Πλήθος κόσμου (περισσότεροι από 1500 θεατές) παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα τους αθλητές του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro στην πρεμιέρα του πέμπτου αγώνα που για πρώτη φορά φιλοξενείται στους πρόπεδες των Μετεώρων. Ο Γάλλος Johnny Aubert (KTM, #10) ξεχώρισε με την απόδοσή του πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στην KTM Super Test της Παρασκευής.

Η ειδική Super Test ήταν μια γρήγορη ειδική με extreme χαρακτήρα (κορμούς, πέτρες, άλματα και την χαρακτηριστική γέφυρα) ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τα περάσματα τόσο των Ελλήνων αλλά κυριώς των ταχύτατων ξένων αθλητών. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 18:00 και τελειώσε λίγο πριν τις 20:30 ενώ αύριο Σάββατο και την Κυριακή ο αγώνας ξεκινά στις 09:00 και οι τρεις ειδικές του αγώνα βρίσκονται στο παλαιό στρατόπεδο λίγο έξω από την πόλη.

Κατηγορία Ε2
Η πιο πολυπληθής κατηγορία, με τον Johnny Aubert να γράφει τον γρηγορότερο χρόνο 2:08.07 και να πέρνει την προτωπορία του αγώνα. Το οδηγικό του στυλ είναι χαρακτηριστικό του μεγάλου του ταλέντου, μας έδωσε μια μικρή γεύση του τι πρόκειται να δούμε το Σαββατοκύριακο. Στη δεύτερη θέση ο Pierre Alexander Renet (Husaberg, #4) και τρίτος ο Cristobal Guerrero (KTM, #96). O Antoine Meo (Husqvarna, #8) που προηγείται στο πρωτάθλημα είχε στενή επαφή με δένδρο χωρίς όμως να πάθει κάτι, παρόλα αυτά έμεινε 8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Aubert. Πρώτος Έλληνας στην κατηγορία Ε2 ο Παναγιώτης Θερριός (Beta, #68) με χρόνο 2:34.94.

 

Johnny Aubert

Johnny Aubert

Παναγιώτης Θεριός

Παναγιώτης Θεριός

 

 Κατηγορία Ε1
O Matti Seistola (Husqvarna, #4) πήρε το πάνω χέρει στην κατηγορία Ε1 σχεδόν ένα δευτερόλεπτο από τον δεύτερο Rodrig Thain (Honda HM, #20) συνεχίζοντας την καλή του απόδοση μετά τον αγώνα της Τουρκίας. Τρίτος ο Juha Salminen (Husqvarna, #19) ενώ ο καλύτερος Έλληνας ήταν ο Γιώργος Μανωλίδης (Gas Gas, #50).

Matti Seistola

Matti Seistola

Γιώργος Μανωλίδης

Γιώργος Μανωλίδης

Κατηγορία Ε3
Ερχόμενος από την Αμερική αντικαθιστώντας τον David Knight, o Kurt Caselli (ΚΤΜ, #30) δεν έχασε χρόνο δείχνοντας σε όλους το ταλέντο του, βάζοντας βάσεις για μια θέση στο βάθρο αυτό το Σαββατοκύριακο, με την πρώτη θέση σήμερα. Στη δεύτερη θέση ο Joakim Ljunggren (Husaberg, #7) για μικρή διαφορά και τρίτος ο Alex Salvini (Husqvarna, #9) που οδηγά εντυπωσιακά. Πρώτος Έλληνας ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda, #50).

Kurt Caselli

Kurt Caselli

Βασίλης Σιαφαρίκας

Βασίλης Σιαφαρίκας

Κατηγορία Ejunior
Μεγάλη ατυχία για τους Antti Heellsten και Ηρακλή Τόλιο που τραυματίστηκαν και αποχώρησαν με την συνοδεία ασθενοφόρου. Τους ευχόμαστε περαστικά. Ο Jeremy Joly (Honda HM, #31) επικράτησε του Mathias Bellino (Husaberg, #6) με μικρή διαφορά ενώ ο Mario Roman (KTM, #74) νικητής στην Τουρκία τερμάτισε τρίτος. Καλύτερος Έλληνας ο Γιάννης Παυλίδης (Husqvarna, #81).

Jeremy Joly

Jeremy Joly

Γιάννης Παυλίδης

Γιάννης Παυλίδης

 

To Σάββατο και την Κυριακή οι αγώνες ξεκινούν στις 09:00 και όλες οι ειδικές βρίσκονται στο χώρο του παλαιού στρατοπέδου. Ο κόσμος σήμερα πολύς και η οργάνωση περιμένει περισσότερο κόσμο το Σαββατοκύριακο. Αν σκεφτείτε ότι μάλλον δεν θα έχουμε παγκόσμιο αγώνα την επόμενη χρονιά στην Ελλάδα τότε είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείτε την Καλαμπάκα αυτό το Σαββατοκύριακο!

Περισσότερες φωτογραφίες

Δείτε τον οδηγό θεατών.

Πλήρης ενημέρωση στο enduro.gr/ewc και στο twitter @endurogr. Χρησιμοποιήστε το hashtag #ewcgr.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα paddocks, το επίσημο site του αγώνα www.molek.gr θα παρέχει ενημέρωση για τον αγώνα, ενώ στο www.enduro-abc.com θα βρείτε τα επίσημα δελτία τύπου του promoter. Αποτελέσματα στο www.enduro-live.info. Φυσικά το www.enduro.gr θα έχει καθημερινά ενημέρωση από τον αγώνα με έμφαση στους Έλληνες αθλητές. Θα υπάρχουν καθημερινά φωτογραφίες από την μάχη σε όλες τις κατηγορίες.

0170_ENKA170611

Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βάγγερ / Δημήτρης Γιουβρής / Race Photo