και ο Χ.Φωτόπουλος κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση και τα δύο σκέλη του αγώνα. Την δεύτερη και τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μ.Σκύβαλος και Σ.Λυρίου. Στο πρώτο σκέλος ο Σκύβαλος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Λυρίου ο οποίος τον πίεζε συνεχώς μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Στο δεύτερο μέρος ο Σ.Λυρίου ήταν ταχύτερος παίρνοντας την δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Σκύβαλο στην τρίτη. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Δ.Ντουμάνης και Ι.Πασσάς.

Χ.Φωτόπουλος #911

MX2
Στην κατηγορία Mx2 ο Σ.Γαλατιανός ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία στο πρώτο σκέλος, έχοντας 6″ πίσω του τον Α.Τσαρνά. Στο δεύτερο σκέλος ο Σ.Γαλατιανός βρέθηκε απο νωρίς μπροστά και είχε βάλει στόχο και πάλι την νίκη, μία πτώση όμως λίγο πρίν το τέλος του αγώνα έδωσε την πρώτη θέση στον Α.Τσαρνά. Την τρίτη και τέταρτη θέση μοιράστηκαν οι Π.Παπίλας και Δ.Μπαξεβάνης. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Β.Σιαφαρίκας.

Α.Τσαρνάς #91

Open
Μόνο πρώτες θέσεις έχει στην κατοχή του ο Ν.Ανδρέου φέτος , με επίσης σταθερή απόδοση τον Θ.Αυγέρη να βρίσκεται στην δεύτερη. Τίποτα δεν άλλαξε και σε αυτόν τον αγώνα για τους δύο πρωτοπόρους της open. Μάχες είχαμε ανάμεσα σε Γ.Ταμβάκο και Κ.Μαρίνη για την τρίτη και τέταρτη θέση.

Ν.Ανδρέου #1

Junior+Mini
Τελευταίος αγώνας πρίν το διάλειμμα των αναβατών για καλοκαίρι και στον Μώλο είχαμε πέντε συμμετοχές σε κάθε κατηγορία για Junior και Mini. Το Σάββατο ο Μ.Κρητικός κέρδισε το σκέλος με τον Ν.Λυρίου ακριβώς πίσω του στην δεύτερη. Ενώ την Κυριακή η πτώση του Μ.Κρητικού στους πρώτους μόλις γύρους του αγώνα επέτρεψαν στον Ν.Λυρίου να τερματίσει πρώτος. Δεύτερος ήταν ο Μ.Κρητικός, ενώ δύο τρίτες θέσεις κατέκτησε ο Ν.Φανουράκης. Ο Γ.Γαβρίλης τερμάτισε τέταρτος και ο Θ.Κούγιας πέμπτος. Στην κατηγορία Mini ο Φ.Ζούνης ήταν ο μεγάλος νικητής, με δεύτερο τον Γ.Γεωργίου και τρίτο τον Β.Γρηγοριάδη.

Ν.Λυρίου #161 (Junior)

Φ.Ζούνης #37 (Mini)

Επόμενος αγώνας 5 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη.

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr

Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου