Για το 2010 η Yamaha έχοντας ήδη στην κατοχή της πάνω απο δεκαπέντε οδηγούς στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα Supercross και Motocross, μεγαλώνει τον στόλο της με άλλους έξι οδηγούς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Yamaha Monster Energy Mx Team με την έβδομη γενιά του YZ 450FM σε συνεργασία με την Rinaldi έχει αναλάβει να δώσει το κάτι παραπάνω που χρειάζονται οι οδηγοί της για να βρίσκεται παγκοσμίως στις πρώτες θέσεις των βάθρων. Αξίζει να σημειωθεί οτι 8 στα 9 πρωταθλήματα μόνο στην mx1 (παγκόσμιο πρωτάθλημα) έχουν έρθει από την Yamaha, με έξι συνεχόμενα του Stefan Everts (2001-2006), ένα χρόνο αργότερα ο David Philippaerts (2008), και ο Antonio Cairoli το 2009. Ο περσινός πρωταθλητής Cairoli άλλαξε στρατόπεδα και φέτος αντιμετωπίζει τους D.Philippaerts και K.D.Dycker.

Πιο αναλυτικά οι ομάδες:

MX1
Ο κορυφαίος Ευρωπαίος αναβάτης David Philippaerts, πρωταθλητής το 2008, διανύει την τέταρτη χρονιά του στην mx1. Έχει ξεπεράσει τους περσινούς τραυματισμούς που τον έφεραν μόλις στην 4η θέση και στόχος του το 2010 είναι η κατάκτηση του τίτλου δηλώνει ο 26χρονος. Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στα 450 κυβικά, διαθέτει εμπειρία και ταλέντο ώστε να διεκδικήσει για αλλη μια φορά το πρωτάθλημα.

Ο δεύτερος διεκδικητής της mx1 είναι ο Βέλγος, Ken De Dycker για την Yamaha Monster Energy Ricci Mx Team. Ο Dycker είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και είναι ταχύτατος στην άμμο έχοντας το πλεονέκτημα σε Βέλγιο, Ολλανδία κ.α.

ΜΧ2
Από την Yamaha Monster Energy Mx Team για την mx2 ο 19χρονος Gautier Paulin απο την Γαλλία. Ήρθε τρίτος το 2009 και εντυπωσίασε με την μαχητικότητα του. Στόχος άλλη μια πολύ καλή σεζόν εμπειρίας και γιατί όχι και τον τίτλο.

Ο Alessandro Lupino ήταν στην ίδια ομάδα με τον Antonio Cairoli και έχει μάθει πολλά δηλώνει ο νεαρός Ιταλός. Άτυχος με τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, δυναμικά όμως το 2010 είναι το νέο μέλος της Yamaha Monster Energy Ricci Mx Team. Τέλος ένας απο τους ελάχιστους Αμερικανούς αναβάτες που συμμετέχουν στην Ευρώπη, ο Zach Osborne πολλά υποσχόμενος για την ομάδα της Utag Yamaha.com

Yamaha Monster Energy Mx Team

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Sevlievo της Βουλγαρίας στις 4 Απριλίου 2010 και μετά απο 15 αγώνες οι αθλητές θα μεταφερθούν στο Lakewood (Denver) της Αμερικής για το Motocross των Εθνών στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2010.

Το YZ 450FM 2010 του David Philippaerts

Φωτογραφίες: Υamaha-racing.com