Τοποθεσία : Δ.Δ. Πρίνου, Τρίκαλα
Συμμετοχές : 108 (125: 47, 250: 31, OREN: 15, Junior: 8, Mini: 7)
Καιρός : Βροχή κατά διαστήματα, 15οC
Θεατές : 1.000

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross της ΕΛΠΑ ξεκίνησε στα Τρίκαλα, με πολλές συμμετοχές και άφθονο θέαμα. Η επιστροφή του Μανώλη Κρητικού(Suzuki #155) στην μεγάλη κατηγορία, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Στα 125 ο Αλέξης Παπανικολάκης έφυγε νικητής από τα Τρίκαλα αν και μοιράστηκε βαθμούς με τον Παναγιώτη Κουζή(Yamaha #2).

Η ΜΟΛΕΤ πραγματοποίησε με επιτυχία τον πρώτο αγώνα της χρονιάς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος motocross της ΕΛΠΑ. Πάρα τις περίεργες καιρικές συνθήκες με τις αραιές βροχοπτώσεις, η οργάνωση κράτησε την πίστα σε ανεκτά επίπεδα και παρά τα μικρά λάθη που έγιναν, οι αγώνες κύλησαν ομαλά και υπήρξε θέαμα.
Στον χώρο των θεατών ξεχώρισε το mini luna park  σαν εναλλακτική διασκέδαση. Tην παράσταση όμως σε οργανωτικό επίπεδο, έκλεψαν τα δύο μοντέλα που στόλισαν τις απονομές, έκαναν όλους να έχουν ένα μόνιμο χαζοχαρούμενο χαμόγελο και τους οργανωτές να μπερδεύουν τους νικητές της ΟΡΕΝ. Ήταν μια κίνηση που ξεχώρισε.

Σάββατο 11/3/06

1ος Αγώνας Junior – Mini
Η μάχη άναψε από την αρχή του αγώνα για την Junior, με τον Κων/νο Κόκκινο(Yamaha #3) να παίρνει την εκκίνηση και την πρωτοπορία του αγώνα από τον Δημήτρη Κοντολέτα(Honda #92). Δύο γύρους μετά ο Κοντολέτας πέρασε τον Κόκκινο και παρά την πίεση του δεύτερου κατάφερε να πάρει την καρό σημαία. Ο Κόκκινος τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον τρίτο Παναγιώτη Παπίλα(Kawasaki #15). Στην Mini ο Μανώλης Κρητικός(Kawasaki #55) πήρε καλή εκκίνηση και με σταθερή απόδοση κέρδισε τον πρώτο του αγώνα motocross. O Γιάννης Μόσιος(ΚΤΜ #51) προσπάθησε να κυνηγήσει τον Κρητικό, μια πτώση όμως τον καθυστέρησε αρκετά τερματίζοντας τελικά δεύτερος ένα γύρο πίσω. Την τριάδα των νικητών έκλεισε ο Μάρκος Κάλλιας(ΤΜ #81).

Κυριακή 12/3/06

1ος Αγώνας 125
Μετά την βραδινή βροχή η πίστα είχε αρκετή γλίτσα που σε συνδυασμό με την σφιχτή σχεδίαση είχε δημιουργηθεί αυστηρά μια αγωνιστική γραμμή σχεδόν σε όλο το μήκος της πίστας. Την εκκίνηση πήρε ο Αλέξης Παπανικολάκης(Kawasaki #1) με τον Χρήστο Φωτόπουλο(Kawasaki #911) όμως να οδηγεί τον αγώνα. Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και μετά από μια αλυσίδα πτώσεων και προσπεράσεων, ο Γιώργος Ηλιόπουλος(ΚΤΜ #8) τέθηκε επικεφαλής του αγώνα. Πίσω του οι Παπανικολάκης, Παναγιώτης Κουζής(Yamaha #2), Βασίλης Ζαχαρίου(ΚΤΜ #5) και Μιχάλης Παναγιωτόπουλός(ΚΤΜ #61) πίεζαν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον Ηλιόπουλο. Στον τρίτο γύρο ο Παπανικολάκης πέρασε τον Ηλιόπουλο και τον ακολούθησε και ο Κουζής. Η διαφορά των δύο δευτερολέπτων που χώριζαν τους δύο πρωτοπόρους έδειχνε ότι δύσκολα θα άλλαζε. Στο εικοστό λεπτό του αγώνα ο Κουζής άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και να πλησιάζει τον Παπανικολάκη. Τρεις γύρους πριν το τέλος στα πίσω κομμάτια τις πίστας ο Κουζής πέρασε τον Παπανικολάκη, διατηρώντας την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Ο Παπανικολάκης τερμάτισε δεύτερος με τρίτο τον Παναγιωτόπουλο που έκανε ένα δυνατό αγώνα. Τέταρτος τερμάτισε ο ‘ναύτης’ Ηλιόπουλος που αν και στρατεύσιμος τα πήγε πολύ καλά. Ο Ζαχαρίου έδειξε με τον εκπληκτικό χρόνο του 1:55 το Σάββατο ότι μπορούσε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Η μέτρια εκκίνηση του και η σφιχτή πίστα, σίγουρα δεν τον βοήθησαν. Στην έκτη θέση και μετά από πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε ο Κων/νος Τζιώρας(Kawasaki #46).

