Σύμφωνα με τον Γιάννη Σιούλη (αντιπρόεδρο ΑΜΟΤΟΕ) η παγκόσμια ομοσπονδία μοτοσυκλέτας FIM αποδέχθηκε την αίτηση της ΑΜΟΤΟΕ και δέχθηκε να είναι η εκπρόσωπος ομοσπονδία για την Ελλάδα αντικαθιστώντας την ΕΛΠΑ.

“H ΑΘΛΗΤΙΚΗ MOTOE MOΛIΣ ANEBHKE ΣTO BHMA KAI EYXAPIΣTHΣE, TO Δ.Σ. ΓIA THN AΠOΔOXH THΣ AITHΣHΣ KAI THN Γ.Σ. ΓIA THN OMOΦΩNH AΠOΔOXH THΣ OMOΣΠONΔIAΣ MAΣ ΣAN MEΛOΣ THΣ FIM, EKΠPOΣΩΠOY THΣ EΛΛAΔAΣ.” ανακοίνωσε ο Γιάννη Σιούλης

Μετά την αναγνώριση της ΑΜΟΤΟΕ από την Γενική γραμματεία αθλητισμού, αυτή ήταν η επόμενη αναγνώριση που ήρθε και πλέον η ΑΜΟΤΟΕ έχει άποψη και υποχρεώσεις και στην παγκόσμια ομοσπονδία μοτοσυκλέτας. Άλλη μια ιστορική στιγμή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Ελλάδας που μετά την ΕΛΠΑ γίνεται ο νόμιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Πλέον όσοι Έλληνες αθλητές θέλουν να συμμετέχουν σε διεθνούς αγώνες στο εξωτερικό θα μπορούν να συμμετέχουν με FIM license την οποία θα προμηθεύονται από την ΑΜΟΤΟΕ. Όπως αντίστοιχα η ΑΜΟΤΟΕ θα είναι υπεύθυνη για την προβολή των Ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό, οργανώνοντας αποστολές σε αγώνες παγκοσμίων πρωταθλημάτων, motocross των εθνών, ISDE κ.α.

Σύμφωνα με τις παραπάνω εξελίξεις το κάλεσμα της ΑΜΟΤΟΕ προς όλα τα σωματεία που δραστηροποιούνται στην Ελλάδα, έχει μεγάλο βάρος, και η γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα.