Το είπε και το έκανε ο Νέοζηλανδός. Ο Joshua Coppins (Honda #5) είχε δηλώσει στην Γαλλία πως στόχος του τώρα είναι το πρωτάθλημα, και όλοι τον κοίταξαν λοξά. Στην Σουηδία απέδειξε πόσο σοβαρά μιλούσε πετυχαίνοντας το απόλυτο 1-1. Απόλυτη νίκη και για τον Antonio Cairoli (Yamaha #3)  στην ΜΧ2 πλησιάζοντας στην βαθμολογία τον Andrew McFarlane (Yamaha #7).

Έγιναν στην Σουηδία.
– Ο Kevin Strijbos αποφάσισε να μην συμμετάσχει γιατί η κατάσταση με τον τραυματισμό του δεν βελτιωνόταν, και η ξεκούραση ήταν επιτακτική.
– Την pole position πήρε ο Tanel Leok με την καινούργια Kawasaki KXF 450, απουσία βέβαια του Michael Pichon.
– Ο Pichon έκανε με επιτυχία μια μικρή επέμβαση στο γόνατο και θα χάσει δύο GP.
– Άλλη μία απουσία αυτήν την φορά στην ΜΧ2 του Stephen Sword (Kawasaki #4) που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον καρπό του από τον περασμένο αγώνα.
– Ο αγώνας της Σουηδίας θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο ΜΧGP που έγινε και αγώνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

1ο Σκέλος ΜΧ1
Με την πτώση της μπάρας ο Jonathan Barragan (KTM #43) πετάχτηκε πρώτος και οδήγησε τον αγώνα. Πίσω του ο Joshua Coppins με τον Brian Jorgensen (Yamaha #8) προσπαθούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του. Ο Ben Townley (KTM #30) αφού ξεμπέρδεψε από μια μικρή μάχη που είχε με τον Joel Smets (Suzuki #3), κατάφερε να περάσει τον Jorgensen και τώρα απειλούσε τον Coppins. Ένα λάθος του πρωτοπόρου Bαrragan τον έριξε στην τρίτη θέση ανάβοντας ταυτόχρονα την μάχη της πρώτης θέσης. Ο Coppins ήταν αποφασισμένος, είχε την απάντηση σε ότι και να προσπάθησε το φιλαράκι του ο Townley. Έτσι ο Coppins κέρδισε το σκέλος με τον Townley δεύτερο, και τρίτο τον Barragan, που άντεξε την πίεση του τέταρτου Stefan Everts (Yamaha #72). Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Steve Ramon (KTM #11) μετά από κακή εκκίνηση και δίνοντας πολλές μάχες. Την εξάδα έκλεισε ο Tanel Leok (Kawasaki #6).

Αποτελέσματα 1ου σκέλους MX1 Uddevalla.
1. Josh Coppins (Hon)
2. Ben Townley (KTM)
3. Jonathan Barragan (KTM)
4. Stefan Everts (Yam)
5. Steve Ramon (KTM)
6. Tanel Leok (Kaw)
7. Ken De Dijcker (Hon)
8. James Noble (Hon)
9. Pascal Leuret (Hon)
10. Antti Pyrhonen (TM)

2ο Σκέλος ΜΧ1
Ο Coppins βρισκόταν πολύ κοντά για να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη σε GP. Σε συνδυασμό με την αποκόμιση πολύτιμων βαθμών που θα τον έφερναν πιο κοντά στον Everts αλλά ταυτόχρονα και πιο μακριά από τον Townley, ήταν το ιδανικό ντοπάρισμα για αυτόν. Από την εκκίνηση ο Coppins έφυγε μπροστά και δεν άφησε κανένα να τον απειλήσει, κερδίζοντας έτσι το σκέλος και το πρώτο του GP φέτος (1-1). Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Smets, που εγκατέλειψε μετά από πτώση στο πρώτο σκέλος, ενώ τρίτος στο σκέλος και δεύτερος στον αγώνα ήταν ο Ben Townley, (2-3) που έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενος με την νίκη του συγκάτοικου του στο Βέλγιο Coppins. Άλλη μια τέταρτη θέση για τον Everts, αυτήν την φορά δύσκολη καθώς ξεκίνησε τελευταίος, και έπρεπε να περάσει αρκετούς γρήγορους οδηγούς για να βρεθεί μπροστά και να ανεβεί στο βάθρο τρίτος (4-4). Ο Ramon κατέλαβε την πέμπτη στο σκέλος και στο GP (5-5) αφήνοντας τον μαχητικό James Noble (Honda #15) έκτο.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους MX1 Uddevalla.
1. Josh Coppins (Hon)
2. Joel Smets (Suz)
3. Ben Townley (KTM)
4. Stefan Everts (Yam)
5. Steve Ramon (KTM)
6. James Noble (Hon)
7. Pascal Leuret (Hon
8. Danny Theybers (Suz)
9. Yoshi Atsuta (Suz)
10. Kornel Nemeth (Suz)

