Περιοχή: Λίμνη Ευβοίας, περιοχή Αμπελάκια
Εκκινήσαντες: 78 – A1:16, A2:15, B3:23, B4:24
Θεατές: 500 περίπου
Καιρός: 22°C!

Η σειρά του Scramble να αναδείξει πρωταθλητές κατηγοριών

O όγδοος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος scramble διοργανώθηκε στην Λίμνη Ευβοίας από την λέσχη ΑΛΑΛΜ, με κάθε επιτυχία. Οι 78 αναβάτες χαρήκανε την 8300 μέτρων διαδρομή και παρουσιάσανε θέαμα και συναγωνισμό. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είχαμε και την ανάδειξη πρωταθλητή σε τρεις κατηγορίες. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος στην Α1 και ο Βασίλης Σιαφαρίκας στην γενική και στην Β4, κατακτούν για το 2005 τον τίτλο, έναν αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος.
Το άθλημα του Scramble δείχνει να έχει μέλλον στην Ελλάδα. Αναβάτες του Motocross και του enduro δείχνουν να έχουν προτίμηση σε τέτοιου είδους αγώνα.
Παρουσίες από όλη την Ελλάδα, μερική μάλιστα μετά Οικογενείας, ταξίδεψαν στην Λίμνη Ευβοίας για την συνέχεια του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Η καιρικές συνθήκες τέλειες για αγώνα και φυσικά για τους παρόντες θεατές. Η διαδρομή μεγάλωσε αρκετά, με πέρυσι, με την διάρκεια του γύρου να κυμαίνεται από εννιά μίση ως δεκατρία λεπτά. Οι πιο γρήγοροι οδήγησαν μόλις 10 γύροι. Η Λέσχη είχε προβλέψει να υπάρχουν κριτές στην πίσω πλευρά, που προειδοποιούσαν μέσα στην σκόνη με σημαίες για την σωστή κατεύθυνση της διαδρομής.
Σύγχυση και ένταση στον στενό χώρο του ανεφοδιασμού, με τον απαράδεκτο ανεφοδιασμό με αναμμένο κινητήρα να συνεχίζεται από αναβάτες και να μην τιμωρείτε. Πρέπει να ανατιναχτούμε για να υπάρξει λύση;

Η κατηγορία Β3 ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γ.Μπούσδα (#355-YAMAHA) και Ν.Ανδρέου (#301-Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) να είναι πρώτοι μετά την στροφή. Στον συναγωνισμό της κορυφής προστέθηκαν οι Σ.Δημολιάννης (#302-Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) και Φ.Αλεξόπουλος (#363-Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ). Ο πεισματάρης Ανδρέου κράτησε το Honda του σε υψηλές στροφές και συγκεντρώθηκε στο να πάρει την πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημολιάννης, που κράτησε μια στρατηγική, μιας και προηγείται στην βαθμολογία με 23β. του Ανδρέου. Πολύ κοντά τερμάτισε στην τρίτη θέση ο Μπούσδας και στην τέταρτη ο Αλεξόπουλος. Οι δύο τους θα παλέψουν στον τελευταίο αγώνα για την τρίτη θέση της κατηγορίας, με τον Αλεξόπουλος να έχει δύο βαθμούς περισσότερους. Την πρώτη εξάδα κλείνουν οι Α.Πρίμος (#392) και Δ.Λυγνός (#356)

Η κατηγορία Β4 ακολούθησε μετά από ένα λεπτό με τον Δ.Κεραμιδά (#472-HELLINSTORE 001) να ξεφεύγει, έχοντας κοντά του Ν.Μανωλά (#410-ΚΤΜ ΟΝ-OFF ΚΑΤΣΑΦΑΡΟΣ) και Β.Σιαφαρίκα (#405-Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ). Ο Κεραμιδάς εγκαταλείπει μετά από τέσσερις γύρους λόγο προβλήματος στον συμπλέχτη, παραμένοντας παρόλο αυτό στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Σιαφαρίκας κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και κρατώντας το γυρολόγιο στα δέκα λεπτά, τερματίζει πρώτος με συνολικό χρόνο 1:42:52. Μαζί με τον τερματισμό, κέρδισε και τον τίτλο της κατηγορίας του, έναν αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Δεύτερος τερματίζει ο Βεριότης Α.Πράσσος (#451-KTM HELLINMOTO), που ανεβαίνει στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 56 βαθμούς. Ευχάριστη παρουσία του Χ.Πουλόπουλος (#404-ΚΤΜ), που μετά από αποχή από αγώνες, ήρθε-είδε και έφυγε με το κύπελλο της τρίτης θέσης. Στην τέταρτη θέση ο Δ.Μουτσόπουλος (#424-ΚΤΜ), με τον Φ.Σκαρή (#474-ΤΜ HELLAS) πολύ κοντά, στην πέμπτη θέση. Ο Ν.Μανωλάς καταφέρνει να τερματίσει έκτος και να ανέβει τέσσερις θέσεις στην βαθμολογία (9ος). Με την πρώτη και δεύτερη θέση να έχει ξεκαθαρίσει, στον Πύργο θα δούμε τη θα γίνει για τον τρίτο της κατηγορίας. Ο Σ.Σταματόπουλος (#406-ΚΤΜ ΟΝ-OFF ΚΑΤΣΑΦΑΡΟΣ) πέρασε με 67β. στην τρίτη θέση, έχοντας πλέον τον Δ.Τουμπανιάρη (#402-Husqvarna HELLINSTORE 018) ένα βαθμό πίσω του και στην τέταρτη θέση. Ο Φ.Σκαρή με 65β. βρίσκεται στη πέμπτη θέση. Στο παιχνίδι μπαίνει με 56β. και ο Α.Πράσσος.

