ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SCRAMBLE
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ SCRAMBLE
ΤΥΛΙΣΣΟΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΑΡΘΡΟ 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10.00 19/02/07
ΛΗΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14.00 26/02/07
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 08.30 04/03/07
ΛΗΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ -ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11.00 04/03/07
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΟΣ PITS ΚΥΡΙΑΚΗ 12.00 04/03/07
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12.15 04/03/07
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ (1.30 ΩΡΑ + 1 ΓΥΡΟΣ) ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12.30 04/03/07
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ( Περίπου ) ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜ. ΚΥΡΙΑΚΗ 14.05 04/03/07
ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 14.20 04/03/07
ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 14.50 04/03/07

ΑΡΘΡΟ 2. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
Η γραμματεία και ο πίνακας ανακοινώσεων του αγώνα θα λειτουργούν από την ημερομηνία έναρξης των εγγραφών συμμετοχής έως την παραμονή του αγώνα στα γραφεία του συλλόγου, Ηρακλή 45 Ηράκλειο 713 05 τηλ. 2810 346363 τηλ.&fax 2810 301289 Ε mail diakakisnick@yahoo.gr και site www.proactionracing.gr όλες τις ημέρες εκτός Σαββάτου και Κυριακής και ώρες 10.00 – 14.00. Το Σάββατο και την Κυριακή στις 03-04/03/07 η γραμματεία και ο πίνακας ανακοινώσεων θα λειτουργούν από τις 11.00 και 08.00 αντίστοιχα στον χώρο του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα δελτία πληροφοριών και να ενημερώνονται από τον πίνακα ανακοινώσεων.

ΑΡΘΡΟ 3. ΟΡΙΣΜΟΣ
Ο Α.Σ.Η. μετά από έγκριση της ΕΘΕΑΜ οργανώνει αγώνα SCRAMBLE στην περιοχή Τυλίσσου Ηρακλείου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΑΚΜ και των παραρτημάτων του, του ΔΑΚ και των παραρτημάτων του, του γενικού κανονισμού SCRAMBLE και του παρόντος συμπληρωματικού κανονισμού και των παραρτημάτων του και θα και α είναι ο 2ος αγώνας που θα μετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Scramble και στο Παγκρήτιο Κύπελλο Scramble.

ΑΡΘΡΟ 4. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Διακάκης Μανώλης-Πλουμή Ευαγγελία-Δαμιανάκης Γεώργιος

ΑΡΘΡΟ 5. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΓΩΝΟΔΙΚΗΣ : Παπαδάκης Γιώργος
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ : Δαμιανάκης Γιώργος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Πλουμή Ευαγγελία – Βαρδιάμπαση Αικατερίνη
Τ. ΕΦΟΡΟΣ : Κοπανιστής Αντώνης
ΕΦΟΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ : Διακάκης Εμμανουήλ
ΕΦΟΡΟΣ ΚΡΙΤΩΝ : Δαμανάκης Γιώργος
ΓΙΑΤΡΟΣ : Μπόγρης Κωνσταντίνος

ΑΡΘΡΟ 6. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή θα είναι κυκλική, σηματοδοτημένη με πασσάλους και κορδέλες, μήκους 3,5 περίπου χιλιομέτρων.

ΑΡΘΡΟ 7. ΔΕΚΤΕΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Στον αγώνα γίνονται δεκτές μοτοσικλέτες δίχρονες και τετράχρονες που χωρίζονται στις κατηγορίες.
1. Α1 Δίχρονες έως 200 cc ( 100-199 πράσινα νούμερα )
2. Α2 Δίχρονες από 201cc και πάνω ( 200-299 κίτρινα νούμερα )
3. Β3 Τετράχρονες έως 350 cc ( 300-399 μπλε νούμερα )
4. Β4 Τετράχρονες από 351 cc και πάνω ( 400-499 κόκκινα νούμερα )
5. Β5 Ανεξαρτήτου τύπου και κυβισμού αρκεί ο αναβάτης να μην είναι κάτοχος αγωνιστικής άδειας πριν το 2006. ( 500-599 μαύρα νούμερα )

Τα νούμερα συμμετοχής δίδονται από την οργάνωση και τοποθετούνται μόνον αυτά στα plate number των μοτοσικλετών. Αναβάτης που δικαιούται ή επιθυμεί συγκεκριμένο νούμερο συμμετοχής, από αυτά της κατηγορίας του, οφείλει να το δηλώσει κατά την εμπρόθεσμη και μόνο δήλωσή του για συμμετοχή στον αγώνα και μόνον με τηλεομοιοτυπία άλλως δεν υποχρεούται η οργάνωση να του το παρέχει.

Για να μετρήσει βαθμολογικά μία κατηγορία πρέπει να εκκινήσουν τουλάχιστον 10 μοτοσικλέτες. Η βαθμολογία των team βγαίνει αθροιστικά από τις βαθμολογίες στις κατηγορίες τους, όλων των αναβατών που είναι δηλωμένοι σε αυτά.

ΑΡΘΡΟ 8. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όποιος θέλει να λάβει μέρος στον αγώνα οφείλει να δηλώσει συμμετοχή στην γραμματεία του αγώνα και να καταβάλει το παράβολο συμμετοχής έως την ημερομηνία λήξης των συμμετοχών, άλλως η συμμετοχή του δεν θεωρείται εμπρόθεσμη. Για συμμετοχές που ανήκουν σε team και προκειμένου η βαθμολογία του αναβάτη να μετρήσει σε αυτά, είναι απαραίτητη η υπογραφή του αναβάτη στο τέλος της σειράς που αναφέρεται σε αυτό.

