Η ΑΜΑ ανακοίνωσε την ομάδα που θα συμμετάσχει στο MXDN του 2005 στο Ernee της Γαλλίας. Δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση για τον Steve Whitelock, διευθυντή του επαγγελματικού Motocross AMA, τόσο για την οργάνωση, όσο και για την στελέχωση της ομάδας.

Τα προβλήματα ήταν γνωστά από πέρσι. Οι οδηγοί δεσμεύονταν από συμβόλαια που δεν τους επέτρεπαν να τραυματιστούν σε αγώνες όπως το ΜΧDN, και όσο και αν ακούγεται περίεργο για την αμερικανική ομάδα δεν υπήρχαν χορηγοί να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή.
Φέτος τα πράγματα έγιναν προσωπική υπόθεση του Steve Whitelock. Με σωστό συντονισμό σε Αμερική και Ευρώπη (F.I.M.) ο πόθος εκατομμυρίων φιλάθλων του motocross έγινε πραγματικότητα. Η Αμερική θα τρέξει στο Ernee με τον φανατικότερο φίλαθλο του θεσμού, Ricky Carmichael στην ΜΧ1 (250), τον Kevin Windham στην ΜΧ3 (500) και τον Mike Brown MX2 (125). Η επιλογή του πρώτου δεν χωράει συζήτηση, ενώ η επιλογή του Brown έγινε με βάση την εμπειρία του στο MXDN και την πρωτοπορία στην βαθμολογία στο ΑΜΑ ΜΧ 125. Ο manager της ομάδας Roger de Coster ποντάρισε και στην πολύ καλή σχέση του Brown με τον Carmichael (κάνουν προπόνηση μαζί), γεγονός που είναι σημαντικό στην σύνταξη μιας ομάδας. Η επιλογή του Windham ήταν αναμενόμενη καθώς είναι ο δεύτερος καλύτερος motocross αναβάτης της Αμερικής. Ο Windham χρειάστηκε την παρότρυνση του Roger de Coster αλλά και του Ricky Carmichael για να πει τελικά το ναι.

Φωτογραφία: AMA