Μετά από ειδική τελετή στην πίστα του Southwick, ορίστηκε η 10η Ιουνίου ως η Ricky Carmichael ημέρα. Το τιμώμενο πρόσωπο φρόντισε να τιμήσει την ημέρα του κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της ΜΧ Class θέτοντας νέο ρεκόρ στην πίστα επτά συνεχόμενων νικών. Για άλλον ένα αγώνα R.Villopoto και B.Townley μοιράστηκαν βαθμούς και σκέλη, με τον Townley όμως νικητή του αγώνα.

Motocross Class
Πρώτο σκέλος
Στο φετινό πρόγραμμα του Ricky Carmichael δεν υπήρχε ο αγώνας του Southwick. Όταν όμως του ανακοίνωσαν ότι θα ορίσουν την 10η Ιουνίου ως φόρο τιμής στο όνομα του, ήταν λογικό να αλλάξει γνώμη. Σε αυτό το σκέλος ο James Stewart έφυγε μπροστά από την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα με τον Carmichael κοντά πίσω του. Για οχτώ γύρους ο Stewart μεγάλωνε την διαφορά του από τον RC αλλά από εκεί κα μετά καθυστερούσε πολύ στα ντουμπλαρίσματα και άλλαξε χωρίς ουσία όπως δήλωσε, γραμμές. Αυτό επέτρεψε στον Carmichael να τον πλησιάσει και να τον περάσει στον ενδέκατο γύρο χωρίς να μπορέσει ο Stewart να απαντήσει. Carmichael και Stewart έκαναν το ένα δύο, με τον Grant Lanston τρίτο να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση. Πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά λίγο πίσω από τον RC, πάλεψε σκληρά με τον Tim Ferry μέχρι την εγκατάλειψη του οδηγού της Kawasaki και κράτησε άνετα την Τρίτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Τέταρτος τερμάτισε ο Andrew Short που έκανε ένα σταθερό αγώνα μακριά από πτώσεις και προβλήματα. Η δεύτερη έκπληξη ανήκει στον Gavin Gracyk που είχε πολύ καλή εκκίνηση πήρε την πέμπτη θέση και κράτησε πίσω μεγάλα ονόματα όπως τον έκτο Mike Alessi.

Αποτελέσματα Southwick πρώτου σκέλους Motocross Class
1 Ricky Carmichael Suzuki RM-Z450
2 James M Stewart Kawasaki KX450F
3 Grant Langston Yamaha YZ450F
4 Andrew T Short Honda CRF450R
5 Gavin L Gracyk Honda CRF450R
6 Mike A Alessi KTM 450SX
7 David Vuillemin Honda CRF450R
8 Ryan Mills Kawasaki KX450F
9 Troy K Adams Suzuki RM-Z450
10 John Dowd Suzuki RM-Z450

Δεύτερο σκέλος
Όπως μας έχει συνηθίσει ο Carmichael φέτος, στα δεύτερα σκέλη εμφανίζεται πιο δυνατός. Έτσι και σε αυτό, πήρε την εκκίνηση κάτι που ίσως δεν έχει κάνει ποτέ στην motocross καριέρα του, και εξαφανίστηκε μπροστά για να κατακτήσει την 147η νίκη του, πλησιάζοντας τον στόχο των 150 νικών. Ο Stewart αν και βρέθηκε από την αρχή πίσω του δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Ο Langston στο Southwick έδειξε ότι είχε φοβερή ταχύτητα. Αφού ξεμπέρδεψε στον πρώτο γύρο από τον M.Alessi έβαλε το κεφάλι κάτω και έπιασε τον Stewart. Στον έβδομο γύρο μάλιστα κατάφερε και να τον περάσει αλλά ο Stewart απάντησε άμεσα και κράτησε την θέση του αφήνοντας τρίτο σε σκέλος και σύνολο τον Langston. Χωρίς προβλήματα αυτήν την φορά αλλά με μέτρια εκκίνηση, ο Ferry πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον πέμπτο Short. Μέτρια εκκίνηση και για τον Kevin Windham που δεν τα πάει καλά με την άμμο και το έδειξε για άλλη μια φορά με την έκτη θέση που πέτυχε.

