ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2ο Trail Ride – Raid 2006 / Αττική –Κορινθία

Tην Κυριακή 7 Μαΐου 2006, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Trail Ride – Raid του Ε-75 Φίλοι Μοτοσυκλέτας Α.Σ. για το 2006 με πολλές σημαντικές καινοτομίες. Η εκκίνηση θα δοθεί από τα όρια της Αττικής στις 9.00 το πρωί, από το περίπτερο Χαϊδαρίου (παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου) ενώ οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν στην παραλία Αλεποχωρίου σε κεντρική ταβέρνα για… αναπλήρωση όλων των χαμένων δυνάμεων… και απονομή. Η διαδρομή συνολικής απόστασης 230 χιλιομέτρων, με 10% προβλεπόμενο ποσοστό ασφάλτινων δρόμων, θα περάσει από την πετρώδη Μεγαρίδα και το Όρος Πατέρα στην απέναντι οροσειρά των Γερανείων σε διαδρομές που θα οδηγήσουν έως και την Λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης περιλαμβάνοντας από πλευρά εδάφους τα πάντα! Ωραία τοπία και εναλλαγές θέας σε Κορινθιακό και Σαρωνικό αλλά και Πέτρα, Σκόνη, Λάσπη και άμμο…καλή άμμο! Θα είναι ανοιχτή και γρήγορη αλλά όπως πάντα απαιτητική σε επίπεδο προσανατολισμού και ανάγνωσης του Roadbook και αποδεδειγμένα σχεδιασμένη με γνώμονα την μέγιστη δυνατή ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων! Στα αμμώδη κομμάτια θα υπάρχουν βοήθειες ενώ όλο το τοπίο και οι διαδρομές σε αυτά ακριβώς τα σημεία θυμίζουν έντονα Baja 1000… Εφικτοί ανεφοδιασμοί θα υπάρχουν σε τέσσερα σημεία: Ασπρόπυργο, Αλεποχώρι, Λουτράκι και Περαχώρα.

Κατηγορίες:
Α. Enduro έως και 450cc (FIM Cat 3: Super Production – 450cc)
Β. Open από 450 – 1200 cc (FIM Cat 3: Super Production – Open)
C. Open Quad & ATV 4ροδες μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτων κυβικών (FIM Cat 4: Quad Open)
D. Open Γυναικών: Ανεξαρτήτων κυβικών (FIM Cat 5)

Εκπαιδευτικό Tour Raid!
Απευθύνεται στο νέο αίμα και σε όλους τους λάτρεις των Rally Raids! Που θέλoυν να οδηγήσουν με απόλυτη ασφάλεια σε όλη τη διαδρομή αλλά και να παρακολουθήσουν από κοντά, ζωντανά τις προσπάθειες των οδηγών στα πιο όμορφα και θεαματικά σημεία του αγώνα, χωρίς κανένα άγχος κατάταξης ή πλοήγησης! ‘Έμπειροι εκπαιδευτές Enduro της Moto Adventures, γίνονται πλοηγοί σε γκρουπ έως 10 αναβάτες οι οποίοι θα ακολουθούν σε απόσταση ασφαλείας το Rally. Οι συμμετοχές και η εκκίνηση θα είναι ανεξάρτητες από τη διοργάνωση του αγώνα.

Navigation – Προσανατολισμός στο maximum!
Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα η οργάνωση παρέχει όλη την διαδρομή σε ψηφιακή μορφή ανεβάζοντας έτσι τον πήχη ασφάλειας στο maximum! Οι συμμετέχοντες εκτός του παραδοσιακού Roadbook Α5 θα έχουν πλέον την δυνατότητα να «φορτώσουν» όλη την διαδρομή στις συσκευές των GPS τους. Στο νέο Roadbook ανά τουλίπα θα περιλαμβάνονται και επιπλέον δύο πληροφορίες όπως: Ακριβές γεωγραφικό στίγμα, υψόμετρο. Η χρήση GPS δεν είναι υποχρεωτική στα Trail Ride – Raid που διοργανώνουμε αλλά συνιστάται ανεπιφύλακτα από την οργάνωση.

