Είναι γνωστό ότι ο Ricky Carmichael δεν θα αγωνιστεί σε όλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα SX φέτος. Στους δύο πρώτους αγώνες, κατάφερε να πάρει τον δεύτερο στο Vancouver του Καναδά και να προηγηθεί στην βαθμολογία. Το come-back του Ryan Sipes στις πρώτες θέσεις πιθανότατα ξεκινάει με αυτήν του την νίκη στην Lites.

Supercross Class
Η εκκίνηση ανήκε στον James Stewart έχοντας πίσω του τον παλιό του team-mate Michael Byrne που φέτος μετακόμισε στην Suzuki. Γρήγορα από την τρίτη θέση ο Carmichael πέρασε πίσω από τον Stewart στον δεύτερο γύρο, και παρέμεινε εκεί για 16 γύρους μέχρι να κάνει την επίθεση του και να περάσει μπροστά. Ο τραυματισμός του Stewart από τον προηγούμενο αγώνα δεν του έδωσε περιθώρια να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την δεύτερη θέση. Πάντως ο νικητής RC παραδέχτηκε και συνεχάρη τον “bubba” για την πολύ καλή προσπάθεια του. Ο Chad Reed δεν μπόρεσε να επαναλάβει την νίκη του από τον προηγούμενο αγώνα. Η μέτρια εκκίνηση του δεν του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί από την αρχή κοντά με τους πρωτοπόρους, η τρίτη θέση για αυτόν ήταν μονόδρομος. Πολύ καλή εμφάνιση για τον David Vuillemin στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον μεγάλο του αντίπαλο για φέτος Tim Ferry. Εντυπωσιακή εμφάνιση για τον έκτο Natham Ramsey που ξαναγυρνάει στην μεγάλη κατηγορία μετά την περσινή του σεζόν στην Lites.

Αποτελέσματα Vancouver Supercross Class
1. Ricky Carmichael Suzuki
2. James Stewart Kawasaki
3. Chad Reed Yamaha
4. David Vuillemin Honda
5. Tim Ferry Kawasaki
6. Nathan Ramsey Honda
7. Travis Preston Honda
8. Jeff Gibson Kawasaki
9. Nick Wey Honda
10. Jason Thomas Honda

Supercross Lites
Ο Ryan Sipes πήρε την εκκίνηση αλλά ο Michael Willard κατάφερε να του πάρει την πρωτοπορία πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Στον δεύτερο γύρο ο Sipes έκανε την αντεπίθεση του, τέθηκε επί κεφαλής του αγώνα και οδήγησε εκεί μέχρι και τον τερματισμό. Ο Willard είχε μετέπειτα μια πτώση δίνοντας την δεύτερη θέση στον Martin Davalos που όμως πιεζόταν από τον Ryan Dundy που έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα SX. Μετά από εκπληκτική εμφάνιση ο Dundy πέρασε τον Davalos τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο Zach Osborne που κατάφερε να περάσει και αυτός τον τέταρτο τελικά Davalos. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Kyle Beaton με έκτο τον Jimmy Albertson.

Αποτελέσματα Vancouver Supercross Lites
1. Ryan Sipes Honda
2. Ryan Dungy Suzuki
3. Zach Osborne KTM
4. Martin Davalos KTM
5. Kyle Beaton Yamaha
6. Jimmy Albertson Yamaha
7. Bobby Garrison Yamaha
8. Gray Davenport Kawasaki
9. Dennis Jonon KTM
10. Kevin Urquhart Honda

Βαθμολογίες
Παγκόσμιο Supercross Class
1. Ricky Carmichael Suzuki 47
2. Chad Reed Yamaha  45
3. James Stewart Kawasaki 42
4. David Vuillemin Honda 34
5. Tim Ferry Kawasaki 34
6. Nick Wey Honda 27
7. Jeff Gibson Kawasaki 40
8. Heath Vos, Honda 22
9. Paul Carpenter Kawasaki 22
10. Ryan Clark Honda 21

Φωτογραφίες: AMA