Αποτελέσματα Southwick δεύτερου σκέλους Motocross Class
1 Ricky Carmichael Suzuki RM-Z450
2 James M Stewart Kawasaki KX450F
3 Grant Langston Yamaha YZ450F
4 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
5 Andrew T Short Honda CRF450R
6 Kevin W Windham Honda CRF450R
7 David D Millsaps Honda CRF450R
8 Mike A Alessi KTM 450SX
9 John Dowd Suzuki RM-Z450
10 Troy K Adams Suzuki RM-Z450

Motocross Lites
Πρώτο σκέλος
Ο Ryan Villopoto ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον Ben Townley. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο Townley προσπαθούσε να βρει τρόπους να περάσει τον πρωτοπόρο αλλά ο Villopoto έκανε άλλον ένα πολύ καλό αγώνα, κερδίζοντας το σκέλος και περιορίζοντας τον νεοζηλανδό δεύτερο. Για την τρίτη θέση οι Martin Davalos και Josh Grant έδιναν μάχη στους πρώτους γύρους αλλά ο Grant επικράτησε μετά την πτώση του Davalos. Από την έκτη θέση όπου ξεκίνησε ο Ryan Dungey ανέβαινε σταθερά θέσεις και κατάφερε να πιάσει και να περάσει τον Grant μόλις στον τελευταίο γύρο. Έτσι τρίτος ο Dungey, με τέταρτο τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Grant. Για άλλο ένα αγώνα ο Jason Lawrence δεν είχε καλή εκκίνηση και πάλεψε πολύ για να τερματίσει πέμπτος. Μάχη όμως έγινε μέχρι τον τελευταίο γύρο για την έκτη θέση που κατέληξε στα χέρια του Joshua Hill αφού πρώτα πέρασε τους Thomas Hahn, Billy Laninovich και του Broc Ticle που είχε μια πτώση.

Αποτελέσματα Southwick πρώτου σκέλους Motocross Lites
1 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
2 Ben Townley Kawasaki KX250F
3 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
4 Joshua M Grant Honda CRF250R
5 Jason D Lawrence Yamaha YZ250F
6 Joshua R Hill Yamaha YZ250F
7 Thomas K Hahn Honda CRF250R
8 Billy R Laninovich Honda CRF250R
9 Kyle P Chisholm Kawasaki KX250F
10 Robert S Kiniry Kawasaki KX250F

Δεύτερο σκέλος
Δυνατά στο σκέλος μπήκε ο Dungey που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για ένα γύρο, μέχρι που ο Townley τον πέρασε και οδήγησε αυτός τον αγώνα. Ο Villopoto ξεκίνησε από την τρίτη θέση και χρειάστηκε ένα γύρο παραπάνω από τον Townley για να περάσει τον Dungey. Όταν το κατάφερε έβαλε στόχο τον πρωτοπόρο και στον έβδομο γύρο κατάφερε να περάσει τον ομόσταυλο του. Η πρωτοπορία του όμως κράτησε για μόλις ένα γύρο καθώς ένα λάθος του Villo τον έστειλε ξανά στην τρίτη θέση δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στον Townley. Φυσικά ο “Big Ben” το εκμεταλλεύτηκε κερδίζοντας το σκέλος και τον αγώνα. Δεύτερος σε σκέλος και αγώνα τερμάτισε ο Villopoto που είναι πρώτος στην βαθμολογία και δεν έχει πάρει αγώνα ακόμα. Άλλη μια τρίτη θέση για τον Dungey που προσπάθησε δύο φορές μέσα στον αγώνα να κρατήσει τον Villopoto πίσω του. Μέτρια εκκίνηση αυτήν την φορά για τον Lawrence και μια τέταρτη θέση το αποτέλεσμα, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν προσφέρει τα αναμενόμενα φέτος. Προσπάθησε σε όλη την διάρκεια του αγώνα να κρατήσει την τέταρτη θέση ο Grant, αλλά για άλλη μια φορά προδόθηκε από τις δυνάμεις του στους τελευταίους γύρους. Την εξάδα έκλεισε ο Kyle Chisholm μετά από καλή εμφάνιση.

Αποτελέσματα Southwick δεύτερου σκέλους Motocross Lites
1 Ben Townley Kawasaki KX250F
2 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
3 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
4 Jason D Lawrence Yamaha YZ250F
5 Joshua M Grant Honda CRF250R
6 Kyle P Chisholm Kawasaki KX250F
7 Andrew Mcfarlane Suzuki RM-Z250
8 Matthew C Goerke Yamaha YZ250F
9 Joshua R Hill Yamaha YZ250F
10 Billy R Laninovich  Honda CRF250R

Βαθμολογίες
Motocross Class
1 R. Carmichael 147
2 J. Stewart 131
3 G. Langston 101
4 T. Ferry 96
5 A. Short 93
6 D. Millsaps 90
7 K. Windham 79
8 M. Alessi 78
9 D. Vuillemin 66
10 M. Byrne 59

Motocross Lites
1 R. Villopoto 138
2 B. Townley 130
3 R. Dungey 116
4 J. Grant 112
5 J. Lawrence 101
6 T. Hahn 74
7 J. Hill 63
8 B. Tickle 58
9 J. Weimer 55
10 M. Goerke 46

Επόμενος αγώνας 16-17/06 Budds Creek, MD
Φωτογραφίες: AMA