ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Yamaha Ευρώπης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία της με την Παγκόσμια Κυπελλούχο στο motocross γυναικών του 2007, την Katherine Prumm. Η δεκαενιάχρονη από την Νέα Ζηλανδία θα βρεθεί στο τιμόνι μιας YZ250F μοτοσικλέτας για την σεζόν του 2008, για την διεκδίκηση του πρώτου Παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross γυναικών. Η συμφωνία της Prumm με την Yamaha έγινε τέσσερις μήνες πριν τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος και θα βρεθεί μαζί με τις εργοστασιακές ομάδες των ΜΧ1 και ΜΧ2 και στους πέντε προγραμματισμένους αγώνες, φυσικά με εργοστασιακή υποστήριξη.

Στα paddocks θα βρίσκεται με την ομάδα Ducth Van Beers, δίπλα στους οδηγούς Aigar Leok (MX1) και Evgeny Bobryshev (MX2), χρησιμοποιώντας το εργοστασιακό kit της Yamaha YRRD (Yamaha Rinaldi Research and Development) στην μοτοσικλέτα της με το νούμερο ένα. Η Prumm με τις επιτυχίες της στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική σε αγώνες motocross γυναικών, είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του παγκόσμιου motocross. “Η μεταγραφή μου στην Yamaha με ενθουσιάζει. Θα είμαι με καινούργια μοτοσικλέτα και νέα ομάδα που ανυπομονώ να ενταχθώ στο καινούργιο Yamaha περιβάλλον. Η Yamaha θα με υποστηρίξει 100% και πιστεύω ότι μπορούν να μου δώσουν την καλύτερη ευκαιρία για επιτυχίες το 2008. Ανυπομονώ το πρωτάθλημα να ξεκινήσει για την διεκδίκηση του τρίτου μου παγκόσμιου τίτλου (Παγκόσμια Κυπελλούχος 2006-2007 motcross γυναικών) ενώ στο τέλος της χρονιάς θα αγωνιστώ στο πρωτάθλημα ανδρών ΜΧ2 της Νέας Ζηλανδίας ελπίζοντας να τερματίσω καλύτερα από την περσινή δωδέκατη θέση. Για όλους του αγώνες που θα αγωνιστώ στην πατρίδα μου θα με υποστηρίζουν οι Yamaha Motor Australia και Yamaha Motor New Zealand.”

Ο YME Racing Division Manager Laurens Klein Koerkamp δήλωσε: “H Yamaha είναι χαρούμενη που βλέπει τον αριθμό των γυναικών που χρησιμοποιούν της μοτοσικλέτες της να αυξάνεται, παράλληλα με την συμμετοχή τους σε off-road αγώνες. Η αναβάθμιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου motocross γυναικών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένα καλό παράδειγμα για να αντιληφθούμε την εξέλιξη του αθλήματος όπου ανυπομονούμε να αγωνιστούμε σε αυτήν την νέα κατηγορία με την Kathrine αλλά και με άλλες γυναίκες οδηγούς όπως και στο νέο πρωτάθλημα γενικά.”

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών 2008 πήρε σάρκα και οστά προς το τέλος της περιόδου 2007, μετά την ολοκλήρωση του αντίστοιχου Παγκοσμίου Κυπέλλου και αφού παρατηρήθηκε αύξηση στις συμμετοχές στα τρία χρόνια διεξαγωγής του από γυναίκες αγωνιζόμενους σε όλο τον κόσμο. Ο θεσμός έχει τώρα την αναγνώριση που του αξίζει και δεν θα είναι απλά ένα παράπλευρο γεγονός σε ορισμένους αγώνες της ΜΧ1/ΜΧ2. Το 2008 οι γυναίκες θα αγωνιστούν στην Βουλγαρία , την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία και την Ολλανδία ξεκινώντας στις 11 Μαΐου στο Sevlievo της Βουλγαρίας.

Βιογραφικό Katherine Prumm
Ημ/νια γεννήσεως: 04/06/1988
Τόπος γεννήσεως: Johannesburg, South Africa
Τόπος κατοικίας: Auckland, New Zealand
Εθνικότητα: New Zealand
Ύψος: 172cm
Βάρος: 66kg
Hobbies: Ποδηλασία, τρέξιμο, γραφικές τέχνες.
Επιτυχίες το 2007: Νικήτρια FIM Παγκόσμιο Κύπελλο Motocross Γυναικών, νικήτρια AMA WMA Κύπελλο Γυναικών.
Επιτυχίες το 2006: Πρωταθλήτρια Αυστραλίας Motocross Γυναικών νικήτρια FIM Παγκόσμιο Κύπελλο Motocross Γυναικών,
Επιτυχίες το 2005: Δεύτερη στο FIM Παγκόσμιο Κύπελλο Motocross Γυναικών, Πρωταθλήτρια Ωκεανίας, Πρωταθλήτρια Αυστραλίας Motocross Γυναικών, Πρωταθλήτρια Νέας Ζηλανδίας Motocross Γυναικών.
Επιτυχίες το 2004: Πρωταθλήτρια Νέας Ζηλανδίας Motocross Γυναικών και Junior.