Τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά τελείωσαν σήμερα και όπως αναμενώταν εξελίχθηκε μεγάλη μάχη και στις δυο κατηγορίες. Στην S1 o Thiery Van de Bosch (KTM) έγραψε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στον τελευταίο γύρο των δοκιμαστικών με 1:00.330. Ακολουθεί ο Bernd Heimer (KTM) με 1:00.651 ενώ πρώτος Έλληνας είναι ο Θανάσης Νάκης (Honda) με 1:04.929.

Στην κατηγορία S2 ο Eddy Seel (Husqvarna) θα έχει τον πρώτο λόγο αύριο καθώς έκανε τον πρώτο χρόνο της ημέρας με 1:01.247, ενώ ο Boris Chambon (ΚΤΜ) είναι στη δεύτερη θέση με μόλις 27 χιλιοστά με 1:01.274. Σε αυτήν την κατηγορία ο Σπύρος Κεφαλλωνίτης (Suzuki MRC Μάντης) έχει τον ταχύτερο χρόνο μεταξύ των Ελλήνων σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:04.405.

Καθώς το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Supermoto εισέρχεται στην τελευταία του φάση, οι δυο τελευταίοι αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος διοργανώνονται στην Ελλάδα και την Ιταλία σε διάστημα μιας εβδομάδας. Τα Μέγαρα είναι φέτος η πίστα η οποία φιλοξενεί τον Παγκόσμιο αγώνα (διοργάνωση Pro Action) για την Ελλάδα με την τελευταία μεγάλη διοργάνωση εκεί να είχε πριν δυο χρόνια, αγώνας Ευρωπαικού πρωταθλήματος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δοκιμαστικά το Σάββατο (ξεκινούν 11:30) και τους αγώνες την Κυριακή (11:25 και 14:25 για την S2, 12:25 και 15:25 για την S1), στην πολύ καλή πίστα των Μεγάρων δίπλα στην Αθήνα. Εισιτήρια θα βρείτε στην πίστα, κοστίζουν 10 ευρώ το Σάββατο και 20 ευρώ την Κυριακή.

Το σημαντικό για τους θεατές είναι πως και στις δυο κατηγορίες, S1 και S2, όλα ακόμα είναι ανοικτά μιας και δεν υπάρχει πρωταθλητής ακόμα. Όπως πάντα η S2 είναι η κατηγορία φωτιά καθώς τέσσερις αναβάτες έχουν σοβαρές ελπίδες για τον τίτλο φέτος. Η κατηγορία έχει επτά διαφορετικούς νικητές κάτι που δείχνει πόσο συναρπαστική είναι οι αγώνες Supermoto. Ο Γάλλος Adrien Chareyre (Husqvarna) οδηγεί την κούρσα με δυο βαθμούς διαφορά από τον Eddy Seel (Husqvarna). Τον μικρό Chareyre είχαμε την ευτυχία να τον παρακολουθήσουμε στο Varano (Supermoto Ευρωπαικό των Εθνών) όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση με τη Γαλλία. Αγωνίζεται με Γαλλική ομάδα Sima οδηγώντας ένα ημι-εργοστασιακό Husqvarna!

Πίσω από τον Chareyre και τον Seel βρίσκεται ο Boris Chambon (KTM) πέντε μόλις βαθμούς από την πρώτη θέση. Ακολουθεί με είκοσι ένα βαθμούς διαφορά ο περσινός πρωταθλητής Frederic Bolley (Aprilia). Όλοι τους έχουν ελπίδες για τον τίτλο. Στους αγώνες της κατηγορίας θα συμμετάσχουν και οι Έλληνες Φώτης Τσαλίκης (Honda Σαρακάκης), Σπύρος Κεφαλλωνίτης (Suzuki) και Παπαγεωργίου Μανώλης Jr (Yamaha).

Βαθμολογία S2
1. A.Chareyre (Γαλλία, Husqvarna), 202
2. Seel (Βέλγιο, Husqvarna), 200
3. Chambon (Γαλλία, KTM), 197
4. Bolley (Γαλλία, Aprilia), 181

Στην S1 τα πράγματα είναι κάπως πιο ξεκάθαρα καθώς ο Gerard Delepine (Husqvarna) προηγείται με διαφορά είκοσι τεσσάρων βαθμών του Bernd Hiemer (KTM), σαράντα τριών του Thierry Van de Bosch (KTM) και σαράντα έξη βαθμών του Ivan Lazzarini (Husqvarna). Φαίνεται καθαρά πως οι αναβάτες της KTM θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, ίσως να ρισκάρουν περισσότερο καθώς έχουν να καλύψουν σημαντική διαφορά από την κορυφή. Στους αγώνες της κατηγορίας θα συμμετάσχουν και οι Έλληνες Γιάννης Μπούστας (Husqvarna Hellinmoto), Ηλίας Μικές (ΚΤΜ Hellinmoto), Θανάσης Νάκης (Honda) και Μιχάλης Κουτσουμπός (Honda).

Βαθμολογία S1
1. Delepine (Βέλγιο, Husqvarna), 245
2. Hiemer (Γερμανία, KTM), 221
3. Van Den Bosch (Γαλλία, KTM), 202
4. Lazzarini (Ιταλία, Husqvarna), 199

Στα Μέγαρα θα έχεται την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το κύπελλο KTM Red Bull Junior στο οποίο συμμετέχουν νεαροί αναβάτες από όλη την Ευρώπη με μοτοσυκλέτες ΚΤΜ EXC 200 και ίδια ελαστικά. Είναι ένα καλό show με αναβάτες που χρησιμοποιούν ίδια μοτοσυκλέτα και ίδια ελαστικά.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρίσκεται κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακού εδώ στο enduro.gr, όπως και στο website της οργάνωσης Pro Action, το proactionracing.gr. Επίσημες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και στο supermotoS1.com