Η παγκόσμια οικονομική κρίση όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε να πλήττει και τους μηχανοκίνητους αγώνες. Η μία μετά την άλλη οι εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αποσύρουν τις αγωνιστικές του ομάδες αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο στο φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η πρώτη που πήρε την τολμηρή απόφαση να κάνει περικοπές ήταν η εταιρία που έχει ίσως την περισσότερη εμπλοκή και μεράκι για τους αγώνες. Η Honda ανακοίνωσε την απόσυρση της από την Formula 1 και την κατάργηση της αγωνιστικής ομάδας από το αμερικάνικο πρωτάθλημα ΑΜΑ Superbike. Θα συνεχίζει να υποστηρίζει όμως τις δορυφορικές ομάδες του AMA Superbike.
Μετέπειτα είχαμε την ανακοίνωση της Suzuki για την απόσυρση της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC και στον ίδιο χώρο μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη απόσυρση της Subaru, μιας από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος για πολλά χρόνια.

Στον χώρο της μοτοσικλέτας και των χωμάτινων αγώνων λόγω της οικονομικής κρίσης το GP της Νοτίου Αφρικής για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς η διαφορά του Ευρώ με το νόμισμα της Νοτίου Αφρικής το Rand έχει εκτιναχθεί τους τελευταίους μήνες μέχρι και στο 1/3 της αξίας του χωρίς να υπάρχει προοπτική βελτίωσης.

Ελπίζουμε πως όλα τα παραπάνω είναι το τέλος και όχι η αρχή ενός μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων με επίκεντρο την οικονομική κρίση.