Στον πρώτο αγώνα Supermoto των Εθνών, στην ιστορία, η Ιταλία κέρδισε την νίκη με τους Lazzarini, Beltrami και Balducci να ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο ιστορικό βάθρο. Ο καιρός έπαιξε το παιχνίδι καθώς το τρίτο σκέλος του αγώνα ήταν με βρεγμένη πίστα. Στα δυο στεγνά σκέλη κυριάρχησαν οι Ιταλοί, Ivan Lazzarini και Massimo Beltrami ενώ ο Γάλλος Adrien Chareyre έβαψε με γαλλικά χρώματα την πρώτη θέση του τρίτου σκέλους.

Στον αγώνα τελικά συμμετείχαν μόνο 13 ομάδες (10 εθνικές και 3 ομάδες junior), καθώς Βέλγιο, Γερμανία και Ελβετία δεν παρουσιάστηκαν τελικά στην Ιρλανδία. Με 13 ομάδες σε ένα τέτοιο θεσμό, η Youthstream φαίνεται πως πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο στο μέλλον. Οι κανονισμοί είναι περίπου οι ίδιοι με αυτούς του motocross των Εθνών.

Πρώτο σκέλος S1 – S2
Οι Ιταλοί Beltrami και Cavazzana είχαν πολύ καλή εκκίνηση και οδήγησαν τον αγώνα. Ο Γάλλος Bidart έκανε ένα λάθος και είχε μια πτώση στο χωμάτινο κομμάτι. Ξεκίνησε ξανά αλλά δεν γλίτωσε και μια δεύτερη που τον έφερε τελικά στη δέκατη θέση. Στον αγώνα ο Beltrami και ο Chareyre πάλευαν για την πρώτη θέση αλλάζοντας θέσεις. Ο Chareyre πέρασε τον Ιταλό αλλά στη μάχη της καταδίωξης μπήκε ο Ivan Lazzarini αντικαταστώντας τον συμπατριώτη του. Έφτασε τον Chareyre και όταν η μοτοσυκλέτα του Chareyre έσβησε, του έδωσε την νίκη. Ο Γάλλος Chareyre τερμάτισε δεύτερος ενώ ο Cavazzana (Ιταλική ομάδα Junior) τερμάτισε τέταρτος. Ο Ιρλανδός Kinsella έκλεισε την πρώτη πεντάδα.

Δεύτερο σκέλος S2 – Open
Ο Άγγλος Iddon κέρδισε τη μάχη της πρώτης στροφής ακολουθούμενος από τους Bidart, Balducci, Cavazzana και Roland. O Beltrami ξεκίνησε από την δέκατη τέταρτη θέση και κέρδιζε συνεχώς θέσεις. Ο Balducci προσπέρασε τον Iddon για την πρώτη θέση αλλά στον επόμενο γύρο ο Iddon πέρασε ξανά μπροστά. Ο Beltrami έφτασε τους δυο πρωτοπόρους στον όγδοο γύρο και δεν άργησε να τους περάσει κερδίζοντας την πρώτη θέση. Τέσσερις γύρους πριν το τέλος ο Bidart προσπέρασε τον Ιταλό Balducci και στον τελευταίο γύρο προσπέρασε και τον Iddon για να κερδίσει τη δεύτερη θέση. Ο Iddon είχε πτώση στο χωμάτινο κομμάτι δίνοντας την τρίτη θέση στον Balducci, ενώ ο Cavazzana τερμάτισε πέμπτος.

Τρίτο σκέλος Open – S1
Στο βροχερό τρίτο σκέλος κυριάρχησε ο Γάλλος Chareyre ο οποίος από την δέκατη πέμπτη θέση στην εκκίνηση, έστριψε την πρώτη στροφή στην τρίτη θέση. Ο Άγγλος Winstanley είχε κερδίσει το Holeshot αλλά στο τέλος του πρώτου γύρου ο Chareyre ήταν πρώτος και προσπάθησε να την κρατήσει από τον Ιταλό Lazzarini. O Ιταλός ήξερε πως έπρεπε να είναι προσεκτικός για να κερδίσει η ομάδα του και τελικά επέλεξε να τερματίσει δεύτερος. Ο Iddon πέρασε τον Γάλλο Rolland και εξασφάλισε την τρίτη θέση για την ομάδα του ενώ τέταρτος τελικά τερμάτισε ο Ιταλός Balducci.

Στην απονομή οι Ιταλοί ήταν εκδηλωτικοί, είχαν κερδίσει και πέρυσι στο European Supermoto of Nations. Οι Γάλλοι ήταν δεύτεροι και οι Άγγλοι συμπλήρωσαν το βάθρο. Στους αναβάτες ο Adrien Chareyre κέρδισε την κατηγορία S1, o Massimo Beltrami την κατηγορία S2 και ο Christian Iddon την κατηγορία Open.

Φωτογραφίες: Massimo Zanzani, Youthstream