Έχει περάσει ένας χρόνος από την βράβευση της ΜΟτοσυκλετιστικής ΛΕσχης Καλαμπάκας ως η καλύτερη διοργάνωση αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro 2011 και όχι μόνο η αξία αυτού του βραβείου αναγνωρίστηκε αλλά τα μέλη του προεδρείου διώχθηκαν, έχασαν (παραιτήθηκαν) τη θέση τους και όσοι αναγνώρισαν την αξία του βραβείου τους ξέχασαν, έτσι απλά!

Η ΜΟΛΕΚ “ήταν” μια λέσχη με μεγάλη ιστορία και άριστες διοργανώσεις αγώνων, ιδιαίτερα αγώνων enduro στην Ελλάδα. Όσοι συμμετείχαν στους αγώνες της στο Ελληνικό πρωτάθλημα το 2008 και το 2009 μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, ιδιαίτερα για το 2008 όπου 154 αθλητές πήραν μέρος τότε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, δημιουργώντας ρεκόρ που φαντάζει ασύλληπτο στις ημέρες που διανύουμε.

Εκτός αυτών τα μέλη της τότε ΜΟΛΕΚ είναι εκ των ιδρυτικών μελών της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ κάτι που φαίνεται πως ξεχάστηκε στην πορεία. Το περασμένο Σάββατο στον αγώνα motocross του πρωταθλήματος AMOTΟE στα Τρίκαλα, ο Γραμματέας της ομοσπονδίας, Στέλιος Χριστοδούλου ανέφερε από το μικρόφωνο πως τον αγώνα διοργανώνει η ΜΟΛΕΚ, η λέσχη η οποία διοργάνωσε με επιτυχία αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro το 2011!!!

Η τωρινή “ΜΟΛΕΚ” έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά για την ΑΜΟΤΟΕ αναλαμβάνοντας να διοργανώσει τον τελευταίο αγώνα, μετά από άρνηση του ΣΜΟΚ (ο αγώνας είχε αρχικά ανακοινωθεί να πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα). Δεν ανέφερε βέβαια πως το τωρινό προεδρείο της λέσχης δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro, ή πως το τωρινό προεδρείο ήταν αυτοί που πολέμησαν τόσα χρόνια αυτούς που κατάφεραν να βραβευτούν. Όλα στο βωμό της εξυπηρέτησης, κάτι για το οποίο ο Γραμματέας της ομοσπονδίας φημίζεται τον τελευταίο καιρό.

Πριν γίνουν όμως αυτά, το τωρινό προεδρείο της λέσχης ήταν αυτοί που -για τους δικούς τους λόγους- πάλεψαν τόσο πολύ να εκδιώξουν τα μέχρι πρότινος μέλη της ΜΟΛΕΚ. Κατηγορήθηκαν για κακοδιαχείριση, κοινώς που έβαλαν λεφτά στην τσέπη τους μετά τον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro. Μια από αυτές τις «καταγγελίες» ήταν γιατί ταξίδεψαν στην Γαλλία με χρήματα της λέσχης τον περασμένο Οκτώβριο με σκοπό να παραλάβουν το βραβείο καλύτερης διοργάνωσης! Αυτά ακούει ο κάθε νοήμων άνθρωπος και πέφτει από τα σύννεφα. Σε κάθε περίπτωση τα εσωτερικά της κάθε λέσχης δεν μας ενδιαφέρουν και αν είναι έντιμοι άνθρωποι, και οι μεν και οι δεν θα τα βρουν κάποια στιγμή.

Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί κατάφερα και συνδέθηκα πολύ με τους ανθρώπους της τότε ΜΟΛΕΚ. Ήταν από τις λίγες λέσχες στην Ελλάδα που αναγνώριζαν και αναγνωρίζουν την δουλειά μας, προσφέροντάς μας πάντα διαμονή και όποια άλλη βοήθεια ζητούσαμε όταν ταξιδεύαμε στους αγώνες τους. Έζησα πολύ κοντά τις προσπάθειές τους για την ανάληψη του παγκοσμίου αγώνα, έμεινα σχεδόν μια εβδομάδα στην Καλαμπάκα κατά την διάρκεια του παγκοσμίου αγώνα enduro στην Καλαμπάκα, αποτυπώνοντας την δουλειά τους και βρέθηκα στην Γαλλία αποθανατίζοντας την μια και μοναδική βράβευση Ελληνικής λέσχης από την FIM για την καλύτερη διοργάνωση αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro που έχει γίνει ποτέ.

Δεν θέλω να μιλώ εξ’ αυτών αλλά η αδικία έχει και τα όριά της. Η Αθλητική Ομοσπονδία ήταν αυτή -ως όφειλε- που βράβευσε το τότε προεδρείο της ΜΟΛΕΚ για την επιτυχία τους, όπως και είναι αυτή που βάζει την ταφόπλακα, ένα χρόνο μετά, στην μεγάλη επιτυχία με τις ενέργειες του Γραμματέα της.

Η Ελλάδα, λοιπόν, τρώει τα παιδιά της. Ισχύει και στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Ο Γραμματέας της ΑΜΟΤΟΕ Στέλιος Χριστοδούλου, απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον Σωτήρη Πούλιο (ΜΟΛΕΚ) στις απονομές επάθλων για το 2011, φέτος στα Μέγαρα.

Ο Γραμματέας της ΑΜΟΤΟΕ Στέλιος Χριστοδούλου, απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον Σωτήρη Πούλιο (ΜΟΛΕΚ) στις απονομές επάθλων για το 2011, φέτος στα Μέγαρα.