1ος Αγώνας 250
Ο μεγάλος απών της κατηγορίας, ήταν ο περσινός πρωταθλητής Λευτέρης Παπανικολάκης(Kawasaki #1), που λόγο τραυματισμού του σε προπόνηση δεν μπορούσε να αγωνιστεί.
Το ψιλόβροχο που ξεκίνησε λίγο πριν τελειώσει ο πρώτος αγώνας των 125 άρχισε να μεταμορφώνει την πίστα. Πρώτος μετά την εκκίνηση έστριψε ο Μανώλης Κρητικός(Suzuki #155) αλλά την πρωτοπορία του αγώνα την πήρε με περίσσιο θράσος ο νέο εισελθών  από τα 125 Ανδρέας Κωνσταντουδάκης(Suzuki #254). Με την ολοκλήρωση της πρώτης στροφής ο Κρητικός οδηγούσε τον αγώνα μπροστά από τον Σταμάτη Λυρίου(Husaberg #2). Όσο προσπαθούσε ο Λυρίου να πιέσει για να αποσπάσει την πρώτη θέση, τόσο έβλεπε την αντίσταση του πρωτοπόρου. Ο Κρητικός ήταν καλά προετοιμασμένος και με ψυχολογία στα ουράνια από την νίκη του γιού του, πήρε στο τέλος μια πειστική νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Λυρίου με τρίτο τον Νεκτάριο Παπαβασιλείου(ΚΤΜ #3) που οδήγησε σε αυτήν την θέση σε όλο τον αγώνα. Μετά από πτώση στην εκκίνηση και αρκετό συνωστισμό μπροστά του, ο Λευτέρης Καρέτσος(Yamaha #4) περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Νικηφόρος Διακάκης(Honda #119) που επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στο ΜΧ από το Supermoto. Η έκπληξη του αγώνα ήταν η εμφάνιση του έκτου Αλέξη Ζώρα(ΚΤΜ #33) που έδειξε φοβερή ταχύτητα και αγωνιστική ετοιμότητα. Η χρονιά στην κατηγορία ξεκίνησε συναρπαστικά.

2ος Αγώνας Junior – Mini
Στην Junior ήταν ο αγώνας του Κόκκινου από την αρχή μέχρι το τέλος. Πήρε την εκκίνηση και χωρίς να κοιτάξει πίσω του πήρε και τον αγώνα. Ο Κοντολέτας δεν είχε καλή εκκίνηση, άργησε να ανέβει μπροστά και δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ξανά ο Παπίλας. Πολύ καλά έφυγε από την αρχή του αγώνα της Mini, για άλλη μια φορά ο Κρητικός και οδήγησε την κούρσα. Μια πτώση του όμως τον καθυστέρησε αρκετά δίνοντας την πρωτοπορία αλλά και τον αγώνα στον Μόσιο. Δεύτερος τερμάτισε ο Κρητικός με τρίτο τον Κων/νο Μπετεϊνη(ΚΤΜ #120).

1ος Σκέλος ΟΡΕΝ
Η κατηγορία ΟΡΕΝ ήταν η μόνη που δέχτηκε αλλαγές την φετινή χρονιά. Ο ένας αγώνας έγιναν δύο σκέλη με μια απονομή αθροίζοντας τα αποτελέσματα όπως γίνεται στο παγκόσμιο ΜΧ1 – ΜΧ2 και όλα αυτά για οδηγούς των τριανταπέντε ετών και άνω.
Το φαβορί του αγώνα αλλά και γενικότερα της κατηγορίας φέτος, ακούει στο όνομα Γιώργος Μαρίνης(TM #6). Από την εκκίνηση έφυγε μπροστά και χωρίς να απειληθεί κέρδισε το σκέλος. Ο  Θοδωρής Βελλίδης(Kawasaki #5) έκανε ένα σταθερό αγώνα και έκανε δώρο στον εαυτό του για την ονομαστική του εορτή, την δεύτερη θέση στο βάθρο. Τρίτος τερμάτισε ο κυπελλούχος του 2005 Γιώργος Σταναθιώτης(Yamaha #1) ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Καρανάσης (Yamaha #202) που έκανε μια δυνατή προπόνηση για το scramble. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Νίκος Κριμπούνης(ΚΤΜ #2) μακριά από τον καλό του εαυτό ενώ την εξάδα έκλεισε ο ανεβασμένος Στράτος Λυκιαρδόπουλος(Honda #63).