1ο Σκέλος ΜΧ2
Η μάχη για το πρωτάθλημα έχει φουντώσει για την κατηγορία της ΜΧ2. Ο Antonio Cairoli (Yamaha #3) δεν ήταν μόνο αποφασισμένος να κερδίσει τον αγώνα αλλά θα λέγαμε και δαιμονισμένος, μετά όσον συνέβησαν στον προηγούμενο αγώνα. Πήρε την εκκίνηση και το σκέλος, μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Andrew McFarlane (Yamaha #7), που διατηρεί το βαθμολογικό του προβάδισμα και ξέρει ότι ο μοναδικός του αντίπαλος πλέον, είναι ο νεαρός Ιταλός. Ένας άλλος ταλαντούχος νεαρός Ιταλός τερμάτισε τρίτος ο David Philipaerts (KTM #19) που και αυτός βρέθηκε από νωρίς σε αυτήν την θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Cedric Melotte (Yamaha #34) με πέμπτο τον Michael Maschio (Yamaha #71) που άφησε την Kawasaki για να ντυθεί και αυτός στα μπλε. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο Davide Guarneri (Yamaha #39) τερμάτισε έκτος.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους ΜΧ2 Uddevalla.
1. Antonio Cairoli (Yam)
2. Andrew McFarlane (Yam)
3. David Philippaerts (KTM)
4. Cedric Melotte (Yam)
5. Mickael Maschio (Yam)
6. Davide Guarneri (Yam)
7. Carl Nunn (KTM)
8. Christophe Pourcel (Kaw)
9. Tom Church (Kaw)
10. Gareth Swanepoel (Kaw)

2ο Σκέλος ΜΧ2
Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα εξελίχθησαν λίγο πολύ όπως και στο πρώτο. Μοναδική εξαίρεση ήταν η πίεση του Alesio Chiodi (Yamaha #5) στον πρωτοπόρο από την εκκίνηση Cairoli. Δυστυχώς για τον Chiodi, μια πτώση του στέρησε και σε αυτό το σκέλος (είχε πτώση και στο πρώτο σκέλος) μια καλή επίδοση. Η πρώτη τριάδα ήταν η ίδια με το πρώτο σκέλος και έτσι ο Cairoli πήρε την νίκη στο GP (1-1) με δεύτερο τον McFarlane (2-2) και τρίτο τον Philipaerts (3-3) που σημείωσε το τρίτο του βάθρο φέτος. Πολύ καλή εμφάνιση του Calr Nunn (KTM #8) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και δείχνοντας ότι έχει ανεβάσει ρυθμό αυτήν την περίοδο. Πέμπτος τερμάτισε ο Christophe Pourcel (Kawasaki #33) στην καλύτερη φετινή του επίδοση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Chiodi, φανερά απογοητευμένος από το πέρασμα του στην Σουηδία.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους ΜΧ2 Uddevalla.
1. Antonio Cairoli (Yam)
2. Andrew McFarlane (Yam)
3. David Philippaerts (KTM)
4. Carl Nunn (KTM)
5. Christophe Pourcel (Kaw)
6. Alessio Chiodi (Yam)
7. Max Nagl (KTM)
8. Wyatt Avis (Hon)
9. Cedric Melotte (Yam)
10. Rui Goncalves (Yam)

Βαθμολογία ΜΧ1
1. Stefan Everts (411/5wins)
2. Josh Coppins (366/1)
3. Ben Townley (346/3)
4. Joel Smets (318)
5. Mickael Pichon (299/1)
6. Steve Ramon (264)
7. James Nobles (188)
8. Pascal Leuret (185)
9. Ken De Dijcker (171)
10. Brian Jorgensen (166)
11. Jonathan Barragan (165)
12. Danny Theybers (161)
13. Tanel Leok (154)
14. Antti Pyrhonen (TM)
15. Marvin Van Daele (136)

Βαθμολογία ΜΧ2
1. Andrew McFarlane (345/3wins)
2. Antonio Cairoli (320/3)
3. Alessio Chiodi (310/1)
4. Cedric Melotte (267)
5. Stephen Sword (262)
6. David Philippaerts (258/1)
7. Carl Nunn (198)
8. Billy Mackenzie (188)
9. Mickael Maschio (185)
10. Rui Goncalves (183)
11. Christophe Pourcel (171)
12. Davide Guarneri (163)
13. Patrick Caps (153)
14. Anthony Boissiere (134)
15. Tom Church (122)