Η Γαλλία στην πρώτη θέση, η Ελληνική ομάδα στην 15η (σε σύνολο 24 εθνικών ομάδων) μετά την πρώτη ημέρα του διεθνούς αγώνα ISDE 2008, που πραγματοποιείται στις Σέρρες από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου. Στην κατάταξη των ομάδων Junior προηγείται η Ιταλία, ενώ η Ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 14η θέση μεταξύ 16 συμμετοχών.

Η πολλή σκόνη στην απλή διαδρομή αλλά και στις ειδικές ήταν στο επίκεντρο συζήτησης της σημερινής ημέρας. Η ξηρασία έχει δυσκολέψει την προσπάθεια των αθλητών που δεδομένου της ιδιαιτερότητας του αγώνα έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Η χαμηλή ορατότητα και η δυσκολία του αγώνα δυστηχώς επέφερε και τραυματισμούς, επτά στο σύνολο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η πρωτιά της Γαλλίας ήταν μη αναμενώμενη όπως επίσης ήταν η έκτη θέση της Φινλανδίας. Οι Έλληνες αθλητές με αιχμή του δόρατος τον φορμαρισμένο Βασίλη Σιαφαρίκα ανέβηκαν στη 15η θέση της κατάταξης και φαίνεται πως σίγουρα θα ανέβουν περισσότερες θέσεις αν λείψουν οι εγκαταλείψεις.

World Trophy 
1.    Γαλλία
2.    Ιταλία
3.    Αμερική

15. Ελλάδα

26. Turkey
Το μέλλον του ελληνικού enduro είναι η ομάδα Junior, όπου εκεί οι αθλητές μας στερούνται παραστάσεων, ίσως εκτός του Γιάννη Τρίγκα και έτσι η 14η θέση θα πρέπει να θεωρείται αποδεκτή. Εξάλλου είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε με ομάδα Junior. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλική ομάδα ακολουθούμενη από τους άσιμους Αυστραλούς και τους τρίτους Γάλλους.

Junior Trophy
1.    Ιταλία
2.    Αυστραλία
3.    Γαλλία

14. Ελλάδα

16. Mexico
Στην κατηγορία γυναικών, δεν συμμετέχει η Ελλάδα, οι Γαλλίδες Puy, Geneste και Rossat διέλυσαν τον ανταγωνισμό σήμερα. Ακολουθούν οι Αμερικανίδες, οι Σουηδέζες και οι Γερμανίδες.

H ειδική motocross στην πίστα Σερρών με την κάλυψη ελικοπτέρου

Ο Γιάννης Τρίγκας έχει πάρει πάνω την υπόθεση Ελληνική ομάδα Junior

Εκκίνηση ειδικής

Parc ferme με 450 μοτοσυκλέτες

Στην κατηγορία clubs οι Τράντζας, Σκόδρας και Μανωλίδης (POM Hellas) βρίσκονται στην 15η θέση μεταξύ 74 ομάδων clubs). Στην 33η θέση βρίσκονται οι Ζβιντερίκος, Μυλούκας και Τρίκος (ΕΔΙΛ), στην 39η θέση οι Προβιάς, Σκαρής και Θερριός (Extra Products), Σεβαστόπουλος, Χατζηπαυλίδης και Σφυρίκλας (ΛΑΜΣ) στην 46η θέση, Μυρογιάννης, Παπαδημητρίου και Γιάσσσαρης (Ελληνική Αστυνομία) στην 70η θέση και Βεζύρης, Τριβέλλας και Μπογιάνογλου (Cyprus Team) στην 71η θέση. Προηγείται το Slovakia Hant Team.