Μετά από μια εβδομάδα ρεπό, στο Seattle συνεχίστηκε το AMA Supercross με μεγάλους νικητές, τον Ryan Villopoto στην SX Class που επανήλθε μετά από απουσία τριών αγώνων λόγω ίωσης και τον Ryan Dungey στην Lites της δυτικής ακτής όπου επέστρεψε το πρωτάθλημα.

Supercross Class
Το Seattle θα μείνει στην ιστορία του φετινού πρωταθλήματος ως ο αγώνας των μεγάλων ανατροπών σε αυτήν την κατηγορία. Πρώτο και ίσως καλύτερο το (πρώτο) σοβαρό λάθος ή άτυχη στιγμή αν προτιμάτε του Chad Reed σε όλο το πρωτάθλημα στην ποιο κρίσιμη καμπή του. Αυτό έφερε τον James Stewart στην κορυφή της βαθμολογίας με προβάδισμα τριών βαθμών, που όμως και αυτός δεν είχε έναν καλό αγώνα κυρίως μετά την κακή του εκκίνηση. Από την άλλη ήταν ο καλύτερος φετινός αγώνας για τον Villopoto που έγινε ο τέταρτος αναβάτης που κερδίζει αγώνα αυτήν την σεζόν, πετυχαίνοντας μάλιστα ανταγωνιστικούς χρόνους δίνοντας  υποσχέσεις για τους επόμενους δύο γύρους.

Ο RV βρήκε τον δρόμο για την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία

Την εκκίνηση του αγώνα πήρε ο γνωστός ύποπτος Mike Alessi που κατάφερε να οδηγήσει και τον αγώνα μπροστά από τους Davi Millsaps και Villopoto. Πτώση στην εκκίνηση για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Reed ξεκινώντας από την τελευταία θέση με τον Stewart να στρίβει λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα στην πρώτη στροφή. Με το ενδιαφέρον να είναι αρχικά στραμμένο στους Reed και Stewart η μάχη της πρώτης θέση άναβε σταδιακά καθώς ο Villopoto που είχε περάσει δεύτερος, πίεζε τον πρωτοπόρο Alessi τραβώντας τα βλέμματα γύρο με τον γύρο. Η πίεση του τοπικού Villopoto έφερε αποτέλεσμα στον όγδοο γύρο όταν ο Alessi είχε μια πτώση επιτρέποντας έτσι στον RV και Millsaps να τον περάσουν. Πιο πίσω ο Stewart είχε περάσει στην τέταρτη θέση και ο Reed στην ενδέκατη. Σημειώνοντας πολύ καλούς χρόνους ο Villopoto κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία με αρκετή διαφορά από τον δεύτερο τελικά Stewart που έκανε έναν αγώνα για τίτλο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Millsaps ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Alessi μετά την πτώση του. Το ταξίδι του πέμπτου Andrew Short για την τρίτη θέση στην βαθμολογία συνεχίστηκε επιτυχημένα και στο Seattle πετυχαίνοντας άλλη μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Josh Grant ενώ στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Reed στον πιο δύσκολο φετινό του αγώνα προσπαθώντας να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε.

Αποτελέσματα Seattle, Supercross Class
1 Ryan D. Villopoto Kawasaki KX450F
2 James M. Stewart Yamaha YZ450F
3 David D. Millsaps Honda CRF450R
4 Mike A. Alessi Suzuki RM-Z450
5 Andrew T. Short Honda CRF450R
6 Joshua M. Grant Yamaha YZ450F
7 Chad Reed Suzuki RM-Z450
8 Paul P. Carpenter Kawasaki KX450F
9 Ivan Tedesco Honda CRF450R
10 Kevin W. Windham Honda CRF450R

Δεν μπορεί να χάσει τον τίτλο φέτος ο Dungey

Lites Ανατολής
Σημαντικός αγώνας όμως ήταν αυτός και για την Lites Δύσης καθώς το πρωτάθλημα επέστρεφε μετά από δύο μήνες για τους τελευταίους δύο αγώνες του πρωταθλήματος. Το όλο θέμα ήταν σε τι κατάσταση θα επέστρεφαν οι τρεις διεκδικητές του τίτλου Ryan Dungey, Jake Weimer και Ryan Morais. Την εκκίνηση πήρε ο Jake Moss από τον Τrey Canard όμως και τους δύο τους πέρασε ο Dungey πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Σύντομα τον πρωτοπόρο ακολούθησε ο Morais την στιγμή που ο Weimer προσπαθούσε να αναρριχηθεί από την όγδοη θέση όπου ξεκίνησε. Αν και ο δεύτερος τελικά Morais προσπάθησε και κράτησε κοντά τον Dungey σε όλη την διάρκεια του αγώνα ωστόσο ο οδηγός της Suzuki ήταν αυτός που πήρε τον αγώνα, επέκτεινε την διαφορά του στους εννέα βαθμούς και τώρα θέλει τουλάχιστον μια πέμπτη θέση στον επόμενο και τελευταίο αγώνα για να πάρει τον τίτλο. Τρίτος τερμάτισε ο Canard με τέταρτο τον Weimer που πλέον ελπίζει σε μεγάλο λάθος του Dungey στον επόμενο αγώνα για να πάρει τον τίτλο. Η καλή εκκίνηση του Moss τον πλάσαρε στην πρώτη πεντάδα ενώ ο Jimmy Albertson οδήγησε στην έκτη θέση από τον πρώτο γύρο μέχρι και τον τελευταίο.

Αποτελέσματα Seattle, Lites Δύσης
1 Ryan M. Dungey Suzuki RM-Z250
2 Ryan Morais     Kawasaki KX250F
3 Trey G. Canard Honda CRF250R
4 Jake T. Weimer Kawasaki KX250F
5 Jake Moss Honda CRF250R
6 Jimmy Albertson Honda CRF250R
7 Kyle B. Cunningham Kawasaki KX250F
8 Chris Blose Honda CRF250R
9 Michael L. Hall Yamaha YZ250F
10 Jeff Alessi Honda CRF250R

Καλή διάθεση είχε όλη την μέρα ο Stewart
και στο τέλος ήταν αυτός που είχε τον
καλύτερο λόγω για να χαμογελά

Βαθμολογίες
Supercross Class

1 J. Stewart 332
2 C. Reed 329
3 A. Short 241
4 J. Grant 208
5 K. Windham    204
6 M. Alessi 203
7 I. Tedesco 199
8 R. Villopoto 190
9 D. Millsaps 188
10 J. Hill 146

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Reed.

Lites Δύσης
1 R. Dungey 160
2 J. Weimer 151
3 R. Morais 146
4 J. Brayton 103
5 C. Blose 95
6 R. Sipes 89
7 T. Canard 74
8 D. Reardon 67
9 J. Alessi 62
10 P. Larsen 61

Πολλά παράπονα και πτώσεις δημιούργησε
το μαλακό χώμα της πίστας

Lites Ανατολής
1 C. Pourcel 181
2 A. Stroupe 148
3 N. Izzi 119
4 B. Wharton 118
5 W. Hahn 105
6 B. Jesseman 105
7 M. Lemoine 95
8 M. Goerke 94
9 D. Blair 85
10 D. Durham 82

Επόμενος αγώνας 25/04/09 Salt Lake City, UT.
Φωτογραφίες: supercross.com