1ος Αγώνας Κυπέλλου Trail Ride 2008

Ζεστό… χιόνι!!!

Το Κύπελλο Trail Ride 2008 ξεκίνησε! Παρόλες τις δυσκολίες που το… κλόνισαν ξεκίνησε! Και ο 1ος αγώνας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία! Οι κατάλευκοι από το χιόνι δρόμοι του Πατέρα μέχρι τις παραμονές του Trail Ride, «άνοιξαν» στις 24 Φεβρουαρίου –με καθυστέρηση μιας εβδομάδας- για να φιλοξενήσουν τους 90 συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος σε μια καταπληκτική διαδρομή! Κανείς δεν περίμενε ότι μετά τον χιονιά έξι ημέρες πριν, το τερέν θα πρόσφερε τελικά τόση ευχαρίστηση, ενώ στην ταβέρνα του τερματισμού θα τρώγαμε με κοντομάνικα!

Το 1o Trail Ride που ξεκίνησε από την Ελευσίνα, είχε δύο διαδρομές: Μία δύσκολη 55 χιλιομέτρων για τους λάτρεις του Enduro με μικρές μοτοσυκλέτες, και μια μεγαλύτερη, πιο εκδρομική, 102 χιλιομέτρων, για μικρές αλλά και μεγάλες μοτοσυκλέτες On-Off και για αναβάτες με μικρότερη εμπειρία οδήγησης στο χώμα!

Η διαδρομές σκαρφάλωναν στον Πατέρα, «έβλεπαν» απέναντι τη Σαλαμίνα, τα Μέγαρα, τον Κορινθιακό, και στη συνέχεια τα Βίλια. Σκαρφάλωναν προς τα Δερβενοχώρια, και ακολουθώντας τον υδραγωγό επέστρεφαν στην περιοχή της Μάνδρας, για την απονομή και το φαγοπότι!

Η πέτρα εναλλασσόταν με λάσπη, το χιόνι έκανε διακριτική την παρουσία του, ακόμη και σε περάσματα που μόλις πριν από δύο ημέρες άνοιξαν με την βοήθεια μηχανημάτων της Νομαρχίας, έπειτα από αίτημά μας – και οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε για αυτό!

Η μέση ωριαία ταχύτητα ήταν εφικτή από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων, ειδικά στην εύκολη διαδρομή, κάνοντας το παιχνίδι να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι πρώτες θέσεις δεν πήγαν απαραίτητα στους ταχύτερους, αλλά σε όσους έκαναν τα λιγότερα λάθη πλοήγησης και κράτησαν μια σταθερή ταχύτητα σε όλη τη διαδρομή!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Έτσι, στην εύκολη διαδρομή των 102 km, στα Μεγάλα On-Off η νίκη πήγε στην Πολυτίμη Κυριακοπούλου με BMW HP2 1200, με 2ο τον Ιάσονα Μαρκάκη (BMW HP2 1200), και 3ο τον Χρήστο Μιχαλόπουλο (ΚΤΜ Adventure 640 LC4), με μέσες ταχύτητες που κυμάνθηκαν τα 31 km/h

Στην κατηγορία Light όπου η ΜΩΤ ήταν 37 km/h, νικητής ήταν ο Ιωάννης Καστανάς (Suzuki DRZ400S), μπροστά από τους Απόστολο Νιξαρλίδη (Husqvarna TE 610) και Αριστοτέλη Καΐρη (ΚΤΜ 400ΕΧC).

Στα Quad νικητής ήταν ο Νίκος Καϊπάνος (Kymco KXR 250), μπροστά από τον Γιάννη Μοίρο Yamaha (Raptor 350) ενώ 3ος τερμάτισε ο Τάκης Ιωνάς (Kawasaki KFX 400).

Στην δύσκολη διαδρομή τώρα, όπου η μέση ωριαία ταχύτητα δεν ξεπέρασε τα 24km/h!, νικητής στην δυνατότερη κατηγορία Pro ήταν ο Χάρης Καμαρούλιας (Yamaha WR 450) F όντας και 1ος γενικής, με τον Παύλο Κασίμη 2ο (ΚΤΜ 250 EXC) και τον Βασίλη Βαρβαγιάννη 3ο (ΚΤΜ 525 EXC).

Στην Enduro κέρδισε ο ανεβασμένος Γιάννης Καλογήρου (ΚΤΜ 250 EXC), με 2ο τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο (Honda CRE 250X) και 3ο τον Ζήκο Μπαφέτη (Husaberg FE 550).

Στους Βετεράνους νικητής αναδείχτηκε o Σωτήρης Παπαϊωάννου (ΚΤΜ 450 EXC), ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Άκης Κατσίβελας (ΚΤΜ 300 ΕΧC) και Σταύρος Κανελλέας (Husqvarna TE 250)

1ο Team αναδείχτηκε το Giafka Team, με το Patronos και την ομάδα του Moto.gr να συμπληρώνουν το βάθρο!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον τερματισμό υπήρχε δυνατότητα πλυσίματος της μοτοσυκλέτας με ζεστό νερό, από την Petaco, ενώ από τους συμμετέχοντες που λάβουν μέρος σε όλα τα Trail Ride, 3 τυχεροί θα κερδίσουν αεροπορικά εισιτήρια από το Boss Travel για την Ευρώπη, σε προορισμό της επιλογής τους!

Το 1ο Trail Ride σηματοδότησε μια νέα εποχή στο θεσμό, και στο όμορφο κλίμα που επικρατεί σε αυτούς τους αγώνες, με δύο διαδρομές πλέον, για αυτό θα συνεχιστεί και στον 2ο αγώνα που θα γίνει στην Κερατέα, στις 30 Μαρτίου, με εκκίνηση και τερματισμό το Attart Off Road Park, και την συμπαράσταση του Δήμου Κερατέας.