ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
KTM HELLAS

Η KTM το Σάββατο λάνσαρε μια δυνατή ομάδα από διεθνή αστέρια MX για την αγωνιστική περίοδο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2010 και παρουσίασε το νέο KTM 350 SX-F, την παραμονή του εκτός πρωταθλήματος event Star Mantova στην πόλη Μάντοβα της Ιταλίας, το οποίο είναι ο προάγγελος της νέας εποχής για την εταιρία και για τους αγώνες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της KTM κ. Stefan Pierer είπε στους δημοσιογράφους ότι η εταιρία είναι περήφανη που «κατεβάζει» την Red Bull Factory Racing Team, η οποία είναι ικανή να κερδίσει και τους δύο τίτλους για το Παγκοσμίου Πρωτάθλημα MX1 και MX2 αντίστοιχα. Είπε ότι η νέα μηχανή, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο το Νοέμβριο ήταν ένα αληθινό σύμβολο της «Ready to Race» φιλοσοφίας της KTM.

“Οι αναβάτες της εταιρίας αποδείχτηκαν ταλαντούχοι και εμείς ως εταιρία αναγνωρίζουμε ότι ο πραγματικός αγώνας δεν είναι μόνο στην πίστα, αλλά επίσης κι εκτός αυτής. Αυτός είναι ο λόγος που παλεύουμε να παράγουμε τεχνολογία αιχμής και να αντανακλά αυτή σε προϊόντα όπως το νέο KTM 350 SX-F” , ανέφερε ο κ Pierer.


Η KTM Red Bull Factory Racing Team, η οποία περιλαμβάνει τρεις τωρινούς παγκόσμιους πρωταθλητές και δύο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές συν μερικά εκπληκτικά νεαρά ταλέντα, είναι το αποτέλεσμα του τριετούς αναπτυξιακού πλάνου που επιτεύχθηκε από τον υπεύθυνο αγωνιστικού Offroad Pit Beirer της KTM και τον 10 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή MX Stefan Everts, υπεύθυνο αγωνιστικής ομάδας. Οι δυο τους, κάποτε αντίπαλοι στην πίστα στην κορυφή του αθλήματος, συμφώνησαν στο τέλος του 2006 να συνεργαστούν ώστε να κάνουν την εργοστασιακή ομάδα της KTM ικανή να πάρει και τους δύο παγκόσμιους τίτλους στις κατηγορίες MX1 και MX2 αντίστοιχα.

Το έτος 2010, το οποίο ακολουθεί έπειτα από δύο σαιζόν πρωταθλημάτων όπου οι εργοστασιακοί αναβάτες της KTM κυριάρχησαν στην κατηγορία MX2, είναι αυτό όπου οι Beirer και Everts ελπίζουν να κάνουν την ίδια εντύπωση στην κατηγορία MX1 με αναβάτες της κλάσης των Antonio Cairoli, Max Nagl – ο κυρίαρχος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην MX1 – και Rui Goncalves, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην MX2, ο οποίος ανεβαίνει μια κατηγορία. Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής στην MX2 Marvin Musquin , ο Σκωτσέζος Shaun Simpson και ο 15-χρονος Jeffrey Herlings, ο οποίος θεωρείται από τους Beirer και Everts ότι είναι ένα από τα πιο λαμπρά επερχόμενα ταλέντα, αναγνωρισμένοι κυρίως στην MX2. Η παράταξη της εργοστασιακής ομάδας ενισχύεται περισσότερο με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της WMX Steffi Laier, η οποία κυνηγάει συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους το 2010 κι η οποία αγωνίζεται με τους άντρες στο Star Mantova της Κυριακής.


“Η φιλοσοφία μας “Ready to Race” σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τους καλύτερους εργοστασιακούς αναβάτες πάνω στις ΚΤΜ μοτοσυκλέτες μας, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούμε και την επόμενη γενιά των νέων ταλέντων. Η KTM Red Bull Factory Racing Team είναι μια καλή εικόνα αυτού και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να γίνουμε μια υπολογίσιμη δύναμη τόσο στην MX1 όσο και στην MX2 αυτήν τη σαιζόν. Είναι επίσης μια μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης από τις ιδιωτικές ομάδες ότι αυτήν τη σαιζόν θα υπάρχουν περισσότερες από 20 μηχανές ΚΤΜ στο GP paddock” είπε ο Beirer.

Ο Everts υπήρξε μια σπουδαία επιρροή στην εξέλιξη του KTM 350 SX-F, το οποίο με σεβασμό αναφέρεται ως το «μωρό» του. Η μηχανή προαγγέλλει μια νέα εποχή για την εξέλιξη των προϊόντων της ΚΤΜ η οποία χαρακτηρίζεται τόσο από το ψεκαστό σύστημα ανάφλεξης (fuel injection) όσο και από το μοχλικό σύστημα συνδέσμου της πίσω ανάρτησης. Οι υπεύθυνοι εξέλιξης σε συνεχή συνεννόηση με τον Everts, ανέλαβαν να δημιουργήσουν μια μηχανή που είναι σχεδόν τόσο ελαφριά να την χειρίζεσαι όπως μια 250, με ένα ολοκαίνουριο σασί και πλαίσιο και το μοχλικό σύστημα σύνδεσης για αυξημένη ελεγξιμότητα ακόμα και στις πιο σκληρές πίστες του ημερολογίου του πρωταθλήματος και στο ταίριασμα με ένα τυπικής δύναμης κινητήρα ΚΤΜ. Το 2010 η εργοστασιακή ομάδα θα καβαλάει επίσης μηχανές όπως την αποδεδειγμένη 250 SX-F και την 450 SX-F. Και οι δύο μηχανές έχουν επωφεληθεί τρομερά από το πρόγραμμα μεγάλης εξέλιξης της ΚΤΜ για την επαναστατική νέα 350 SX-F, η οποία είχε τόσο μεγάλη υποστήριξη από τον Everts και την R&D ομάδα της εταιρίας.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι πρόκειται να κάνουν μέσα στο 2010 τόσο οι εργοστασιακοί αναβάτες όσο και οι μηχανές” είπε ο Everts. “Η 350 SX-F ξεκινά μια νέα εποχή για τους αγώνες MX και είναι επίσης μια επιστροφή της δέσμευσης της εταιρίας στο να αγωνίζεται και να παράγει τις καλύτερες μηχανές offroad για καθέναν που μοιράζεται το ίδιο πάθος με το δικό μας.”

KTM – Ready to Race στα Motocross Παγκόσμια Πρωταθλήματα το 2010 με
MX1: Antonio Cairoli, Max Nagl και Rui Goncalves,
MX2: Marvin Musquin, Shaun Simpson και Jeffrey Herlings,
WMX: Steffi Laier