Απάντηση στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΑΣΟΑΜ της 17/05/07

Σε απάντηση στο παραπάνω Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του ΑΣΟΑΜ η ΕΘΕΑΜ οφείλει να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για τους αγώνες μοτοσικλέτας γενικά και τους αγώνες Motocross ειδικά, ως εξής:

1. Ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ άλλαξε χώρο τέλεσης & οργανωτή διότι λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα ο ΣΙΦΙΜΟΠ εκδήλωσε αδυναμία για να οργανώσει τον συγκεκριμένο αγώνα. Σας υπενθυμίζουμε εξ άλλου ότι για τέτοιους λόγους προβλέπεται από την ετήσια Προκήρυξη των τίτλων της ΕΘΕΑΜ η αλλαγή χώρου και οργανωτή για λό-γους ανωτέρας βίας.

2. Ο 3ος πρωταθληματικός αγώνας ΜΧ των Σπετσών αναβλήθηκε δυστυχώς για τον λόγο ότι η αρμόδια Περιφέρεια δεν εξέδωσε «ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ». Σημειώτεον ότι ο οργανωτής είχε υποβάλλει αίτηση ανανέωσης της αδείας λειτουργίας της πίστας του προς την Περιφέρεια από τον Νοέμβριο του 2006.

Η ΕΘΕΑΜ δεν εκδίδει «ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» πιστών. Σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99 Άρθρο 56Α αυτό αποτελεί αντικείμενο & ευθύνη των Γενικών Γραμματειών των Περιφερειών της Χώρας. Η ΕΘΕΑ της ΕΛΠΑ εκδίδει μόνον «Πιστοποιητικά Καταλληλότητας» σύμφωνα με τους κανονισμούς πιστών που αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο.

3. Επειδή όμως φαίνεται ότι μέσα στο πλαίσιο της συνεχούς κριτικής επί των πάντων, ορισμένοι ξεχνούν και τους διακριτούς ρόλους της ΕΘΕΑΜ, των Οργανωτών και της Πολιτείας, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι:

• Ο ρόλος της ΕΘΕΑΜ είναι η προκήρυξη των πρωταθλημάτων, κυπέλλων και επάθλων, η επίβλεψη της εφαρμογής των κανονισμών και της ορθής τέλεσης των αγώνων.
• Τα Πρωταθλήματα πέρα από κάθε αντιξοότητα τελούνται κανονικά και θα ολοκληρωθούν οπωσδήποτε.

Τέλος μόνον οι εθελοτυφλούντες και κατεχόμενοι από στείρες εμμονές (καθότι αποφεύγουν να υποβάλλουν προτάσεις), δεν αντιλαμβάνονται την ποιοτική αναβάθμιση των φετινών διοργανώσεων.


Α.Σ.Ο.Α.Μ.
Τηλ: 210 7755339
E-mail:
asoam1@yahoo.gr
17 Μαΐου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Λόγω των προσφάτων εξελίξεων στο ελληνικό Motocross, το ΔΣ συμβούλιο του ΑΣΟΑΜ συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 16/5/07 και ανακοινώνει:

Σχετικά με τον αγώνα στις Σπέτσες, θεωρεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός της αναβολής αγώνα και μάλιστα πρωταθληματικού, έξι μόλις ημέρες πριν την διεξαγωγή του. Οι δεν σχετικές ανακοινώσεις από ΣΜΑΣ και ΕΛΠΑ, αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα στον σχετικό θεσμό. Και αυτό γιατί πρόκειται για τον 3ο αγώνα του πρωταθλήματος όταν και στον 2ο έγινε, την τελευταία στιγμή, αλλαγή τοποθεσίας/οργανωτή.

Ο ΑΣΟΑΜ, παρά την κακή ιστορία που υπάρχει σε σχέση με την σοβαρότητα των θεσμών που διοργανώνει η ΕΛΠΑ, αποφάσισε να συμμετάσχει φέτος σε αυτούς, λόγω της προσωπικής διαβεβαίωσης του Κου Αλ.Μανιατόπουλου ότι τα πράγματά αλλάζουν, η νοοτροπία αλλάζει και θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με αυτό. Και η αγωνιστική και επιχειρηματική οντότητα και Κου Μανιατόπουλου, μας έπεισαν αρχικά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως, στην πράξη, αποδεικνύεται, ότι ΓΕΛΑΣΤΗΚΑΜΕ, ότι ΔΕΝ έχει αλλάξει τίποτα και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Αν και, δεδομένων των λοιπών συνθηκών, αυτό πλέον θεωρείται πταίσμα, ο ΑΣΟΑΜ σχολιάζει σαφώς αρνητικά και την αλλαγή τοποθεσίας/οργανωτή (τουλάχιστον δεν άλλαξε η ημερομηνία) του 3ου πρωταθληματικού αγώνα της ΟΜΕ (από Καλλικράτεια, σε Καρδίτσα), πάντως αυτή έγινε σε χρόνο ικανό (οριακά) για αγωνιζόμενους και θεατές να ακολουθήσουν.