Ο κυπελλούχος της Mini Μανώλης Κρητικός (Suzuki) είναι γνωστό στους κόλπους του ελληνικού ΜΧ ότι δεν αγωνίζεται φέτος στην χώρα μας. Στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Junior επέλεξε να κυνηγήσει την τύχη του στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης το Βελγικό.

Μετά από δύο μήνες προσαρμογής στις απαιτητικές πίστες του Βελγίου, το τηλέφωνό μου χτύπησε και ο πατέρας  του μου ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός “πήρε την πρώτη κούπα ο Μανώλης”. Στο Φλαμανδικό Κύπελλο την πρωτομαγιά στην κατηγορία Junior 85cc ο Μ.Κρητικός είχε πάρει δύο δεύτερες θέσεις σημειώνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο χρόνο στον αγώνα του πρώτου σκέλους. Την επόμενη μέρα αγωνίστηκε στο Βελγικό πρωτάθλημα όπου τερμάτισε όγδοος και έκτος στα αντίστοιχα σκέλη.

Στους δύο αγώνες που έλαβε μέρος ο Μ.Κρητικός αγωνίστηκαν και οι παγκόσμιοι όπως ο Ken deDycker που φωτογραφήθηκαν μαζί

Σημαντικό είναι να πούμε ότι ο νεαρός Μανώλης δεν έχει παραμερίσει σε αυτήν του την προσπάθεια τις σχολικές του υποχρεώσεις και πηγαινοέρχεται αεροπορικός για να μπορεί να τα συνδυάσει και τα δύο. Στο πλευρό του εκτός φυσικά από τους γονείς του βρίσκονται η εταιρία The Gate και το Moto Τρίτη.

Ο Μ.Κρητικός με τον παγκόσμιο πρωταθλητή ΜΧ1 David Philippaerts

με το Νο29 αγωνίζεται ο Μ.Κρητικός στο Βελγικό πρωτάθλημα

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του μικρού Μανώλη για να προβάλλουμε κάθε προσπάθεια και κάθε επιτυχία του στο εξωτερικό. Καλή συνέχεια.