Για το 2010 η Yamaha Αμερικής έκλεισε συμφωνίες με έξι δορυφορικές ομάδες, όπου από εδώ και πέρα θα την εκπροσωπούν στο ΑΜΑ Supercross και ΑΜΑ Motocross με εννέα οδηγούς στα 450cc και επτά στα 250cc.

Με τόσους πολλούς αναβάτες για το 2010 η Yamaha περνάει στις κυριότερες εταιρίες που χορηγούν τα προϊόντα τους στους supercross και motocross αγώνες των Η.Π.Α.  Ξεπερνώντας την Kawasaki, ακόμα και την Honda έχοντας περισσότερες ομάδες και οδηγούς για την νέα χρονιά η Yamaha φιλοδοξεί ¨(και καλά κάνει), παρουσιάζοντας τις ομάδες τις κάτω από το σλόγκαν “δυστυχώς το βάθρο χωράει μόνο τρεις”.

Αναλυτικά οι ομάδες

L&M – San Manuel Team
Στις τάξεις της ομάδας βρίσκεται ο κορυφαίος οδηγός της Yamaha αλλά και της Αμερικής James Stewart που θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Supercros. Κάτω από την ίδια τέντα θα βρίσκεται και ο Josh Hill διεκδικώντας ξανά μερικές θέσεις στο βάθρο σε Supercross και Motocross.

Joe Gibbs Racing – Musle Milk – Toyota
Συνεχίζοντας στην ίδια ομάδα από πέρσι ο Josh Grant θα προσπαθήσει να κάνει ακόμα πιο αισθητή από την εντυπωσιακή, πρώτη, περσινή παρουσία του σε Supercross και Motocross πάνω σε μια ΥΖ450F. Παρέα του θα βρίσκεται και ο νεοεισερχόμενος στην ομάδα Justin Brayton που είναι πολύ αισιόδοξος με την καινούργια του ομάδα.

DNA Shred Stix/Star Racing
Με στόχο την καλή παρουσία και γιατί όχι και τον τίτλο στην ανοιχτή φέτος, μικρή κατηγορία Lites, η ομάδα ρίχνει στην μάχη τον περσινό της αναβάτη Broc Tickle και τον νεοεισερχόμενο Nico Izzy στο πρωτάθλημα της δύσης για το supercross ενώ στην ανατολή την ομάδα θα εκπροσωπήσουν οι επίσης νεοεισελθέντες Martin Davalos και Max Anstie. Φυσικά όλοι οι οδηγοί της ομάδας θα αγωνιστούν στο AMA Motocross.

MotoConcepts Racing
Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά η ομάδα μπαίνει δυναμικά στην δεύτερη εμφάνιση της στο πρωτάθλημα συνεχίζοντας με τους Matt Goerke και Dan Reardon στην μεγάλη κατηγορία. Στην Lites η ομάδα θα έχει τους Jeff Alessi και Travis Baker (γιος του Team Manager του Stewart, Alan Baker) για το πρωτάθλημα της Δύσης και τους Ryan Sipes και Vince Friese για το πρωτάθλημα της Ανατολής.

Valli Motorsports
Η ομάδα περνάει δυναμικά από την περσινή supercross χρονιά και στην motocross ενισχύοντας το οπλοστάσιο της με την σημαντικότερη φετινή μεταγραφή στις τάξεις της Yamaha τον Ivan Tedesco. Μαζί στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστεί και ο έτερος οδηγός της ομάδας Kyle Regal αλλά μόνο για το motocross καθώς στο supoercross θα βρίσκεται πάνω σε μια YZ250F και στο πρωτάθλημα της δύσης.

JLaw Racing/Ampm/Boost mobile
Η ομάδα του Jason Lawrence θα έχει φυσικά οδηγό τον ίδιο στα 450cc αλλά και τον φίλο του Grant Langston που επιστρέφει στους αγώνες μετά από απουσία δύο ετών.