Η απουσία του J.Stewart στον αγώνα του Anaheim II λόγο τραυματισμού, έδωσε το πράσινο φως για μια εύκολη νίκη στον Chad Reed στην Supercross Class. Επέστρεψε στις νίκες και ο Ryan Dungey για την Lites Δύσης, παρά την πίεση του Broc Hepler.

Supercross Class
Ο πρώτος τραυματισμός του James Stewart για το 2008 είναι γεγονός. Στον αγώνα του Phoenix παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο γόνατο που είχε χτυπήσει το καλοκαίρι στο AMA Motocross. Μετά την πρώτη εξέταση, ο γιατρός του επέτρεψε να δοκιμάσει να αγωνιστεί στο Anaheim II, έτσι κι έγινε καθώς ο Stewart έλαβε μέρος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Η κατάσταση του τραύματος όμως χειροτέρεψε και αποφασίστηκε να μην λάβει μέρος στον αγώνα. Οι περαιτέρω εξετάσεις οδήγησαν στην απόφαση του Stewart και της ομάδας του, να μην συνεχίσει το πρωτάθλημα. Αυτό, έκανε τα πράγματα για τον Chad Reed πολύ εύκολα για τον αγώνα και ακόμα πιο εύκολα για το πρωτάθλημα καθώς ήδη έχει δημιουργήσει βαθμολογική διαφορά. Πέρασε γρήγορα στον πρώτο γύρο τον Mike Alessi, που πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την εκκίνηση, και σε ένα μοναχικό αγώνα πέτυχε την δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα και στο Anaheim. Από την τέταρτη θέση, ο νεοφερμένος στην μεγάλη κατηγορία Josh Hill, τα πήγε θαυμάσια, πέρασε εύκολα και γρήγορα τους David Millsaps και M.Alessi για την δεύτερη θέση όπου και τερμάτισε. Άνετος ήταν κι ο αγώνας του Kevin Windham, πήρε καλή εκκίνηση και μετά από μια μικρή μάχη με τον τέταρτο M.Alessi, τερμάτισε χωρίς προβλήματα τρίτος. Ο M.Alessi είχε δηλώσει ότι στο Anaheim II ήθελε, και παραλίγο να πετύχαινε μια θέση στην πρώτη τριάδα. Η κακή εκκίνηση του Ivan Tedesco τον καθυστέρησε αρκετά και δεν του επέτρεψε να κυνηγήσει το βάθρο, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Ακόμα πιο κακή εκκίνηση είχε ο Tim Ferry που αν και κατέλαβε την έκτη θέση δεν έπιασε την επίδοση του πρώτου Anaheim.

Αποτελέσματα Anaheim II, Supercross Class
1 Chad Reed Yamaha YZ450F
2 Joshua R Hill Yamaha YZ450F
3 Kevin W Windham Honda CRF450R
4 Mike A Alessi Suzuki RM-Z450
5 Ivan Tedesco Honda CRF450R
6 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
7 Nathan Ramsey Yamaha YZ450F
8 Joshua Hansen Yamaha YZ450F
9 Andrew T Short Honda CRF450R
10 Charles J Summey Yamaha YZ450F

Lites Δύσης
Στην μικρή κατηγορία το γεγονός του αγώνα όσο κι αν ακούγεται παράδοξο δεν ήταν η νίκη του Ryan Dungey αλλά η απόδοση του Broc Hepler. Από την δέκατη θέση που ξεκίνησε, ο Hepler έβαλε το κεφάλι κάτω και πέρναγε όποιον έβρισκε μπροστά του. Μπροστά, ο Austin Stroupe είχε πάρει την εκκίνηση και οδηγούσε τον αγώνα έχοντας πίσω τους Dungey και Jason Lawrence να τον κυνηγούν. Στον τρίτο γύρο ο Lawrence είχε μια πτώση με εγκατάλειψη ενώ στον έκτο γύρο ο Dungey έκανε με επιτυχία την επίθεση του στον Stroupe, και συνέχισε σε γρήγορο ρυθμό μέχρι και την καρό σημαία. Δεύτερος τερμάτισε ο Hepler, σε έναν αγώνα που ελπίζουμε να σηματοδοτεί την μεγάλη του επιστροφή στο προσκήνιο καθώς ανέβηκε παράλληλα και στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο επαγγελματίας οδηγός από φέτος Stroupe, κατάφερε να κρατηθεί στο βάθρο, τερματίζοντας στην τρίτος μπροστά από τον Daniel Reardon που έδωσε μάχη με τον έκτο Brett Metcalfe για τους βαθμούς της πέμπτης θέσης. Τέλος να πούμε ότι ο Lawrence ξεκίνησε έβδομος και μέσα σε τρεις γύρους έφτασε στην τρίτη θέση πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας και τον τρίτο καλύτερο χρόνο συνολικά. Δυστυχώς όμως τις καλές του προσπάθειες δύσκολα τις ολοκληρώνει.

Αποτελέσματα Anaheim II, Lites Δύσης
1 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
2 Broc D Hepler Yamaha YZ250F
3 Austin L Stroupe Kawasaki KX250F
4 Daniel James Reardon Honda CRF250R
5 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F
6 Robert S Kiniry Honda CRF250R
7 Billy R Laninovich KTM 250SXF
8 Gavin L Gracyk Honda CRF250R
9 Justin D Brayton KTM 250SXF
10 Thomas K Hahn Kawasaki KX250F

Βαθμολογίες
Supercross Class
1 C. Reed 72
2 K. Windham 56
3 M. Alessi 48
4 J. Stewart 47
5 T. Ferry 46
6 A. Short 43
7 I. Tedesco 38
8 N. Ramsey 38
9 J. Hill 37
10 J. Hansen 27

Lites Δύσης
1 R. Dungey 72
2 B. Hepler 50
3 D. Reardon 49
4 J. Brayton 47
5 J. Lawrence 38
6 B. Metcalfe 38
7 A. Stroupe 36
8 T. Hahn 33
9 J. Weimer 31
10 W. Hahn 30

Φωτογραφίες: SXGP (Chris Tedesco)
Το video που ακολουθεί είναι απο τα χροναμετρημένα δοκιμαστικά της SX Class.