Εκκίνηση της κατηγορίας Α1 και οι Δ.Βαγγελάκος (#101-KTM HELLINSTORE 009), Γ.Τρίγκας (#199-KTM), Γ.Παμπουκιάν (#105-KTM HELLINSTRORE 018) σχηματίζουν την σειρά της κορυφής. Ο Μ.Κρητικός (#153-TM HELLAS) μέχρι τον έβδομο γύρο έβλεπε βάθρο, όταν τον χτύπησε η ατυχία και εγκαταλείπει. Αναβάτης που έριχνε συχνά τον χρόνο κάτω από 10 λεπτά, όπως ο Μ.Κρητικός, αποδείχθηκε ο Δ.Βαγγελάκος που κράτησε αυτό τον ρυθμό και τερμάτισε πρώτος. Με την νίκη και την εγκατάλειψη του Μ.Κρητικός, που παραμένει δεύτερος στην βαθμολογία (37β. διαφορά), κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας Α1. Στην δεύτερη θέση τερματίζει ο Γ.Τρίγκας που παραμένει με 94β. στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τον ακολουθεί, 89β. ο Γ.Παμπουκιάν, που ανεβαίνει στην Λίμνη Ευβοίας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Και εδώ θα έχουμε συγκλονιστικό φινάλε στον Πύργο, μιας και όλα μπορούν να αλλάξουν στις θέσεις δύο ως τέσσερα.

Τελευταία κατηγορία στην εκκίνηση, η Α2, με τους Α.Καρανάση (#202-Yamaha), Α.Γκελτσίδη (#224-Yamaha) και Λ.Καρέτσο (#280-Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) να σχηματίζουν την σειρά της κατηγορίας. Ο Α.Γκελτσίδη καταφέρνει να κάνει τους γρηγορότερους πρώτους γύρους, αλλά να βρίσκεται εκτός κατάταξης στο τέλος του αγώνα. Ο Λ.Καρέτσος επιτέθηκε στον τρίτο γύρο και με τους Α.Καρανάση και Χ. Θεοδοσόπουλο (#205-ΚΤΜ HELLINSTORE 018) να προσπαθούν να τον κοντράρουν. Ο Καρέτσος κράτησε και τερμάτισε πρώτος, διατηρώντας έτσι την πρώτη θέση στην βαθμολογία (131β.). Ο Καρανάσης τερματίζει δεύτερος με τον Θεοδοσόπουλο να ακολουθεί. Οι δύο τους μοιράζονται της ίδιες θέσεις και της βαθμολογίας με τον δεύτερο Καρανάση να έχει 118β. και τον Θεοδοσόπουλο 100β. Την εξάδα κλείνουν οι Γ.Κοινωνάς (#281-KTM), Κ.Μαρίνης (#267-TM HELLAS) και Δ.Κολέφας (#289-KTM MAC).

Την γενική την κέρδισε ο πύραυλος Δ.Βαγγελάκος (#101-KTM HELLINSTORE 009) εξασφαλίζοντας και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Δεύτερος κατατάσσεται ο Γρεβενιότης Β.Σιαφαρίκα (#405-Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) – Πρωταθλητής της κατηγορίας- με τον Ν.Ανδρέου (#301-Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) να καταφέρνει να ανέβει στο τρίτο σκαλί. Α.Πράσσος (#451-KTM HELLINMOTO), Χ.Πουλόπουλος (#404-KTM) και Λ.Καρέτσος (#280-Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) κλείσανε την πρώτη εξάδα. Άλλη μια ενδιαφέρουσα μάχη θα υπάρξει στον Πύργο, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης μιας και θα την διεκδικήσουν πέντε αναβάτες. Ο Μ.Κρητικός(#153-TM HELLAS) είναι με 70 βαθμούς 3ος με τον Λ.Καρέτσο να έχει 68 βαθμούς και να ακολουθούν Κεραμιδάς, Δημολιάννης(#302-Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) και Ανδρέου με 60 βαθμούς.

Περισσότερες φωτογραφίες