ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπάρχουν ήδη σχέδια, τεχνολογικά πιο φιλικά στο περιβάλλον, με την ανακοίνωση του προέδρου της Honda Κο Takeo Fukui, πως η Honda ετοιμάζει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα (μπαταρίες) η οποία δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα (CO2) κατά την λειτουργία της.

Honda concept V4 παρουσιάστηκε το 2008 στην έκθεση Intermot

Σύμφωνα με τον Κο Fukui, η Honda  για να στηρίξει την επιχείρησή της κατά τη διάρκεια των επόμενων 100 ετών, η επιχείρηση θα ενισχύσει περαιτέρω τη δυνατότητά της να συνεχίσει τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες και να τις εφαρμόσει σε δημιουργικά και ελκυστικά προϊόντα.

Η Honda θεωρεί ότι τα χαρακτηριστικά μιας μπαταρίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα στον τομέα των μοτοσικλετών, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά για ταξίδι σύντομων αποστάσεων.

Στην αναζήτηση των προηγμένων περιβαλλοντικών τεχνολογιών για τις μοτοσικλέτες, η Honda έχει αναπτύξει και έχει απελευθερώσει τα προϊόντα που χρησιμοποιούν τις πηγές ενέργειας εκτός από τη βενζίνη αρκετά χρόνια τώρα. Στην πραγματικότητα, η Honda έχει αναπτύξει τα ηλεκτρικά κινούμενα δίκυκλα από το τελευταίο μισό της δεκαετίας του ’80.

Το 2004, η Honda παρουσίασε ένα πρωτότυπο fuel cell scooter και ένα υβριδικό ηλεκτρικό μοτοποδήλατο που αναπτύχθηκαν ως πρωτότυπα για την ενδεχόμενη μαζική παραγωγή. Το Honda FC Stack, χρησιμοποιήθηκε αρχικά στα αυτοκίνητα, εφαρμόστηκε στο fuel cell scooter, αφού έγινε ελαφρύτερο και συμπαγέστερο για να είναι το βέλτιστο μέγεθος για τα scooter.

Το υβριδικό scooter 50cc χρησιμοποιεί και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτρικό κινητήρα παρέχοντας άφθονο χώρο αποθήκευσης.

Το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο έχει μια ενσωματωμένη ελαφριά μπαταρία υδρογόνου νικελίου 360 kW μέσα σε ένα πλαίσιο αλουμινίου. Όντας αρκετά ισχυρό να αναρριχηθεί σε κλίση 12 μοιρών, το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο προσφέρει απόδοση συγκρίσιμη με αυτήν ενός μοτοποδηλάτου κινούμενου με βενζίνη.

Η Honda στοχεύει να εισαγάγει την πλήρως ηλεκτρική μοτοσικλέτα στην αγορά σε περίπου δύο έτη και προβλέπει ότι θα μπορούσε να είναι βιώσιμη για τις εμπορικές καθώς επίσης και μεμονωμένες εφαρμογές.