2ος Αγώνας 125
Ο Α.Παπανικολάκης μπήκε σε αυτόν τον αγώνα πιο αποφασισμένος, πήρε την εκκίνηση και έφυγε μπροστά αφήνοντας πίσω τον Φωτόπουλο με τον Κουζή να μάχονται για την δεύτερη θέση. Στα μισά του αγώνα ο Κουζής κατάφερε να περάσει τον Φωτόπουλο, αλλά ήταν αδύνατον να πλησιάσει τον Παπανικολάκη που οδηγούσε για την κατάκτηση της πρώτης νίκης της χρονιάς. Δεύτερος τερμάτισε ο Κουζής που αναμένεται να είναι ένας εκ των κυριότερων διεκδικητών του τίτλου, με τρίτο τον άτυχο Φωτόπουλο του πρώτου αγώνα που αγωνίστηκε χωρίς μπροστινό φρένο. Ο Ζαχαρίου κέρδισε την μάχη τις τέταρτης θέσης από τον πέμπτο Στέλιο Γαλατιανό(Honda #3). Οι αρκετές πτώσεις δεν επέτρεψαν στον μαχητικό Παναγιωτόπουλο κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

2ος Αγώνας 250
Για άλλη μια φορά την εκκίνηση πήρε ο φορμαρισμένος Κρητικός με τον Λυρίου αλλά και τον Παπαβασιλείου να τον ακολουθούν. Σε αυτόν τον αγώνα ο Λυρίο έγινε πιο απειλητικός και πίεσε πολύ τον πρωτοπόρο Κρητικό. Στον έβδομο γύρο ο Λυρίου είχε μια άσχημη πτώση εγκαταλείποντας την μάχη της πρώτης θέσης. Έτσι τον αγώνα καθάρισε ο Κρητικός με δεύτερο τον Παπαβασιλείου και τρίτο την μεγάλη έκπληξη του αγώνα τον Γιάννη Πολύζο(ΚΤΜ #100). Ο Διακάκης κατέλαβε την τέταρτη θέση ενώ ο Λυρίου παρά την πτώση του κατάφερε να τερματίσει πέμπτος. Την εξάδα έκλεισε ο Μανώλης Σκύβαλος(ΚΤΜ #5) που κέρδισε την μάχη με τον έβδομο Σωτήρη Ξυδόπουλο(Suzuki #8).

2ο Σκέλος ΟΡΕΝ
Ο Μαρίνης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κερδίζοντας άνετα και αυτό το σκέλος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο σύνολο. Για την δεύτερη θέση πάλεψαν οι Δημήτρης Φωτόπουλος(Kawasaki #911), Σταναθιώτης με τελικό νικητή τον Φωτόπουλο. Η τρίτη θέση στο σκέλος έδωσε στον Σταναθιώτη την δεύτερη στον αγώνα. Τέταρτος στο σκέλος αλλά τρίτος στο σύνολο τερμάτισε ο Κριμπούνης με πέμπτο τον Καρανάση. Μετά από δύο πολύ καλές εκκινήσεις και φοβερή εμφάνιση στους πρώτους γύρους, ο γηραιότερος της κατηγορίας και παλιός πρωταθλητής Κωνσταντίνος Κατσούλας(Kawasaki #101) τερμάτισε έκτος.

Έγιναν στα Τρίκαλα
– Τον αγώνα κάλυψε το κανάλι Super Sport. Αναμένουμε όλοι πότε θα τον μεταδώσει.
– Ο Κώστας Μαρίνης δήλωσε πως μπορεί να αλλάξει κατηγορία, από την ΟΡΕΝ να πάει στα 250.
– Ο Βούλγαρος οδηγός Abramov Bontso έτρεξε στον αγώνα ώστε να προετοιμαστεί για τον πρωτάθλημα της χώρας του που ξεκινάει τον άλλο μήνα.
– Η πίστα τον Τρικάλων ενδέχεται να αλλάξει τοποθεσία. Σίγουρα πάντως χρειάζεται βελτιώσεις.