Το όνομα Tenere ήταν συνώνυμο της σκληρής εκτός και εντός δρόμου περιπέτειας για την Yamaha από την δημιουργία της πρώτης μοτοσυκλέτας Tenere στις αρχές του 1980.

Δημιουργήματα από τα πρωτότυπα Yamaha ΧΤ που σάρωναν το Rally Dakar δημιούργησαν πλειάδα πιστών κατά την διάρκεια των δεκαετιών ’80 και ’90.

O κινητήρας του Tenere 660 είναι ο γνωστός μας από το XT 660, τετράχρονος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος, 10:1 συμπίεση και ολοκαίνουργιος ηλεκτρονικός ψεκασμός. Το μοτέρ κινείται με 5 ταχύτητες παράγοντας δύναμη στις μικρές έως μεσαίες στροφές. Το μοτέρ έρχεται στη ζωή μόνο με μίζα.

Το νέο πλαίσιο έχει κατασκευαστεί με στόχο να είναι ιδιαίτερα άκαμπτο και ελαφρύ. Το αλουμινένιο μαύρο ψαλίδι συμπληρώνει την εικόνα ενώ οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 210 χιλ εμπρός και 200 χιλ. πίσω. Το πλαίσιο απέχει 245χιλ. από το έδαφος. Το ντεπόζιτο φιλοξενεί 22 λίτρα ενώ εξαπλώνεται και κάτω από την σέλα μειώνοντας την επιφάνειά του. Διπλοί δίσκοι 298χιλ για τα φρένα εμπρός με διπίστονες δαγκάνες και μονός δίσκος 245χιλ πίσω. Η Yamaha ανακοινώνει βάρος 183kg κενό.

[nggallery id=9]

[download id=”55″]