Ενημέρωση Αναβατών
Η ενημέρωση αναβατών είναι υποχρεωτική για λόγους ασφαλείας και θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 13.00 ακριβώς, στον ίδιο χώρο της εκκίνησης (Περίπτερο Χαϊδαρίου). Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με ιδιαίτερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδρομή και τα ιδιαίτερα στοιχεία της. Την ημέρα του Trail Ride – Raid δεν θα γίνει ουδεμία ενημέρωση παρά μόνο μια μικρή και σύντομη λίγο πριν την εκκίνηση. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να είναι συνεπής στην ώρα έναρξης της ενημέρωσης.

Τεχνικός Έλεγχος
Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στον ίδιο χώρο της εκκίνησης (Περίπτερο Χαϊδαρίου) από 14.00-18.00. Η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική με τις μοτοσικλέτες συμμετοχής τους. Για τους συμμετέχοντες και μόνο που κατοικούν εκτός του Νομού Αττικής ο Τεχνικός Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μάιου, ημέρα του αγώνα, από 07.45-8.15 αυστηρά.

ROADBOOK A4 – A5 ρολό – GPS
Η διανομή του Roadbook θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου για τους κατοίκους Νομού Αττικής κατά την διάρκεια του Τεχνικού Ελέγχου. Η διανομή του GPS θα γίνει με αποστολή μέσω E mail την ίδια ημέρα και έως τις 19.00 και για τους συμμετέχοντες εκτός Αττικής. Σημειώνουμε ότι συμβατότητα φόρτωσης ψηφιακών δεδομένων διαδρομής, υπάρχει μόνο με συσκευές και λογισμικά προγραμμάτων των εταιριών: Magellan και Garmin. Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να δηλώσουν στο Δελτίο Συμμετοχής τη μορφή Roadbook που επιθυμούν.

Προϋπόθεσης Συμμετοχής:
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοχοι αθλητικού δελτίου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας). Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες δεν διαθέτουν αθλητικό δελτίο της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. μπορούν να το προμηθευτούν από όλες τις λέσχες – μέλη της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. σε όλη την Ελλάδα. Άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια μοτοσικλέτας, πλήρης εξοπλισμός προστασίας αναβάτη, άρτια μηχανική και ηλεκτρολογική κατάσταση μοτοσικλέτας, ελαστικά τύπου Enduro.

Κόστος Συμμετοχής 2ο Trail Ride – Raid Αττικής & Κορινθίας

Έως 3 Μαΐου 2006: 35 ευρώ
Από 3 έως 6 Μαΐου: 50 ευρώ
Τοur Raid: 25,00 ευρώ (Δυνατότητα Αίτησης Συμμετοχής έως 5 Μαΐου)

Οι συμμετέχοντες του Trail Ride – Raid θα είναι ασφαλισμένοι για σωματικές βλάβες – αστική ευθύνη και οι συμμετέχοντες του Tour Raid θα είναι ασφαλισμένοι για αστική ευθύνη. Τονίζουμε ότι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ότι ο αγώνας διεξάγεται σε ανοιχτούς δρόμους στην κυκλοφορία και οφείλουν να τηρούν τον ΚΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη MOTO ADVENTURE INTERNATIONAL MOTORCYCLE EVENTS για την τεχνική τους υποστήριξη, επίσης την εταιρεία AXO – ΠΕΡΚΟ Α.Ε. για την πολύτιμη χορηγία τους και τους χορηγούς επικοινωνίας περιοδικό μοτοσυκλέτας ΜΟΤΟ και το δικτυακό τόπο enduro.gr

To Raid Κορινθίας από τον Ε-75 διοργανώνεται την Κυριακή 9 Μαίου με εκκίνηση ώρα 09:00 στο περίπτερο Χαιδαρίου ενώ νέες θα είναι οι κατηγορίες ATV-Quad και Γυναικών.

Όπως πάντα οι προϋποθέσεις συμμετοχής απαιτούν πλήρη εξοπλισμό Enduro, δίπλωμα και ασφάλεια μοτοσυκλέτας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6946-605067, 6944-186046 και racing@e-75motoclub.gr, info@e-75motoclub.gr