ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ

Με πλήρη σεβασμό προς την κατασκευάστρια εταιρία Honda την οποία αντιπροσωπεύουμε, θα θέλαμε να προβούμε στην κάτωθι δήλωση ως ελάχιστο χρέος προς τους:

* πελάτες μας,
* του θεατές του ATHENS SUPER CROSS,
* και όλους τους αναγνώστες σας.

Κατά την διάρκεια του ATHENS SUPER CROSS και συγκεκριμένα την Κυριακή 20/1/2008, ο εκφωνητής του αγώνα κος Φωτεινέλης με μοναδική ευκολία σχολίασε: «ο Mike Brown με την Honda του, που εχθές παρέδωσε το πνεύμα της…».
Ο Mike Brown διασχίζει κάθετα τον αγωνιστικό χώρο για να βρεθεί στα paddocks, εγκαταλείποντας τον τειλκό του Σαββάτου.

Και ενώ την προηγούμενη ημέρα (Σαββάτο) δεν υπήρξε σχολιασμός για το συμβάν ούτε κατά την διάρκεια ούτε εκ των υστέρων, (ως όφειλε), ο κος Φωτεινέλης την επόμενη ημέρα επέμενε να μειδιά εις βάρος της Honda, χωρίς πρωτίστως να έχει ενημερωθεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, αμέσως μετά τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του, στέλεχος της εταιρίας μας έσπευσε κοντά του, για να τον ενημερώσει προκειμένου να διορθώσει το ανακριβές περιστατικό.

Εκείνος, όχι μόνο δεν προέβη στην απαραίτητη διόρθωση αλλά αντιθέτως ισχυρίσθηκε ότι δεν έκανε τέτοιους χαρακτηρισμούς, προσβάλλοντας την νοημοσύνη και την ακοή περισσοτέρων από 6.000 θεατών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Σ.Ε.Φ.

Στην πραγματικότητα ο Mike Brown με την Honda CRF 450R8 είχε το προβάδισμα καθ΄ όλη την διάρκεια των δοκιμαστικών αλλά και του αγώνα, αφού οι χρόνοι του ήταν αξεπέραστοι. Έτσι στον τελικό του Σαββάτου λίγο μετά την εκκίνηση στην πρώτη κλειστή αριστερή στροφή (Κ1), βρέθηκε ανάμεσα στο 7 και 17 με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του ο δεύτερος. Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης (σημειώνουμε ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό) ο λεβιές των ταχυτήτων δίπλωσε και κυριολεκτικά εμβόλισε το αριστερό κάρτερ, δημιουργώντας ένα τεράστιο ρήγμα. Όπως ήταν φυσικό τα περίπου 700ml λαδιού έφυγαν στους επόμενους γύρους με αποτέλεσμα ο κινητήρας να παραμείνει χωρίς ίχνος λαδιού. Η μοτοσικλέτα αμέσως μετά την λήξη του αγώνα και καθ’ όλη την διάρκεια την επόμενης ημέρας αποτέλεσε έκθεμα στα paddock της Honda για την πρωτοφανή αυτή ατυχία που είχε ο Αμερικανός αναβάτης.

Κλείνοντας διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά του κου Φωτεινέλη, ο οποίος με χαρακτηριστική άνεση αγνόησε τις υποδείξεις μας, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, σπιλώνοντας το όνομα και την ιστορία της Honda, που αν μη τι άλλο είναι παγκοσμίως γνωστή για την αξιοπιστία της…

Φωτογραφίες: Race Photo