Μετά το επιτυχημένο πέρασμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro από τις Η.Π.Α., η ΑΜΑ (American Motorcycle Association) αποφάσισε να συνεργαστεί με την NEPG (National Enduro Promotions Group Inc.) με σκοπό να δουλέψουν από κοινού στην αναβάθμιση του αθλήματος στην Αμερική.

Η NEPG είναι μια ομάδα από υποστηρικτές του enduro, που έχουν σαν σκοπό τους να βελτιώσουν και να προβάλουν το άθλημα. Η νέα αυτή συνεργασία θα συγκεντρώσει ιδέες και σχόλια από οδηγούς, σπόνσορες, διοργανωτές, λέσχες, και γενικότερα όσων έχουν σχέση με το άθλημα, με σκοπό την αναβάθμιση του ΑΜΑ/FMF National Enduro Series. Ανάμεσα στις ιδέες που κυριαρχούν είναι η διοργάνωση μιας κλειστής διαδρομή όπου ο κόσμος θα μπορεί να βλέπει περισσότερο αγώνα και οι σπόνσορες θα προβάλλονται καλύτερα. Επίσης θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στους νέους οδηγούς, που θα αποτελέσουν το μέλλον του αθλήματος για τις Η.Π.Α.

Ο Alan Randt της NEPG δήλωσε: ‘Έχουμε μεγάλη ανάπτυξη στα χωμάτινα αθλήματα τα τελευταία χρόνια, και θέλουμε να δώσουμε την ίδια ανάπτυξη και στο AMA/FMF National Enduro Series. Η εταιρία μας έχει ικανότατους και αφοσιωμένους ανθρώπους για να το πετύχουμε’.

Με την σειρά του ο Chuck Weir, διευθυντής του AMA Off-Road racing δήλωσε: ‘H NEPG έχει εκδηλώσει τον ενθουσιασμό και την ικανότητα να πραγματοποιεί σπουδαία πράγματα για το αγωνιστικό enduro. Επικροτούμε το ενδιαφέρον οποιουδήποτε θελήσει να εργαστεί ή να υποστηρίξει την NEPG για το καλό του αθλήματος’.

Όλα δείχνουν πως το enduro στην Αμερική έχει πάρει τον ανοδικό δρόμο του. Αυτό που μένει είναι να το αγκαλιάσει ο πολύς κόσμος που δεν το γνωρίζει, ώστε να απογειωθεί.