ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η BMW Motorrad εξέπληξε πολύ κόσμο πέρσι, όταν έγινε ο κύριος χορηγός ενός αγώνα μοτοσικλετών σε μία χιονισμένη βουνοπλαγιά, όπου 60 αναβάτες αγωνίστηκαν για την ανάδειξη του ταχύτερου σε μια πίστα σκι 800 μέτρων. Ο αγώνας γνωστός και ως ‘Baboons Snow Speedhill powered by BMW Motorrad’, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και περίπου 2,000 θεατές αναμένονται να επιστρέψουν στο Gotschen Ski Centre στο θέρετρο Bischofswiesen της Νότιας Βαυαρίας, τον επόμενο μήνα για να δουν και πάλι τη δράση να ξετυλίγεται. Ο αγώνας, ο οποίος πραγματοποιείται το Σάββατο 10 Μαρτίου, είναι ανοιχτός για όλους τους αναβάτες με μοτοσικλέτες παραγωγής enduro και motocross, οι οποίες θα προκαλέσουν την τύχη τους σε αυτό το σπριντ ανάβασης πίστας σκι. Οι κανόνες είναι πολύ απλοί: δεν επιτρέπονται αλυσίδες χιονιού, spikes ή λάστιχα με καρφιά, επομένως εναπόκειται στην ικανότητα του οδηγού, στην τόλμη και στον έλεγχο του γκαζιού για να ανέβει ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο στο βουνό. Η ανεύρεση του σωστού συνδυασμού ισχύος και πρόσφυσης θα είναι απαραίτητα για την επιτυχία. Πέρσι, ο επίσημος αναβάτης της BMW Motorrad Simo Kirssi οδήγησε την HP2 Enduro του στη νίκη, στον πρώτο διαγωνισμό που έγινε ποτέ. Ο ‘ιπτάμενος Φινλανδός’ κέρδισε ανταγωνιστές παγκοσμίου κλάσης με διάφορες μοτοσικλέτες enduro και motocross για να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Kirssi δεν μπορεί να τρέξει στο φετινό αγώνα, αλλά οι Chris Pfeiffer και Gerhard Forster θα αντιπροσωπεύσουν επάξια τη BMW Motorrad. Ο Forster τερμάτισε δεύτερος πέρσι, και ο Chris Pfeiffer στη έκτη θέση, αφού ‘ακούμπησε’ με τον Kirssi στα πρώτα στάδια του τελικού αγώνα. Ο 36-χρονος ελπίζει να ανακάμψει και να κερδίσει στον αγώνα του 2007 με μία HP2 Enduro.

«Πραγματικά ανυπομονώ να επιστρέψω στον αγώνα Snow Speedhill» δήλωσε ο Chris. «Γνωρίζω ακριβώς τι να περιμένω από πέρσι και ανυπομονώ να εξαπολύσω τα άλογα της HP2 Enduro στο χιόνι. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η μοτοσικλέτα σου δίνει τις περισσότερες πιθανότητες μιας νίκης, με την προϋπόθεση ότι έχεις τα κατάλληλα ελαστικά για το χιόνι. Η πίστα είναι πολύ φαρδιά, επομένως, ακόμα και αν δεν είναι πρώτος στο ξεκίνημα (holeshot) έχεις την ευκαιρία να φτάσεις τους άλλους και τελικά να κερδίσεις. Πέρσι, υπήρχε πολύ χιόνι και η πίστα έπρεπε να προετοιμάζεται ξανά από την αρχή μετά από κάθε στάδιο, αλλά έχω ακούσει ότι φέτος θα κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα, κυρίως στο τελικό».

Εκτός από τον Chris και τον Gerhard, αγωνίζονται επίσης αρκετοί εκπαιδευτές off-road της BMW Motorrad – είτε με HP2 Enduro ή με τη νέα G 650 Xchallenge. Μία ομάδα επίλεκτων, διεθνών δημοσιογράφων μοτοσικλέτας έχουν επίσης προσκληθεί να δοκιμάσουν την τύχη τους στην πίστα του σκι μήκους 800 m, που θα είναι φωταγωγημένη με προβολείς και γεμάτη από θεατές (οι οποίοι έχουν δωρεάν είσοδο σ’ αυτή τη μοναδική μοτοσικλετιστική πρόκληση). Η αγωνιστική εισφορά για το Snow Speedhill σπριντ είναι μόλις 69 ευρώ και τα δοκιμαστικά θα ξεκινήσουν στις 17.30, ενώ θα ακολουθήσουν τα προκριματικά και στη συνέχεια οι κανονικοί αγώνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι 60 αναβάτες που θα ξεκινήσουν θα μειωθούν στους 6 για το μεγάλο τελικό. Αυτός αναμένεται να γίνει γύρω στις 23.15, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλο, νυχτερινό πάρτι.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα Snow Speedhill (όπως κανονισμοί, τεχνικές απαιτήσεις, πρόγραμμα αγώνα και οδηγίες για μετάβαση στην περιοχή) μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.snow-speedhill.com website.