ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
RED BULL

Red Bull X-Fighters World Tour 2010 / Κάιρο / Αίγυπτος

Δέκα χιλιάδες ενθουσιασμένοι θεατές αποθέωσαν τους 12 καλύτερους Freestyle motocross αναβάτες στον κόσμο, μπροστά σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά του κόσμου. Αμμοθύελλες, υψηλές θερμοκρασίες και καυτοί άνεμοι χαρακτήρισαν το δεύτερο σταθμό του πρωταθλήματος Red Bull X-Fighters 2010, όπου κάτω από το άγρυπνο μάτι της πανάρχαιας Σφήκας στέφθηκε νικητής ο Adam Jones (USA).

Η σφήκα της Αιγύπτου που κατασκευάστηκε μεταξύ του 2.700 και 2.600 π.Χ., που ο Αμερικανός Adam Jones κατέστρεψε τα όνειρα των αντιπάλων του και με εντυπωσιακά tricks και flips κατέκτησε την κορυφή.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Οι συνθήκες στο Κάιρο δεν ήταν οι ευκολότερες αλλά ο τελευταίος γύρος μου ήταν τέλειος και αυτό έστρεψε τους κριτές με το μέρος μου», δήλωσε χαμογελώντας ο 26χρονος αναβάτης.

Ένα από τα αδιαμφισβήτητα κλειδιά της επιτυχίας του δεύτερου σταθμού του Red Bull X-Fighters 2010 ήταν η μαγευτική τοποθεσία του. Το άγχος των αναβατών, που είχαν καταφθάσει από όλα τα μέρη του κόσμου, χάθηκε μέσα στο ζεστό, νυχτερινό αέρα μόλις υψώθηκαν σε 15 μέτρα ύψος μπροστά από το ήρεμο βλέμμα της αρχαίας Σφήκας. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η ομοφωνία της διεθνούς ελίτ του αθλήματος που δήλωσε ότι «το να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις το άλμα σου μπροστά από ένα τόσο ιδιαίτερο μνημείο, είναι απλά εκπληκτικό».

Μετά το τέλος των δύο από τους έξι σταθμούς των Red Bull X-Fighters 2010, ο Andrè Villa συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά. Ο επόμενος σταθμός των ατρόμητων αναβατών είναι η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στις 26 Ιουνίου 2010.

Τελική κατάταξη: Red Bull X-Fighters World Tour 2010, Κάιρο, Αίγυπτος:
1. Adam Jones, 2. Andrè Villa, 3. Nate Adams, 4. Robbie Maddison, 5. Levi Sherwood, 6. Eigo Sato, 7. Jim McNeil, 8. Libor Podmol, 9. Lance Coury, 10. Daice Suzuki, 11. Petr Pilat, 12. Nick DeWit

Red Bull X-Fighters World Tour 2010 – επόμενοι σταθμοί
26 Ιουνίου: Μόσχα, Ρωσία
22 – 23 Ιουλίου: Μαδρίτη, Ισπανία
14 Αυγούστου: Λονδίνο, Μ. Βρετανία
1 Οκτωβρίου: Ρώμη, Ιταλία

Δείτε σήμερα live τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, το Red Bull X-Fighters στην Αίγυπτο, με την συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών freestyle motocross από όλο τον κόσμο. Από αυτόν τον αγώνα αλλάζει η μορφή του αγώνα με μάχη ένας προς έναν στους ημιτειλικούς και στον τελικό.

Η αλλαγή της διεξαγωγής του αγώνα γίνεται με σκοπό να δώσει περισσότερο θέαμα αλλά και τη δυνατότητα στους αθλητές να απαντούν άμεσα στα τρικ των αντιπάλων. Τον αγώνα θα ξεκινά ο λιγότερο βαθμολογημένος αθλητής με ένα τρικ και έπειτα ο αντίπαλος του έχει δέκα δευτερόλεπτα να “απαντήσει”.

Αποτελέσματα: Red Bull X-Fighters World Tour 2010, Cairo, Egypt
1. Adam Jones (USA)
2. Andrè Villa (NOR)
3. Nate Adams (USA)
4. Robbie Maddison (AUS)
5. Levi Sherwood (NZL)
6. Eigo Sato (JAP)
7. Jim McNeil (USA)
8. Libor Podmol (CZE)
9. Lance Coury (USA)
10. Daice Suzuki (JAP)
11. Petr Pilat (CZE)
12. Nick DeWit (RSA)

Φωτογραφίες: Red Bull X-Fighters