Η υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής συνεπάγεται την πλήρη γνώση και ανεπιφύλακτη αποδοχή του γενικού και του παρόντος συμπληρωματικού κανονισμού και προγράμματος του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 9. ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Το παράβολο για εμπρόθεσμες συμμετοχές ορίζεται στα 60 € (για τους αναβάτες εκτός Κρήτης 40 €, όπως ισχύει για όλους τους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος) και περιλαμβάνει ασφάλιση του αγωνιζομένου και αστική ευθύνη προς τρίτους. Το παράβολο για εκπρόθεσμες συμμετοχές αυξάνεται κατά 30€. Σε περίπτωση μη ύπαρξης ετήσιας licence της ΕΛΠΑ εκδίδεται επί τόπου ημερήσια licence με την υποχρέωση επίδειξης από μεριάς του αγωνιζόμενου πιστοποιητικού οφθαλμίατρου και παθολόγου με ημερομηνία εξέτασης όχι πάνω του ενός έτους και την καταβολή 30€.

Σε καμία περίπτωση δήλωση συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή πέραν της λήξης του Τεχνικού Ελέγχου.

Η ασφάλιση ισχύει από την εκκίνηση του αγώνα και λήγει με την λήξη αυτού, ή διαφορετικά από την στιγμή εγκατάλειψης από τον αγώνα.

Η ΕΛΠΑ, η διοργανώτρια λέσχη, η οργανωτική επιτροπή, οι άρχοντες του αγώνα και οι αναβάτες αγωνιζόμενοι δεν φέρουν καμιά ευθύνη έναντι τρίτων για τυχόν ατύχημα που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια των επισήμων δοκιμών και του αγώνα.

Η αστική ευθύνη βαρύνει την Ασφαλιστική Εταιρεία με την οποία έχει συναφθεί συμβόλαιο κάλυψης κινδύνων από αυτές τις δραστηριότητες.

ΑΡΘΡΟ 10. ΑΓΩΝΑΣ
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί χωριστά για κάθε κατηγορία. Ώρα εκκίνησης των κατηγοριών είναι Α1 : 12.31.00 – A2 : 12.32.00 – B3 : 12.33.00 – B4 : 12.34.00 και Β5 : 12.35.00. Το σήμα εκκίνησης του αγώνα θα δοθεί με κόρνα ή σφυρίχτρα και οι κινητήρες θα είναι σβηστοί με τους αναβάτες πάνω στις μοτοσικλέτες. Απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού η οδήγηση εκτός ορίων διαδρομής ή ανάποδα από την φορά του αγώνα, ανεφοδιασμός εκτός του χώρου που έχει προβλεφθεί για αυτό από την οργάνωση, θέση του κινητήρα σε λειτουργία πριν το σήμα εκκίνησης, εξωτερική βοήθεια εκτός χώρου ανεφοδιασμού, προς τον αναβάτη για συνέχιση του αγώνα του από οποιοδήποτε πλην των κριτών του αγώνα. Τερματίσαντες θεωρούνται οι αναβάτες που έχουν συμπληρώσει το 70% των γύρων του 1ου αναβάτη της κατηγορίας τους και που έχουν περάσει την σημαία τερματισμού το πολύ στα επόμενα 10 λεπτά από την στιγμή του τερματισμού του πρώτου αναβάτη γενικής. Απώλεια σένσορα κατά τον αγώνα επισύρει την μη δυνατότητα κατάταξης του αγωνιζόμενου σε αυτόν και τον υποχρεώνει στην καταβολή των 250 € για την απώλειά του.

ΑΡΘΡΟ 11. ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ – PARK FERME
Ο ανεφοδιασμός των μοτοσικλετών κατά την διάρκεια του αγώνα θα γίνεται με πυροσβεστήρα σε ετοιμότητα και με τον κινητήρα σβηστό και μόνο στον χώρο ανεφοδιασμού που θα είναι και ο χώρος του PARK FERME μετά την λήξη του αγώνα. Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα οι μοτοσυκλέτες οφείλουν να παραμείνουν στο PARK FERME έως ότου εκπνεύσει ο χρόνος υποβολής ενστάσεων.

ΑΡΘΡΟ 12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΦΕΣΕΙΣ
Ένσταση για τεχνικά θέματα εντός 15 λεπτών από τον τερματισμό του αγώνα. Ένσταση κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων εντός 30΄ λεπτών μετά την ανάρτηση των. Κάθε ένσταση για να γίνει δεκτή πρέπει να κατατίθεται στον Αλυτάρχη του αγώνα, να αναφέρεται σε συγκεκριμένο σημείο της μοτοσικλέτας (εφόσον πρόκειται για τεχνικό θέμα) να είναι έγγραφη και να συνοδεύεται με το παράβολο της ένστασης που είναι 150€. Το παράβολο έφεσης είναι 300€. Τα παράβολα ενστάσεων καταβάλλονται σε μετρητά.

ΑΡΘΡΟ 13. ΕΠΑΘΛΑ
Θα απονεμηθούν τα παρακάτω έπαθλα : Στους 3 πρώτους γενικής του αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κύπελλα, στους 3 πρώτους κατηγοριών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κύπελλα, στους 3 πρώτους κατηγοριών για το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα, κύπελλα και στο 1ο Team κύπελλο.