Κλείνοντας τα μισά του πρωταθλήματος στην Atlanta, ο James Stewart σημείωσε την  έβδομη σερί φετινή του νίκη και πλέον είναι μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Επιστρέφοντας στην Ανατολική ακτή για την Lites ο Cristophe Pourcel κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος, με αρκετή δόση τύχης αυτήν την φορά.
Επιστροφή στην Ανατολή σημαίνει επιστροφή στο σπίτι για τον Stewart.

Supercross Class
Τα πράγματα στην Atlanta ήταν δύσκολα για όλους καθώς την πίστα σχεδίασε ο Ricky Carmichael όπου όποτε είχε συμβεί αυτό στο παρελθόν η δυσκολία ήταν πάντα μεγάλη. Ακόμα και μετά την απόσυρση του από τους αγώνες μοτοσικλέτας έχει βρει τον τρόπο να δυσκολεύει τους πρώην αντιπάλους του. Το θέμα με την σχεδίαση της πίστας να αναλαμβάνει ένας παλιός μεγάλος αναβάτης έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν αλλά συμβαίνει σε κάθε αγώνα φέτος όπου για παράδειγμα τον προηγούμενο αγώνα είχε κληθεί για αυτό ο Ricky Johnson, ένα Anaheim είχε σχεδιάσει ο Jeremy McGrath, τον επόμενο αγώνα θα σχεδιάσει ο Mike LaRocco ενώ αναμένεται και ο Travis Pastrana να κάνει το ίδιο σε έναν από τους επόμενους αγώνες στον οποίο μάλιστα σκοπεύει και να αγωνιστεί. Πίσω στον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ο James Stewart πήρε άλλη μια εκκίνηση φέτος, και με τον Broc Hepler στην δεύτερη θέση να προστατεύει τα νώτα καθώς είναι και αυτός πάνω σε Yamaha, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει διαφορά και να κερδίσει άνετα τον αγώνα. Όσο για τον πρωταθλητή και δεύτερο στην βαθμολογία Chad Reed η κακή του εκκίνηση τον έφερε να παλεύει κυρίως με τον Ryan Villopoto για την δεύτερη θέση όταν ο Hepler κουράστηκε και έμεινε λίγο πιο πίσω. Τελικά ο Reed έκαμψε στο τέλος την αντίσταση του Villopoto και πήρε την δεύτερη θέση αφήνοντας τον οδηγό της Kawasaki τρίτο. Κακή εκκίνηση είχε και ο Andrew Short όμως με την σταθερότητα που τον διακρίνει κατάφερε να ανέβει και να τερματίσει τέταρτος. Παρά την άσχημη πτώση που είχε ο Hepler στο προηγούμενο αγώνα κατάφερε να αγωνιστεί με αξιώσεις στην Atlanta και να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Ελπίζω τα προβλήματα τραυματισμών να τελειώσουν κάποια στιγμή για τον Hepler, είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός οδηγός και σίγουρα έχει λείψει από το πρωτάθλημα. Ένας άλλος οδηγός που μου έχει λείψει από το βάθρο αυτήν την φορά είναι ο έκτος του αγώνα Kevin Windham που και αυτός δεν φανταζόταν έτσι την τελευταία του χρονιά στους αγώνες.

Αποτελέσματα Atlanta, Supercross Class
1 James M. Stewart Yamaha YZ450F
2 Chad Reed Suzuki RM-Z450
3 Ryan D. Villopoto Kawasaki KX450F
4 Andrew T. Short Honda CRF450R
5 Broc D. Hepler Yamaha YZ450F
6 Kevin W. Windham Honda CRF450R
7 Ivan Tedesco Honda CRF450R
8 Timmy M. Ferry Kawasaki KX450F
9 Joshua R. Hill Yamaha YZ450F
10 David D. Millsaps Honda CRF450R
Μέχρι στιγμής όλα πάνε δεξιά για τον C.Pourcel.

Lites Ανατολής
Μετακομίζοντας στο πρωτάθλημα της Ανατολής για την Lites και για τους επόμενους έξη αγώνες μέχρι και την ολοκλήρωση του το ενδιαφέρον της κατηγορίας επικεντρώνεται ξανά στους οδηγούς της Pro Circuit Kawasaki Cheistophe Pourcel και Austin Stroupe. Δυστυχώς σε αυτόν τον αγώνα ο Bret Metcalfe τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά και δεν αγωνίστηκε όπου αναμένεται η εξέλιξη της κατάστασης του. Η εκκίνηση του δεύτερου αγώνα της χρονιάς έφερε στην πρώτη θέση τον Stroupe με τον Pourcel ακριβώς από πίσω του. Ο Stroupe κατάφερε με τον ρυθμό του να απαλλαγεί από την παρουσία του Pourcel που αντιμετώπιζε πίεση από τον τρίτο Nico Izzy. Καταφέρνοντας να απαλλαγεί ο Pourcel από τον Izzy στον ένατο γύρο δέχτηκε το δώρο από τον Stroupe όταν του έσβησε η μοτοσικλέτα του και καθυστέρησε πολύ για την εκκινήσει ξανά. Έτσι ο Pourcel έκανε το δύο στα δύο χωρίς να έχει πιάσει και στους δύο αγώνες την παλιά καλή του απόδοση καθώς επιστρέφει από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό. Ο ανερχόμενος Izzy φέτος είναι η χρονιά που θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα και μέχρι τώρα τα πάει περίφημα τερματίζοντας δεύτερος και ανεβαίνοντας στο βάθρο για δεύτερη φορά. Η καλή του εκκίνηση έφερε κοντά στις πρώτες θέσεις τον Martin Davalos που με την πτώση του Stroupe, μπήκε στην τρίτη θέση του βάθρου αποτρέποντας προς το τέλος του αγώνα την επίθεση του τέταρτου Blake Wharton. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Branden Jasseman ενώ μετά τον Davalos το δεύτερο ΚΤΜ της εξάδας ήταν αυτό του Wil Hahn που τερμάτισε έκτος.

Αποτελέσματα Atlanta, Lites Δύσης
1 Christophe Pourcel    Kawasaki KX250F
2 Nico A. Izzi    Suzuki RM-Z250
3 Martin Davalos KTM 250SX-F
4 Blake Wharton Honda CRF250R
5 Branden L. Jesseman Kawasaki KX250F
6 Wil A. Hahn KTM 250SX-F
7 Austin L. Stroupe Kawasaki KX250F
8 Matthew J. Lemoine     Yamaha YZ250F
9 Matthew C. Goerke Suzuki RM-Z250
10 Steven J. Clarke Suzuki RM-Z250

Βαθμολογίες
Supercross Class

1 J. Stewart 177
2 C. Reed 174
3 A. Short 140
4 R. Villopoto 126
5 J. Grant 120
6 I. Tedesco 116
7 K. Windham 111
8 D. Millsaps 102
9 M. Alessi 93
10 T. Ferry 87

Lites Ανατολής
1 C. Pourcel 50
2 N. Izzi 42
3 M. Davalos 34
4 B. Wharton 34
5 A. Stroupe 32
6 W. Hahn 30
7 B. Jesseman 25
8 M. Goerke 23
9 B. Metcalfe 22
10 S. Clarke 19

Lites Δύσης
1 R. Dungey 135
2 J. Weimer 133
3 R. Morais 124
4 J. Brayton 103
5 R. Sipes 85
6 C. Blose 82
7 D. Reardon 59
8 T. Canard 54
9 J. Alessi 51
10 P. Larsen 51

Επόμενος αγώνας 28/02/09 Indianapolis IN.
Φωτογραφίες: supercross.com