4ος αγώνας Attika Enduro Cup 2006
Τοποθεσία: Ερυθρές Αττικής
Ημερομηνία: 10 Δεκεμβρίου 2006
Συμμετοχές: 84, εκκίνησαν: 79, τερμάτισαν: 49
Θεατές: 400

Έκλεισε ο κύκλος των τεσσάρων αγώνων του φετινού κυπέλλου Attika Enduro με τον τέταρτο αγώνα που διοργανώθηκε με κέντρο τις Ερυθρές. Παράλληλα με τον αγώνα κυπέλλου Attika Enduro διοργανώθηκε και ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος trial κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και είχε μεγάλη επιτυχία. Αγωνιστικά ο Ανδρέας Σώκος (Yamaha, #121) κυριάρχησε για ακόμα ένα αγώνα, έστω και με μικρή διαφορά από τον δεύτερο Μιχάλη Μιμίκο (KTM, #283) παίρνοντας σπίτι του τα κύπελλα της κατηγορίας Ε1 και Γενικής. Μετά και τον τέταρτο αγώνα είναι και επίσημα κυπελλούχος Γενικής και κατηγορίας Ε1 σαρώνοντας τον ανταγωνισμό.

Ο τέταρτος αγώνας του κυπέλλου ανηφόριζε τα μονοπάτια και τις πλαγιές γύρω από τις Ερυθρές και τα Βίλια όπου η πέτρα είναι άφθονη και διάσπαρτη. Σκληρός για όσους δεν ήταν προπονημένοι αλλά πραγματικός αγώνας για όσους είχαν προετοιμαστεί. Οι ειδικές μικρές για τέτοιο αγώνα, αυτός ήταν και ο λόγος που χρονομετρήθηκαν όλες (δεν συμβαίνει ούτε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα).

Η κατηγορία Γενικής ήταν από την αρχή υπόθεση δυο αναβατών. Ο Ανδρέας Σώκος που κυριαρχεί στο θεσμό φέτος αλλά και ο Μιχάλης Μιμίκος ο αναβάτης από το Supermoto που εμφανίστηκε ξανά σε αγώνα κυπέλλου Attika έδωσαν ωραία μάχη για την νίκη στη Γενική. Την διαφορά έκανε ο Σώκος ο οποίος με 2,78 δευτερόλεπτα πήρε το κύπελλο νικώντας τους τρεις τελευταίους αγώνες του κυπέλλου. Ο Παναγιώτης Πετρόπουλος (Gas Gas 250) ήταν ο πιο γρήγορος από μια πλειάδα αναβατών κερδίζοντας την τρίτη θέση στο βάθρο. Τέταρτος ο Στέλιος Παπαδάκης (Yamaha, #215) που όσο μεγαλώνει θα οδηγάει ακόμα πιο γρήγορα. Στην πέμπτη θέση της γενικής ο παλιός αναβάτης ταχύτητας Γιώργος Ζαχαρίου (Gas Gas, #319) και έκτος ο Dirty Brother Γιώργος Μανωλίδης (ΚΤΜ, #142).

Την μικρή κατηγορία Ε1 (δίχρονες μοτοσυκλέτες 125 κυβικών και τετράχρονες μοτοσυκλέτες 250 κυβικών) κέρδισε ο Ανδρέας Σώκος με δεύτερο τον Γιώργο Μανωλίδη αποκάλυψη των τελευταίων μηνών. Την τρίτη θέση κέρδισε ο Θανάσης Σταματιάλης (ΚΤΜ, #118) που συμμετέχει και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο Μιχάλης Μιμίκος κέρδισε άνετα την κατηγορία Ε2 (δίχρονες μοτοσυκλέτες 250 κυβικών και τετράχρονες μοτοσυκλέτες 450 κυβικών). Ίσως το μέλλον του σαν αναβάτης να είναι λαμπρό και στο enduro, ο ίδιος συμμετείχε και στον αγώνα του πρωταθλήματος στην Αττική. Για την δεύτερη θέση έδωσαν μάχη ο νεαρός Δημήτρης Πετρόπουλος με τον αρκετά πιο έμπειρο Στέλιο Παπαδάκη, όπου την δεύτερη θέση κέρδισε ο Πετρόπουλος με μικρή διαφορά.

Στην κατηγορία των μεγάλων δίχρονων και τετράχρονων μοτοσυκλετών νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιώργος Ζαχαρίου, κερδίζοντας τις τέσσερις από τις πέντε ειδικές από τον μεγάλο του αντίπαλο Δημήτρη Κούρλα (Gas Gas, #311) ο οποίος κέρδισε την τέταρτη ειδική. Τρίτος αναδείχθηκε ο Αριστείδης Χριστοφίδης (ΚΤΜ, #316). Όλοι οι αναβάτες που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις αγωνίστηκαν με δίχρονες μοτοσυκλέτες 300 κυβικών, δείγμα του πόσο εμπορικά είναι τα μοντέλα Gas Gas και KTM που κυκλοφορούν.

Οι πιτσιρικάδες της κατηγορίας Junior έδωσαν τη δική τους μάχη. Ο Μίνως Κονίδης (KTM, #426) κέρδισε με άνεση τον συναγωνισμό σε μια κατηγορία με λίγες συμμετοχές που όμως κανείς τους δεν εγκατέλειψε. Στη δεύτερη θέση ο Θοδωρής Ερμήλιος (KTM, #414) και τρίτος ο Αριστοτέλης Σπανουδάκης (KTM, #412).

Το Yamaha Tricker 250, δεν είπε όχι στο πέτρινο μονοπάτι πάνω από τα Βίλια. Ανέβηκε και περίμενε καρτερικά τους αναβάτες του αγώνα. Φέτος μας έχει ανεβάσει στα πιο δύσκολα σημεία των αγώνων enduro. Είναι μια πολύτιμη χορηγία της Yamaha Μοτοσυναμική.

Οι βετεράνοι είχαν τη δική τους μάχη και ο Γιώργος Καμμένος (ΚΤΜ, #525) ηγήθηκε των υπολοίπων. Η νίκη κρίθηκε με διαφορά μικρότερη του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Μιχάλη Στεργίδη (Gas Gas, #531) ενώ τρίτος τερμάτισε ο Θανάσης Ξένος (KTM, #515).

Tην κατηγορία Champion κέρδισε ο Δημήτρης Κόκκινος (KTM, #7), με δεύτερο τον Γιάννη Παμπουκιάν (Husqvarna, #8) και τρίτο τον Γιώργο Κοινωνά (Husqvarna, #23). Μετά και τον τρίτο αγώνα (η κατηγορία συμμετείχε στο κύπελλο από τον δεύτερο αγώνα) κυπελλούχος είναι ο Φώτης Σκαρής (TM, #204), δεύτερος ο Δημήτρης Κόκκινος και τρίτος ο Δημήτρης Μουτσόπουλος (ΚΤΜ, #611).

Το φετινό κύπελλο ήταν ο πιο πετυχημένος θεσμός αγώνων enduro φέρνοντας στο βουνό πολλά νέα παιδιά, εκ των οποίων αρκετά ταλαντούχα. Ελπίζουμε η οργάνωση, Motor & Nature, να συνεχίσει την διοργάνωση του κυπέλλου το 2007, συγκεντρώνοντας ακόμα περισσότερους αναβάτες και εταιρίες του χώρου.

Ραντεβού στο πάρτι απονομής του κυπέλλου στο club booze την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 21:00.