ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
81ο International Six Days Enduro

Η Ελληνική Αποστολή στο ISDE στη Νέα Ζηλανδία

Το ISDE είναι ο μεγαλύτερος θεσμός του Enduro που γίνεται κάθε χρόνο σε ένα μέρος της Γης. Φέτος θα γίνει στην Νέα Ζηλανδία, όπου θα ταξιδέψει για να συμμετέχει εκεί και η Ελληνική Εθνική Ομάδα.

Για έξι μέρες, εθνικές ομάδες από έξι αναβάτες, clubs των τριών αλλά και μεμονωμένοι οδηγοί, «αλωνίζουν» πολλές διαφορετικές διαδρομές διανύοντας πάνω από 300 χιλιόμετρα τη ημέρα, με δεκάδες ειδικές διαδρομές, αντίξοες συνθήκες και με αυστηρούς κανονισμούς τεχνικής υποστήριξης η οποία γίνεται αποκλειστικά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες! Πάνω από 700 αθλητές, και υπερδιπλάσιοι φίλοι, μηχανικοί, δημοσιογράφοι και λάτρεις του Enduro, πλημμυρίζουν κάθε χρόνο μια συγκεκριμένη γωνιά της γης. Φέτος ο κλήρος έπεσε στην Νέα Ζηλανδία Για το 2008. θα έχουμε την τιμή, να τους φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα το ISDE, στις Σέρρες! 720 είναι οι δηλωμένες συμμετοχές στην Νέα Ζηλανδία, φέτος! Ανάμεσά τους και έξι Έλληνες αθλητές μαζί με οκτώ ακόμη φίλους ως άτομα υποστήριξης, που θα συνθέσουν την ελληνική αποστολή.

Η αποστολή οργανώνεται από το Off Road Team και χρηματοδοτείται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από την ΕΛΠΑ με ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Το ταξίδι θα έχει διάρκεια 16 ημέρες, από τις 6 έως τις 22 Νοεμβρίου. Την Ελληνική προσπάθεια, εκτός από την ΕΛΠΑ, θα στηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης 0-300, η ιστοσελίδας www.off-road.gr και το www.enduro.gr ενώ την οργάνωση της Ελληνικής αποστολής έχει αναλάβει το Off-Road Team.

Την Εθνική Ομάδα (Hellas Trophy Team) αποτελούν οι:

Αδάμος Πράσσος με ΚΤΜ EXC-F 250 στην κατηγορία E1
Δημήτρης Κόκκινος με ΚΤΜ EXC 525 R στην κατηγορία Ε3
Τάκης Μανιάτης με Husqvarna WR 250 στην κατηγορία Ε2
Σταμάτης Μαντάς με ΚΤΜ EXC 450 R στην κατηγορία Ε2
Βασίλης Ορφανός με Aprilia RXV 450 στην κατηγορία Ε2
Δημήτρης Αθανασουλόπουλος με Yamaha WR 250F στην κατηγορία E1

Ευχόμαστε στην Ελληνική Αποστολή ολόψυχα καλή επιτυχία, αν και θα είμαστε κοντά της εκ των έσω, και θα σας μεταφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο όλα τα αγωνιστικά νέα της.

Αδάμος Πράσσος
Από τους πιο έμπειρους και γρήγορους έλληνες αναβάτες, ο επιπλοποιός Αδάμος από την Βέροια. Έχει κερδίσει τα περισσότερα πρωταθλήματα Ελλάδας στο Enduro, ενώ έχει και τρία μετάλλια από ISDE στο ενεργητικό του.

Μοτοσυκλέτα: ΚΤΜ ΕΧC-F 250
Χορηγοί: HELLINMOTO, AXO

Δημήτρης Κόκκινος
3 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ο γιγαντόσωμος γεωπόνος Δημήτρης από τα Πιστιανά Άρτας έχει και δύο τερματισμούς σε ISDE, δηλώνοντας λάτρης του θεσμού.

Μοτοσυκλέτα: KTM EXC 525 R
Χορηγοί: HELLINMOTO, ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, NOLAN, MICHELIN

Παναγιώτης Μανιάτης
Από τους γρηγορότερους Έλληνες οδηγούς, ο δημοσιογράφος του ειδικού τύπου μοτοσυκλέτας Τάκης από την Αθήνα είχε πολλές ατυχίες στην καριέρα του που του περιόρισαν μόνο σε 2 τα πρωταθλήματα που έχει κερδίσει.

Μοτοσυκλέτα: HUSQVARNA WR 250
Χορηγοί: HELLINSTORE 018, MC MOTOR IMPORT, E-75, O-3OO

Σταμάτης Μαντάς
Ο νεαρός αναβάτης από την Επίδαυρο, αποτελεί το μέλλον του Enduro στη χώρα μας, όντας γρήγορος και αποτελεσματικός, γεμίζοντας κύπελλα τα ράφια του!

Μοτοσυκλέτα: KTM EXC 450 R
Χορηγοί: CARREFOUR CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, HELLINSTORE 018

Βασίλειος Ορφανός
Με 4 τίτλους στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia, Βασίλης, έχει μεγάλη εμπειρία και συμμετοχές σε ISDE (2 μετάλλια) αλλά και στο περίφημο Paris – Dakar νίκη στην κατηγορία του.

Μοτοσυκλέτα: APRILIA RXV 450
Χορηγοί: APRILIA HELLAS, MC MOTOR IMPORT

Δημήτρης Αθανασουλόπουλος
Από τους παλιότερους αναβάτες του χώρου, με 2 τίτλους στο Πρωτάθλημα, βετεράνος πλέον ο δημοσιογράφος / οργανωτής αγώνων Doc. Οδηγά περισσότερο με την εμπειρία και την αντοχή, όντας αρκετά συστηματικός σε δύσκολους αγώνες.

Μοτοσυκλέτα: ΥΑΜΑΗΑ WR 250 F
Χορηγοί: MΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ, SPILIOTIS, SHOEI, SINISALO, SIDI, MICHELIN, www.off-road.gr, O-3OO

[download id=”17,18″]