ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Trail Ride στην Πάτρα
Η αυλαία έπεσε με τους καλύτερους οιωνούς!

O έκτος και τελευταίος αγώνας για το Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride – Rally Raid πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, την Κυριακή στις 4 Δεκεμβρίου. Η διοργάνωση του περιοδικού μοτοσυκλέτας και δράσης Ο-3ΟΟ και του Off Road Team, σε συνεργασία με τον ΑΟΔΠ (Αθλητικός Όμιλος Δικυκλιστών Πάτρας), διοργάνωσαν έναν πανέμορφο, γρήγορο αλλά και δύσκολο αγώνα, που ολοκλήρωσε την καταπληκτική πορεία του Πανελληνίου Κυπέλλου με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι, μετά την Λαμία και την Υπάτη, σειρά είχε η Πάτρα με μια “βόλτα” από το Παναχαϊκό, τα Καλάβρυτα και τον Ερύμανθο.

Οι νεροποντές των τελευταίων ημερών φρόντισαν να αυξήσουν τη δυσκολία της διαδρομής, χαλώντας δρόμους και περάσματα, δημιουργώντας μεγάλα κοψίματα και λούκια και αναγκάζοντας τους διοργανωτές να αλλάξουν κατά πολύ τη διαδρομή. Η εκκίνηση δόθηκε από το κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα Πατρών, και η διαδρομή ανέβηκε μέσα από κάθε είδους εδάφη και καιρικές συνθήκες προς το Πετρωτό, στην περιοχή του Achaia Claus και μετά προς Κεφαλόβρυση, Λεόντιο, Λαπαναργιούς και Σκεπαστό, μέχρι να φτάσει στα όμορφα Καλάβρυτα. Στη συνέχεια κατέβηκε προς Τρεχλό, Δεμέστιχα και Αγία Παρασκευή, για να επιστρέψει το απόγευμα στην Πάτρα μετά από 160 χορταστικά χωμάτινα χιλιόμετρα.

Η διαδρομή ήταν εκπληκτική, καλύτερη κατά γενική ομολογία από κάθε άλλη φορά, μέσα στα καταπράσινα δάση, με νωπό έδαφος, αρκετή πέτρα, λάσπη, ποτάμια και αρκετά off road περάσματα, με αποκορύφωμα το δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι της Αρκούδας.

Στον αγώνα συμμετείχαν 43 αυτοκίνητα 4Χ4, απλά και κατηγορίας Raid, ενώ από πλευράς μοτοσυκλετών υπήρχαν 54 αναβάτες στις κατηγορίες έως 450cc, Open και Quad. Η μέση ωριαία ταχύτητα ήταν αρκετά υψηλή και κανείς δεν κατάφερε να την πετύχει.

Ο τελευταίος αυτός αγώνας έκρινε και τους κυπελλούχους των κατηγοριών, αυτούς που συγκέντρωσαν δηλαδή τη μεγαλύτερη βαθμολογία μετά από τους 6 αγώνες του θεσμού.